Witam.
Jak zaznaczyłem w tytule, poszukuje moda lub pliku, dzięki któremu ekran ‘kołysał’ by się troszkę mocniej niż domyślnie jest to w grze. Podczas biegania i chodzenia.
Chyba, że jest jakiś sposób żeby to zrobić w CoP.
Dodam, że w gamedata/configs/misc nie mam żadnego pliku effectors.ltx ani niczego takiego.
Zainstalowane mody:
STCoP, Dynamic Hud, kilka mini modów.
Pozdrawiam.
4 godziny temu, FairFight napisał:
Dodam, że w gamedata/configs/misc nie mam żadnego pliku effectors.ltx ani niczego takiego
Czysty ROZPAKOWANY Zew Prypeci 1.6.02 posiada plik effectors.ltx effectors.ltx (1.92 KB)
1 polubienie
29 minut temu, Anton Gorodecki napisał:
Czysty ROZPAKOWANY Zew Prypeci 1.6.02 posiada plik effectors.ltx effectors.ltx (1.92 KB)
Cóż, ja mam Stalkera CoP ze Steama. W każdym razie dzięki
1 polubienie
tom3kb
13 Październik 2020 18:11
4
a zwiększenie wartości cam_invert w user.ltx?
Bo czytałem, że ustawienie na 0 wyłącza bujanie, no to zwiększanie wartości powinno zwiększyć.
1 godzinę temu, tom3kb napisał:
a zwiększenie wartości cam_inert w user.ltx?
Bo czytałem, że ustawienie na 0 wyłącza bujanie, no to zwiększanie wartości powinno zwiększyć.
Tzn u mnie w grze jest to kołysanie, ja jedynie chcę żeby było “mocniejsze”.
A co do tej komendy, którą wymieniłeś - w ogóle nie mam jej w user.ltx.
tom3kb
13 Październik 2020 19:27
6
Źle napisałem cam_inert ale to było w Cieniu może w Zewie już jej nie ma tej komendy i nie działa.
1 polubienie
Zrobił literówkę pisząc z pamięci. Są dwie linie:
cam_inert 0.
cam_slide_inert 0.25
W tym przypadku kołysanie jest zlikwidowane, do 0. Im cyfry będą bliższe jedności, np. 0.7 , 0.8 to kołysania będą większe.
Tylko ostrzegam, że przy takich kołysaniach dostaniesz kręćka. A ból głowy zapewniony. Tak, że zwiększaj po 1/10.
1 polubienie
27 minut temu, kondotier napisał:
Zrobił literówkę pisząc z pamięci. Są dwie linie:
cam_inert 0.
cam_slide_inert 0.25
W tym przypadku kołysanie jest zlikwidowane, do 0. Im cyfry będą bliższe jedności, np. 0.7 , 0.8 to kołysania będą większe.
Tylko ostrzegam, że przy takich kołysaniach dostaniesz kręćka. A ból głowy zapewniony. Tak, że zwiększaj po 1/10.
a tak, mam obie z nich. Dobra pokombinuję zatem. Dzięki.
PS. Skoro już tu jesteśmy, może ktoś wie jak ustawić static dof w CoP i CoC? Tak żeby tło było stale rozmyte?