Modele postaci i NPC-ów z Remake 2.0

Tytuł oryginalny: Модели персонажей и NPC из Remake 2.0
Tytuł polski: Modele postaci i NPC-ów z Remake 2.0

Deweloper: GSC Game World

Autor modyfikacji: Ferr-um
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
**Data premiery:**03.03.2018

OPIS:

Spoiler

Paczka modeli bohaterów niezależnych wyciągnięta z moda Remake 2.0, przeznaczona dla Zewu Prypeci 1.6.02. Podmienia ona “podstawowe” wersje modeli bohaterów niezależnych, postaci fabularnych oraz dodaje kilka nowych modeli rąk.

ZRZUTY EKRANU:

Spoiler

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

NPC - Remake 2.0.7z (544.9 MB)

Hasło do archiwum: stalker-mods.clan.su

INSTRUKCJA INSTALACJI:

Spoiler

Rozpakowujemy pobrane archiwum i kopiujemy folder “gamedata” do katalogu z zainstalowanym Zewem Prypeci, ze zgodą na nadpisanie plików.

Do plików został dołączony spawner Władca Zony.

ŹRÓDŁO:

stalker-mods.clan.su

2 Likes

Czy nowe modele w znaczący sposób wpływają na wydajność gry? Kiedyś wgrywałem ręcznie te modele to ciągle dostawałem wyloty przez teksturki w zbyt dużej rozdzielczości.

Wiesz, w dużych skupiskach NPC Baaardzo odczujesz te modele na wydajności

1 Like

@Testolityczny w to nie wątpię :grin: Chodzi mi o stabilność RAMu - u mnie wywalało nawet po wczytaniu nowej gry, gdzie na płaskowyżu widać tylko dwie postacie, a to chyba nie jest dużo.

Powiem szczerze, że nie przeszedłem na tym modzie całego Zewu, ale po zespałnowaniu na płaskowyżu ok. 60 NPC-ów na maksymalnych detalach gra jakoś wybitnie nie zwolniła. W każdym bądź razie mod działa stabilnie i zjada trochę więcej RAMu. Bynajmniej w “standardowych” skupiskach stalkerów.

@Marcus_Polonus instalowałeś na czystym Zewie czy na (zgaduje) Pripyat Reborn? Zapewne masz jakieś problemy z kompatybilnością.

@Anton_Gorodecki Różnie, czasem naklejałem na MSO, a raz nawet zainstalowałem po prostu sam Remake 2 i wywalało do pulpitu co 20 sekund. Log? → brak RAMu.