Metro 2033: Наследие (Dziedzictwo)

Platforma: Metro 2033 Redux Autorzy: Green Games Group Planowana data premiery: 2023 - 2024 r.

Półotwarty świat. Zadania poboczne. Duże mapy. Stacje, tunele, katakumby i bunkry. Jesteś nowym rekrutem Sparty, byłym obywatelem Hanzy. Dowiedz się o losach Konfederacji Arbackiej i kwatery głównej Sparty po wydarzeniach z Metro Last Light.

Cechy moda:

• Modyfikacja jest opracowywana na platformie Metro 2033 Redux.
  • Mały otwarty świat. Cała powierzchnia od Dworca Kijowskiego do Placu Smoleńskiego będzie dostępna w realistycznej skali, z zachowanymi wszystkimi zabytkowymi budynkami, z których większość jest dostępna dla zwiedzających.
  • Trzy nowe stacje metra oraz łącząca je sieć tuneli i katakumb.
  • Wiele zadań pobocznych.
  • Znane postacie z książek i gier.
  • Dodano i wymieniono niektóre bronie w grze, zmieniono dźwięki oraz parametry gracza.
  • Całkowicie przeprojektowany interfejs.

Screeny:

Zwiastun:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=Nl60dblP1Io

Źródła:

1 minutę temu, kamil190 napisał:

są bohaterowie z książek;

Przyznać się, kto przeczytał chociaż jedną książkę z uniwersum Metra ?  

A tak swoją drogą, to bardzo dobra wiadomość. Nigdy bym nie przypuszczał, że ktoś zacznie tworzyć mody do tej gry. 

18 minut temu, Agrael napisał:

[…]ktoś zacznie tworzyć mody do tej gry. 

Jeśli będzie więcej modów, to można będzie pomyśleć nad działem modyfikacji dla Metro 2033.

Czemu nie. 
Chociaż na _ Legacy _ jeszcze trochę poczekamy, bo został zapowiedziany dopiero na 2021. 

Demonstracja systemu dialogowego:

Dwa nowe screeny z modyfikacji Metro 2033: Legacy:

Koncept-art dla modyfikacji Metro 2033: Legacy:

Koncept-art stacji Kijowska:

2 screeny z moda:

Kolejny art. Tym razem posterunek na stacji «Kijowskiej»:

Nowy screen z modyfikacji:

Fanowski art przedstawiający magazyny:

Fanowski art przedstawiający MSZ Rosji:

Koncept-art - wewnątrz kijowskiego dworca kolejowego:

Koncept-art - Dział produkcji dokumentów:

Strażnik Konfederacji Arbat:

Koncept-art dla fanowskiej modyfikacji Metro 2033: Legacy - posterunek Konfederacji Arbackiej pomiędzy Kijowską a Smoleńską:

Warto dodać, że prace nad Legacy wciąż trwają, o czym wspominał @tom3kb w temacie AP-PRO Showcase 2022 :slightly_smiling_face:

Utworzyłem dział z modami do Metra. Chwilowo mamy tylko Мetro 2033: Проводник (Przewodnik) i Legacy, ale może w przyszłości będzie tego więcej.

1 polubienie

Trzy nowe zrzuty ekranu, a także garść świeżych informacji z postępu prac.

W tej chwili powstał już gotowy oraz grywalny build oparty na Metro Exodus. Ekipie udało się rozwiązać wiele problemów technicznych związanych z SDK, które stały na drodze dalszego rozwoju. Dzięki przejściu na platformę Exodus możliwe było zebranie wszystkich lokacji w jeden płynny świat, który obejmuje zarówno podziemia, jak i powierzchnię. Geometria map jest obecnie dopracowywana, dodawane są nowe obiekty, a błędy i wady starej poprawiane. System handlu został dostosowany do tego z Exodus. Inne elementy gry są rozwijane na bieżąco.

2 polubienia

Jako że w growym świecie na razie nie ma nic ciekawego, postanowiłem że zobaczę co tam ciekawego na forum słychać, aż tu nagle jebut i pojawiły się wieści o jak to koledzy wspomnieli modzie Dziedzictwo (ang. Legacy) do Metra 2033. Zapowiada się ciekawie, jak na wydarzenia po historii z Last Light. Poczekamy zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jako przeszedłem wszystkie trzy części Metra i to po kilka razy, chętnie rzucę okiem na tu cudo. Zapewne nie ja jeden :wink:, no bo w końcu nie tylko stalkerem człowiek żyje. :victory_hand::grin:

1 polubienie

Kilka nowych obrazków.

Na Ap Pro Showcase 2023 ma być pokazany nowy trailer modyfikacji.

2 polubienia