Migracji na Discourse

Główna część migracji została zakończona. Teraz zacznie się etap porządkowania forum, dostosowania ustawień do naszych potrzeb i uruchamiania kolejnych modułów. Logowanie wymaga zresetowania hasła.

Aktualne znany problemy i rzeczy pozostałe do zrobienia:

• Import reakcji. Niestety przy ostatnie próbie pojawiły się problemy i pominąłem je jako coś bez czego możemy żyć.
  • Niektóre tematy są uszkodzone, jak ktoś znajdzie taki proszę podesłać. Część będzie poprawia ręcznie a część być może będzie dało się zautomatyzować.
  • Przywrócenie grup i uprawnień. Aktualnie tylko kilka osób ma takie uprawnienia jak przed migracją, niektóre uprawnienia wymagają przemyślenia ze względu na trochę inne zasady działania Discourse.
  • Uporządkowania kategorii. Zrobił się trochę śmietnik i trzeba to trochę inaczej ułożyć.
  • Część linków wewnętrznych się posypało, może jakoś uda się naprawić.
  • Linki nie kierują do konkretnego post a tematu, też może jakoś uda się naprawić.
  • Przeniesienie odznak.
  • Dostosowanie wyglądu.

Proszę dawać znać o wszelkich problemach, zdaje sobie sprawę że zmiana jest duża i być może z początku może być trochę trudno się połapać.

W razie problemów z logowaniem proszę pisać na adres: administracja-kontakt@stalkerteam.pl albo Discordzie

Z pierwszych obserwacji, działa znacznie szybciej.

Jeśli wolno wyrazić swoją opinię to totalnie do mnie to nie przemawia. Nic nie idzie poszukać. Ale rozumiem, że powrotu już nie ma.

1 polubienie

Powrót raczej już nie wchodzić w grę tym bardziej że jak wspomniałem zostanie na IPB 4 całkowicie odpada. Nikt nie przedstawił innego lepszego pomysłu.

Na pewno będzie potrzebna sporej reorganizacji wielu rzeczy i trochę to potrwa.

Luzik :slight_smile: Trzeba będzie się przyzwyczaić do nowej rzeczywistości.

Rzeczy pozostałe do zrobienia: Import reakcji …… znaczy czego ?

edit

W zasadzie po sprawdzeniu nie ma niczego ……..wzmianki , linki, edycje, otrzymane polubienia, rzeczone reakcje itd. a TU czytam “ i pominąłem je jako coś bez czego możemy żyć. “

Wzmianki w niektórych posta są a w niektórych nie ma; tak samo z linkami. W IPB był HTMLowy śmietnik który był ciężki do ogarnięcia. Posty w zależności od momentu napisania lub edycji miały różne struktury. Będę to ogarniał etapami. Ktoś chce pomóc? Super będzie szybciej.

Reakcje wydają się prosty i zacznę od nich, być może będę przywrócone jeszcze dziś.

I tak uważam że można żyć z opóźnionym importem reakcji i błędami w części postów - alternatywą było wyłączenie forum na miesiąc.

Dziwnie to wygląda xD
Gdzieś mi sie podobała poprzendia wersja ale to tylko moje zdanie xD

Jaki jest link do Discorda?

Tak, wrzucę prawdopdobonie jutro jak już będzie działać integracja forum.

Integracji Discorda jeszcze nie odpaliłem ale dziś kończę pracę nad wszelkimi obrazkami w postach. Obrazków w postać działa już więcej niż było na IPB. W planach rekcje, Discord a potem naprawa linków i wzmianek w postach. Te ostatnie rzeczy będę wymagały trochę dłubania to niestety możliwe że dopiero w weekend się uda.

Proszę dawać znać o wszelkich problemach.