Mój komputer

KONFIGURACJA:
CPU:AMD FX-8350 (OC 4.2 GHz)
Płyta główna: Asus Sabertooth 990 FX R2.0
RAM:4 x GOODRAM PLAY OC ~1700 MHZ 2GB
GRAFIKA:R9 290 (OC)
OBUDOWA: Cooler Master HAF 932
CHŁODZENIE: Wodne
ZASILACZ: OCZ ModXStream Pro 700W
DYSKI:
1TB x 1

2TB x 1

Benchmarki:

NO, chłodzenia to masz tam trochę. Te wszystkie wiatraki nie hałasują za bardzo? A co w końcu z ta płytą - wymienili na nową?

Te wszystkie wiatraki nie hałasują za bardzo?

Właśnie nie, wszystkie ustawione są automatycznie na około 500 obrotów i są praktycznie niesłyszalne.Głośniejsza jest już pompka

A co w końcu z ta płytą - wymienili na nową?

Nikt nie wiem.W sklepie mówili ze chyba nie ale nie mają pewności.A okazało się ze płyta po powrocie miała nie przerabiany BIOS,a oddałem z przerobionym.Nie widać też jakiś śladów naprawy.

Inne komputer proszę dawać w nowych tematach.

Najbardziej zazdroszczę wodowania…powinieneś używać core tunera by procek nie spał…:face_with_tongue:

Wodna chłodzenie to dobra sprawa ale ma minusy:
1.Ryzyko zalania - minimalne ale jest
2.Dobrze mieć dużo obudowę a duża dużo kosztuję.
3.Większy bałagan w kompie.
Core Tuner obsługuję tylko do 4 rdzeni.Na 6 program się gubi i nie wie jak ustawiać bo uważa ze komputer ma 4 rdzenie i ustawia bardzo dziwne rzeczy.Na przykład ustawia wszystkie aplikację na 6 rdzeń uważając go za 4.

Czy AMD nie wydało jeszcze optymizera do swoich nowych procków..? kaszaniarze…:face_with_tongue:
Wypuścili procek ,bez programu narzędziowego…

Procesor posiada niby tą technologię turbo core ale nie daje ona za wiele.

Myślałem o optymizer AMD o którym pisał Stasork w innym temacie…

To było tylko do starych x2

Liczyłeś kiedyś ile Ci to prądu ciągnie portalsie? :wink: Co jest nie tak z tymi płytami głównymi? - Dwa razy w naprawie…

Czytałem w internacie że wejścia na ram pod wpływem temperatury odlepiają się od płyty głównej.Wynika to ponoć z jakiegoś tam złego rodzaju cyny ale ponoć najnowsze modele mają to poprawione.

Liczyłeś kiedyś ile Ci to prądu ciągnie portalsie?

W czasie normalnego używanie procesor pobiera mało prądu bo jego taktowanie jest obniżane.A wiatraki pobierają razem kilka watów.

Trochę zmian:
Karta HD6950 Power Colora (mod do hd6970)
Dysk z 500 gb to 1 TB.

1 polubienie

Dawno nie aktualizowałem tematu więc zrobiłem to dziś :slight_smile:

Khm,khm…ten, tego…
A co zrobiłeś ?

Pierwszy post. Może dziś wstawię zdjęcia jak posprzątam w komputerze :slight_smile: