Główna część migracji została zakończona. Teraz zacznie się etap porządkowania forum, dostosowania ustawień do naszych potrzeb i uruchamiania kolejnych modułów. Logowanie wymaga zresetowania hasła.
Aktualne znany problemy i rzeczy pozostałe do zrobienia:
Import reakcji. Niestety przy ostatnie próbie pojawiły się problemy i pominąłem je jako coś bez czego możemy żyć.
Niektóre tematy są uszkodzone, jak ktoś znajdzie taki proszę podesłać. Część będzie poprawia ręcznie a część być może będzie dało się zautomatyzować.
Przywrócenie grup i uprawnień. Aktualnie tylko kilka osób ma takie uprawnienia jak przed migracją, niektóre uprawnienia wymagają przemyślenia ze względu na trochę inne zasady działania Discourse.
Uporządkowania kategorii. Zrobił się trochę śmietnik i trzeba to trochę inaczej ułożyć.
Część linków wewnętrznych się posypało, może jakoś uda się naprawić.
Linki nie kierują do konkretnego post a tematu, też może jakoś uda się naprawić.
Przeniesienie odznak.
Dostosowanie wyglądu.
Proszę dawać znać o wszelkich problemach, zdaje sobie sprawę że zmiana jest duża i być może z początku może być trochę trudno się połapać.
Powrót raczej już nie wchodzić w grę tym bardziej że jak wspomniałem zostanie na IPB 4 całkowicie odpada. Nikt nie przedstawił innego lepszego pomysłu.
Na pewno będzie potrzebna sporej reorganizacji wielu rzeczy i trochę to potrwa.
Rzeczy pozostałe do zrobienia: Import reakcji …… znaczy czego ?
edit
W zasadzie po sprawdzeniu nie ma niczego ……..wzmianki , linki, edycje, otrzymane polubienia, rzeczone reakcje itd. a TU czytam “ i pominąłem je jako coś bez czego możemy żyć. “
Wzmianki w niektórych posta są a w niektórych nie ma; tak samo z linkami. W IPB był HTMLowy śmietnik który był ciężki do ogarnięcia. Posty w zależności od momentu napisania lub edycji miały różne struktury. Będę to ogarniał etapami. Ktoś chce pomóc? Super będzie szybciej.
Reakcje wydają się prosty i zacznę od nich, być może będę przywrócone jeszcze dziś.
I tak uważam że można żyć z opóźnionym importem reakcji i błędami w części postów - alternatywą było wyłączenie forum na miesiąc.
Integracji Discorda jeszcze nie odpaliłem ale dziś kończę pracę nad wszelkimi obrazkami w postach. Obrazków w postać działa już więcej niż było na IPB. W planach rekcje, Discord a potem naprawa linków i wzmianek w postach. Te ostatnie rzeczy będę wymagały trochę dłubania to niestety możliwe że dopiero w weekend się uda.