To bardzo fajny megawad, 32 mapy gdzie motywem przewodnim jest starożytny Egipt, latamy po różnych kryptach, piramidach. Później trafiamy na różne stacje kosmiczne, statki ufo itp. Tak trochę kojarzy się z Gwiezdnymi Wrotami Dużo nowych tekstur, nowa muzyczka. Mapy od małych po duże, przeciwnicy w rozsądnych ilościach, nie ma rzeźni. Poniżej filmiki z rozgrywki z Project Brutality.
Kolejny niezbyt długi mod z dziewięcioma mapkami, motyw przewodni taki pomarańczowy kolor na mapach, pasuje do piekielnych klimatów. Szybka i fajna rozgrywka.
Zone 400 bardzo fajny megawad (33 mapy), który dobrze sprawdza się w graniu z wariacjami Brutal Dooma. Mapy nie są duże, nie zgubimy się, wrogów też nie jest za dużo, przeważnie między 50, a 100. Ze dwa razy może więcej. Rozgrywka szybka i przyjemna. Większość map do pyknięcia w 5-10 minut, mi całość zajęła jakieś 3,5 godzinki. Na minus, kilka pierwszych map w bazie wygląda licho ale jak zmieni się stylistyka na taką bardziej “kryptową” jest ładniej.
Ozonia ś wieżynka z wczoraj, kolejny megawad z 32 mapami od autora wspomnianego wcześniej Moonblood. Jego najbardziej dopracowany mod, małe ładne mapy, niewielka liczba przeciwników, przeważnie około 50+. Kampania podzielona na trzy rozdziały, każdy z mapami w innej stylistyce.
Pierwszy rozdział zajął mi ze dwie godzinki więc pewnie całość około 6.
Do wyboru dwie wersje moda, czysta i z nowym soundtrackiem, ta druga waży jakieś 250mb.
Na plus nowe tekstury i nowa muzyczka. Część pierwsza to wyprawa głównie przez różne bazy i kompleksy, druga to podróż przez budynki dawnej cywilizacji, różne krypty, ruiny świątyń itp.
Mapy czasami są spore, można się zgubić, wrogów też jest czasami dużo nawet pod 300 ale dobrze porozmieszczani i nie ma takiej tępej rzeźni o ile można tak powiedzieć.
Struggle - Antaresian Legacy to kolejny megawad z 32 mapkami, bardzo fajnymi i różnorodnymi pod względem budowy, tekstur, kolorystyki.
Dodatkowo mod dodaje swoją paczkę broni i podmienia potworki (dołączony plik dehacked).
Ale jak komuś zestaw giwerek nie pasuje zawsze można tego pliczku nie odpalać i grać jak ja np standardowo z jakimś Brutalem. Czy co tam kto lubi.
Mod raczej długi, pewnie przynajmniej coś koło 10 godzinek zejdzie, patrząc na to, że jestem na 6 mapce, a ze 2 godzinki mi zeszły bo trochę pobłądziłem. Liczba przeciwników na mapkach na razie różna, od kilkudziesięciu do <200 ale “rzeźni” jak na razie nie było.
Linki do pobrania na Doomworld ale jest i na moddb i w paru innych miejscach.
Kolejne dwa mody, które wyróżniają się pod względem graficznym o ile można mówić tak o modach do tak starej gierki.
Pierwszy niezbyt długi bo tylko 6 mapek jakaś godzinka potrzebna do ukończenia, bardzo kolorowy, raczej prosty ale przyjemny do bezstresowego grania, na ostatniej mapie kilka rzeźnickich potyczek jak to w finale.
Doom Darkstar , krótki wad, chociaż z godzinkę może zająć (3 mapy, w sumie to dwie bo ostatnia to w sumie droga do filmiku kończącego moda). Mod jest trudny jeśli chodzi o niektóre walki.
Wygląda elegancko bo wykorzystuje tekstury z Dooma 3, pewnie dlatego widzę linki tylko na rosyjskich stronach Nawet są w nim jakieś krótkie cutscenki zrobione
Pobrać można STĄD, klikamy pod obrazkiem ze scenką z moda na przycisk Скачать.
Taka ciekawostka, mod w klimatach post-apo i stalkerskich.
Od razu mówię, że nie testowałem i nie wiem jak to wygląda w praniu, szczególnie spawnujące się anomalie lub elementy otoczenia, czy np nie utrudnią/uniemożliwią przemieszczania się w wąskich pomieszczeniach.
Mod gameplayowy, dodano nowe potworki, możemy spotkać Pijawki Uzbrojenie (paczka z Ashes 2063), dodano dźwięki i ambienty ze Stalkera. Zmiany w gameplayu, mod dodaje na mapach anomalie, artefakty, które możemy zbierać i wykorzystywać w walce. Dodano wagę ekwipunku, wprowadzono system krwawienia, które tamujemy bandażami i wiele innych. Można upgradeować broń.
Próbka tego jak się prezentuje:
Link do tematu moda z downloadem i dodatkowymi informacjami: KLIK
A tu kolejny map pack, 37 mapek w różnorodnej stylistyce, wad używa texture packa.
Mapki szybkie, małe, z niewielką liczbą przeciwników. Dobrze sprawdza się z Project Brutality, szybko wrzuca różne potworki i giwery.
Link do tematu z modem i wymaganą paczką tekstur: KLIK