Mapa ze wszystkimi przejściami i lokacjami w TŚ2 (rozmiar 7,5 MB):
Da radę podrzucić jeszcze raz tą mapę?
, nie wiem jaką mapę zamieścił Korn06, wstawiam tę, którą mam. Mam nadzieję, że się przyda.
Spoiler
Bardzo się przyda!! Dziękuję
Mam problem z przejściem z Czarnobyla do Prypeci. Z tego co pamiętam brama jest zamknięta a przejście jest za bramą maksymalnie po lewo. Ma ktoś może jakiegoś screena, gdzie aktywuje się skrypt do przejścia w Prypeć?
Z rus wersji podstawka + mod wgrany w podstawkę, przejścia z Czaes na Prypeć i z Prypeci na Bagna oraz Radar:
Skrypt: wykonujesz zadania sprawdzające cię na terenie Prypeci dla monolitu, ostatni etap jest częściowo zawalony, dokończyć go można później ale tez otwiera się przejście na Radar.
A jak się przedostać do obszaru zaznaczonego na czerwono? Brama (ta w zielonym) jest zamknięta, i nigdzie nie znalazłem przejścia przez te mury
, grałem dawno, ale z tego, co pamiętam, to brama na zielono nigdy nie była otwarta, aby dostać się do przejścia, trzeba pokonać trasę, jak zaznaczyłem poniżej.
No najgorsze, że pokonałem tą trasę idealnie tak jak napisałeś i jest tam coś a’la mur z wierzą i zamknięte w niej drzwi. I jest klops… nie mam jak przejść, questy mam wzięte i nie mogę przejść. Albo coś się porypało albo ja jestem ślepy i nie mogę znaleźć przejścia przez ten mur
Może zamiast: a’la mur z wierzą - powinieneś szukać wieży z murem?
Jak masz wątpliwości to zawsze możesz zacząć od wcześniejszych wpisów, istotne są zadania poboczne np na broń dla czołgisty lub sztuczki z nożem w podziemiach Agropromu.
Zapomniałem ale mam go na kompie, istnieje ścieżka z Radaru na Martwe Miasto za płotem więc istnieje też ścieżka na Czaes.
. Obejrzyj filmik do jakiejś 3,5 minuty - LINK
- dobrze by było, gdybyś dał screeny, jeden mapy, na której widać znacznik Twojego położenia, a drugi normalny, pokazujący to na co natrafiłeś, ten mur z wieżą. Bo mi wygląda na to, że jeszcze jesteś na CEA2. Opócz filmiku wskazanego przez @gawrona noszącego nr 5, obejrzyj nr 4 po jego połowie.
Ogarnąłem. Miałem problem ze zlokalizowaniem swojej osoby na CEA1, gdyż znacznik postaci na minimapie i mapie w PDA nie działał. Wystarczyło odejść z 30m dalej i było przejście także zlamiłem XD
Bez waszej pomocy i filmiku chyba bym się kręcił do rana - w grze była 1 w nocy i nic nie widać ^^