No cóz, podłączałem jak leci :whistling: To chyba dobre gniazdo. Drobna różnica Odłączyłem stary dysk a SSD podłaczyłem do szarego gniazda pierwszego z góry.
Od razu lepiej… :). Więc mamy jeden dysk w szarym..czy tak.?
//
Spróbuj jeszcze takich ustawień kabli …
obydwa dyski pod szary
jeden szary jeden zwykły
granatowy… SSD i szary HDD talerzowy, lub odwrotnie..nie mów tylko, że kontroler obcina transfer ..
Dwa dyski w szarym dają wynik 559 ogólnie podobnie jak wyzej, jak dałem SSD do granatowego to mi wywalało komunikaty z poziomu dosa, tak że zostane przy tym.
Jeszcze kwestia monitora , nie moge ustawić wiecej niz 60 Hz, wystarczy tyle?
Dwa dyski w szarym dają wynik 559 ogólnie podobnie jak wyżej…
Więc raczej dotarliśmy do końca był błąd połączeń Sata3. Dyski powinny byś wpięte na szary kontroler..teraz zrób sobie 3Dmark by zobaczyć różnicę w systemie i graj we wszystko co się rusza… :).
Jeżeli częstotliwość domyślna (natywna)Twojego monitora ma 60 HZ to wystarczy…nie ma problemu.
//
Dobrego i długiego użytkowania. To najlepszy komp jaki miałem przyjemność składać.
Jeszcze kwestia monitora , nie moge ustawić wiecej niz 60 Hz, wystarczy tyle?
Nie wiem jaki masz monitor ponieważ nie podałeś, ale zakładam że jakiś normalny a nie żadne 3D, tak wiec 59-60Hz jest standardem.
Dwa dyski w szarym dają wynik 559 ogólnie podobnie jak wyzej, jak dałem SSD do granatowego to mi wywalało komunikaty z poziomu dosa, tak że zostane przy tym.
Dzięki za pomoc i poświęcony czas M. @korn nagrałem film ale po przerobieniu w Formcie na avi dał efekt o połowe gorszy więc nie wiem jak to zrobić żeby oddać realia.
W każdym razie Crysis 2 na ultra ustawieniach, z DX11 i texturami wysokiej rozdzielczosci miałem 60 fps bo monitor albo fraps więcej nie puscił.
Szukałem jakiejs gry która by mogła sprawdzić sprzęt , ale większość wymieniała Crisis 2 , wiec nie ma chyba co szukac dalej.
@Buber ostatnia prośba…Zapodaj jeszcze raz 3DMark na tych samych ustawieniach co poprzednio i daj do tematu. Chciałbym zobaczyć różnicę dysku i pamięci w tym teście.
Dlaczego szkoda..pełny format HD to właśnie 16:9..?
//
Ten nowy dysk 250 GB już masz ,czy to dopiero plan zakupu..trochę zbędny wydatek bo można było ustalić coś innego..:).
Rozdziałka to kwestia przyzwyczajenia…ja już dawno mam HD i wcale mi to nie przeszkadza. Problem z ekranem HD jest jeden.. musi mieć co najmniej 24 cale.
//
W tej chwili dyski SSD kosztowały ponad 3000 koron. Planując taki wydatek można było kupić inny dysk do pudła, a ten co masz przerobić na magazyn zewnętrzny.
Oczywiście to tylko opcja bo takie plany można robić w nieskończoność. Jest kilka wynalazków…