Przedstawiam taki jakby pack modów w skład którego wchodzą:
Mody znane pewnie wielu, ale w połączeniu jakie Wam pokazuję gra robi się ciekawa.
Zaznaczam, że nic nie zmieniłem w tych modach i nie są to moje mody, ja je tylko wstawiłem do jednego folderu i gram na tym. Pokazuję to do oceny co wy myślicie o takiej kombinacji.
Kolory są tylko dla administratorów i moderatorów. Poza tym, jest to kolor naszego Wielkiego Szefa Elvisa
- F23
Download Moda:
KLIK
Dodatek (save):
KLIK
Do zalet moda można zaliczyć:
-
Brak życia w Czerwonym Lesie, tylko mutanty i kilku stalkerów w bazie Leśnika i potem żywego ducha w samym lesie - efekt? Mutanty, mutanty i jeszcze raz mutanty.
-
Dość dużo walk na Wysypisku między bandytami a wolnymi stalkerami
-
Możliwość przejęcia kontroli w całości nad Bagnami i nad Kordonem i Doliną Mroku, oraz czasem nad Agropromem. Na wysypisku nie udało mi się zamontować sojuszników w Składzie i bandytów pokonać.
-
Zwiększony realizm i siła ognia
-
Możliwość ulepszania wszystkiego u wszystkich mechaników
-
Możliwość handlu z wszystkimy NPC
-
Możliwość znalezienia przy ciałach większej liczby itemów - kombinezony i artefakty (Stoc Mod)
-
Bardziej wymagające pojedynki z wrogimi stalkerami, ale za to łatwiej zabić mutanty - kontrolera w agropromie zabija się kilkoma strzałami bez większego myślenia.
Do wad natomiast można zaliczyć:
-
za dużo gratów do znalezienia i dzięki temu za duże zyski - po zrobieniu porządku w Dolinie Mroku miałem na koncie… 160 000 rubli…
-
łatwość zdobycia artefaktów i kombinezonów,
-
no i te 500 kg, ale gdzieś trzeba zmieścić te graty,
Dodatkowo muszę dodać, że Stoc Mod ma wiele wad - np. ja nie widziałem swojej broni jak zaczynałem grę od nowa.
W związku z tym dodaje w Dodatku save z Bagna tuż po wyjściu z bazy CN i po znalezieniu artefaktu. Dzięki temu widać broń.
Pack testowany na modzie w wersji 05 i działał spokojnie - bez większych bugów - czasem coś się blokuje, ale pomaga cofnięcie się o kilka save-ów i po sprawie.
Instalacja tak jak standardowo - zmiana w pliku u wypakowanie całego archiwum do folderu z grą.
W razie pytań piszcie i jestem wdzięczny za ocenę takiej zlepki…
Nie wiem tylko, czy ten temat można w tym dziale zostawić, ponieważ to jest tylko zlepek, ani moja twórczość.
A więc daję tydzień, potem temat usuwam.
Niestety nie mam już plików na dysku, więc jeśli ktoś z osób, które to ściągały nie ma plików, to niestety temat może polecieć… 
Windmaker, link do downloadu nie działa.
No niestety nawet z twojego sava zacina mi się przy przejściu na wysypisko i nie daje dalej przejść, jestem zmuszony z niego zrezygnować, a taki fajny był 
Co do przechodzenia. To sprawdź inne przejścia - nie wiem z czym to jest związane, ponieważ ja z tym problemów nie miałem. Co do bugtrapów u stalkerów w kordonie, to ja na to jedno lekarstwo znalazłem - po prostu pójdź do Sidorowicza i na jakiś czas nie wracaj do bazy stalkerów. Przejdź z jedną lokację dalej i potem się wróć to nie powinno być problemów. No i czasem wystarczy cofnąć się o kilka sav-ów w tył.
póki co chodzi na poziomi trudności stalker
a postaram się sprawdzić czy mam oryginał tylko czy mnie tam nie zjedzą jeżeli się okaże że nie daj Bóg pirat a nie pomyślałem o tym wcześniej i wystawiłem już pozytywa
a mam pewien problem bo mi się wyłącza gra przy przechodzeniu w kolejne lokacje do kordonu za którymś razem wszedłem ale na wysypisko już o ogóle nie che mnie wpuścić po prostu się wyłącza na koniec ładowania macie pomysł jak to naprawić??
a wyłączał mi się tez u stalkerów u szefa i handlarza tak jakby nie wyrabiał z niektórymi rzeczami np u handlarza jak dałem skafander to się bugowało
Oryginalność płyty można sprawdzić w bardzo prosty sposób. Skontaktuj się z działem obsługi klienta CD Projekt.
Jeżeli nie używasz patchów NO-CD/DVD lub czegoś podobnego, to płyta DVD jest z pewnością oryginalna.
E-mail: napisz
Telefon: 022 519 69 00 (wybierz 4)
Fax: 022 519 69 51
NIP: 113-21-85-592
Adres: CD Projekt Sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 74
03-301 Warszawa
Co do poziomu trudności, to informacje o tym powinny być wyświetlone w okienku w menu wczytywania gry.
Poziom trudności ustawiasz z gry w menu - nawet w czasie gry możesz zmienić.
Najlepiej jak będziesz grał na dołączonym przeze mnie save-ie. Na nim działa wszystko ok.
kupiona na allegro używana ale niby kupowana w empiku kolo przeszedł i opchał wygląda na normalna jak sprawdzić czy to nie podróba??
Wygląda na oryginał a mod chodzi na jakimś savie udało mi się w PL odpalić tylko nie wiem jaki mam poziom trudności jak to sprawdzić??
Lordino dzięki za pozdrowienia , ale mam nadzieję , że Twoja wersja to nie z bazaru :shock: .Bo wtedy nie ma przebaczenia.
lorddino,
Czyżby rosyjska wersja gry ze spolszczeniem?
Ale to jest z polskich modów zrobione - tj. modów, które działają pod polska wersja po polsku - nawet nie po angielsku.
A wie ktoś jak w tym język zmienić???
Wszystko zainstalowałem, mod prawdopodobnie chodzi ale po rusku a tego języka w ogóle nie kumam…
Jak ktoś wie jak w tym na polski zmienić będę wdzięczny.
Ja to kopiowałem dość tak na pałę - kilka plików podmieniłem nawet bez sprawdzania zawartości. Grunt, że działają. W przyszłości pewnie na swoje potrzeby będę robił więcej takich packów ponieważ lubię mieć “megamodyfikacje” :mrgreen:
A tak notabene - chwała Ci za to, żeś coś takiego zrobił. Ciekawe mody, a poza tym, pamiętam, jak się męczyłem przy SoC z OL 2.2 + Arsenal Mod + Dwa Fixy…
15min. siedziałem nad tym, żeby wszystko dokładnie przekopiować, plik za plik, itd.
Aha, zapomniałem dodać - ja na tym packu w Czerwonym Lesie maja Bałuta na ochronę i PKM nie wychodzę po za bazę Leśnika… Raz wyszedłem i omal zawału nie dostałem kiedy zaatakowało mnie stado pijawek i nibypsów na raz… To było straszne… I tak będzie zawsze, bo na tej wersji nikt nie zapuszcza się do Czerwonego Lasu a Stalkerzy z jakimi mamy tam współpracować prawie zawsze giną zanim do nich dojdziemy.
Bardziej wymagające pojedynki z wrogimi stalkerami, ale za to łatwiej zabić mutanty - kontrolera w agropromie zabija się kilkoma strzałami bez większego myślenia.
Szkoda że mutanty idzie łatwiej zabić, to niszczy cały urok gry (z mojego punktu widzenia), lubie chodzić na solo z pijawą w czerwonego lasu :lol:.
Ściągnij mod Faction War i wrzuć pliki jakie chcesz. Ja jednak nie polecam dodawania nic dla Powinności, Wolności itd. bo to nic nie daje - przynajmniej u mnie.
Cytat:
Pack testowany na modzie w wersji 05 i działał spokojnie - bez większych bugów - czasem coś się blokuje, ale pomaga cofnięcie się o kilka save-ów i po sprawie.
Aha… Sory, przeoczyłem
A będzie dało się wgrać dla innych frakcji?