Wiem ,że żaden wyczyn, bardziej wstyd , ale 11 lat na forum i miesięc temu skończyłem swojego pierwszego moda
Wiec tak :
Tajne Scieżki na OGSR - stabilny i graficznie bardzo ładny.
Podstawka na OGSR - tez sie nie ma do czego przyczepić.
Lost Alpha DC - podchodziłem sceptycznie , ale bardzo dobrze się grało.
Na Czyste Niebo wybrałem Second Breath i się nie zawiodłem
A na CoP niestety nic ciekawego nie znalazłem, SGM mnie jakoś odrzucił, wiec wrzuciłem trzy addony @Cromm_Cruac, paczkę broni i tak przeszedlem podstawkę.
Trochę tego było jak na miesiec grania.
Przymierzam sie do OP 2.1 ale może poczekam na 2.2
Teraz muszę wybrać między Anomaly, Dead Air z Hybrid, albo Road to The North. Próbuję zainstalować wychwalany Powrót Legendy ,ale cos nie tak z instalatorem
ale 11 lat na forum i miesięc temu skończyłem swojego pierwszego moda
No tym mnie rozwaliłeś 11 lat na forum z modami do jakiejś gry i dopiero pierwsze mody zaliczone. Chyba ewenement na skalę światowa, z reguły jak się na takie stronki wchodzi to po to żeby mody ogrywać. No ale jak to mówią lepiej późno niż wcale I widzę nieźle się rozpędzasz
@Buber Coś nie mogę zrozumieć wypowiedzi z pierwszego Twojego zdania, w połączeniu z późniejszą wyliczanką. Ten ukończony mod, to te Tajne Ścieżki? Przecież LA to też mod, choć można go uznać za grę. Jeśli zechcesz, mogę zrobić litanię modów, w tym też na ZP, wartych zagrania w nie.
@tom3kb A, bo to zawsze jakiś nowy mod, jakaś nowa gra. Nie , żeby brak szacunku dla tłumaczy.
@kondotier Nie, nie. TT2 skończyłem niedawno jako pierwszy, a potem worek się rozpruł. Z tą litanią byłoby miło, mimo że czytam opisy , ale nie wszystko da sie streścić w kilku zdaniach. Po pierwsze fabuła , po drugie fabuła i po trzecie reszta.
Jest też ZK 1, będący do niego jakby prologiem, ale to była tylko jakby wprawka autora modów, a dla gracza nauka jak szukać schowków. No i wytłumaczenie, skąd tytuły modów. Jego spokojnie można sobie odpuścić.
Dla CCz proponuję
Wymagający, ale dający wiele satysfakcji. Połączenie wszystkich podstawek i części pierwszych modów.
A dla CzN mody z serii Odrodzony ( Reborn ), ale to już są mody dla koneserów. Zaczyna się grać od
Tu zaś połączenie s-f i historii alternatywnej, z maksymalnym wymuszeniem logicznego myślenia. To pierwsza część historii. Następna część to Duplikaty, rozbite na dwa mody.
@vidkunsen@Buber ale tematy z StalkerUniverse to traktujcie jako historię, jest schomikowane tutaj żeby nie zginęło z internetów. SU od lat jest już martwe. Raczej nie szukajcie tam linków do modów, jak już coś to zajrzyjcie w te same tematy na stalkerteam.
Do Cienia Czarnobyla polecam Złotą kule, bardzo fajny mod albo NLC i Radiophobia 3 ale Radiophobia nie ma spolszczenia
Do Czystego Nieba możesz spróbować Reborna, ciekawy ale dziwny i trudny mod. Mnie w sumie w nim najbardziej spodobała się ilość nowych lokacji.
Do Zewu Prypeci to nie wiem samemu. Mogę co najwyżej ci polecić mody które zmieniają np. grafikę ale fabułę zostawiają.
W dniu 5.01.2022 o 13:05, Buber napisał:
Teraz muszę wybrać między Anomaly, Dead Air z Hybrid, albo Road to The North. Próbuję zainstalować wychwalany Powrót Legendy ,ale cos nie tak z instalatorem
Myślę że Anomaly będzie dobrym wyborem. Sporo do niego dodatków, paczek. @FairFight zresztą taką paczkę ostatnio zrobił.
Dzięki wszystkim za porady. Od syna na gwiazdkę dostałem 13 - tomowe Last Kingdom, wiec muszę trochę czas rozdzielić. bo jestem fanem. Ale mam dużo wolnego czasu ,więc skorzystam z porad. ostatnio ogrywałem wszystkie 12 części Assasyna wiec samozaparcie jest.