Moje stanowisko i PC

Myślę, że @Polski_Szogun i tak zrobi po swojemu, czyli kupi gotowca.
Moim zdaniem, jak już uzbierasz, kasę to przed zakupem napisz na forum co wybrałeś,
a my Ci napiszemy dlaczego to zły wybór :blush:

1 polubienie

@FeRu ja wolę kupić ze sklepu, a nie z OLX czy Allegro.

@tom3kb 1km koło naszej wsi jest miasteczko do którego często jeździmy :slightly_smiling_face:

@OldMan ja wiem, że ty i inni forumowicze się znają i wolę wiedzieć teraz, żeby nie wpaść “Jak śliwka w g*wno”

Jesteś jeszcze młody i na razie kupujesz “oczami”, bo tak działa człowiek.
Jak się ostatecznie na coś zdecydujesz, to przed zakupem daj znać.

1 polubienie

@OldMan dobrze, dam znać :blush:

p.s. Wypatrzyłem fajny zestaw, ale jest trochę droższy:
https://www.morele.net/komputer-game-x-g500-core-i5-14600k-32-gb-rtx-4070-1-tb-m-2-pcie-windows-11-home-8977756/

1 polubienie

@OldMan dziękuję :blush:, tylko ja szukam intel7 co najmniej. Nie znalazłem PC z tym procesorem. Pomożesz z tym?

Mówisz i masz, ale wiadomo, że z I7 będzie drożej.
https://www.morele.net/komputer-game-x-inspired-by-endorfy-argb-g500-core-i7-14700k-32-gb-rtx-4070-1-tb-m-2-pcie-windows-11-home-8992168/

1 polubienie

Uzbiera się :blush:

Inteli się teraz nie kupuję, szczególnie wszystkiego powyżej I5(13 i14 generacji) z powodu samo biodegradacji.

Właśnie cena mnie trochę przeraziła…

5 minut temu, MOS napisał(a):

Inteli się teraz nie kupuję, szczególnie wszystkiego powyżej I5(13 i14 generacji) z powodu samo biodegradacji.

Przecież chłopak nawet nie wie o co Ci chodzi, skoro odpisuje:

4 minuty temu, Polski_Szogun napisał(a):

Właśnie cena mnie trochę przeraziła…

Co do biodegradacji CPU to wiem o czym piszesz, ale kto pisał, że to zakup na teraz?
W dodatku jeśli chłopak chce I7 to i tak kupi PC na Intelu.

Więc, żeby pogodzić wszystko proponuję zestaw:
https://www.morele.net/komputer-game-x-g500-core-i7-12700k-32-gb-rtx-4070-1-tb-m-2-pcie-windows-11-home-8272355/
1200 zł mniej i “bezpieczna” generacja I7 :slightly_smiling_face:

1 polubienie

@OldMan ten jest w odpowiadającej mi cenie :blush: . Dzięki :slightly_smiling_face:

1 godzinę temu, OldMan napisał(a):

Przecież chłopak nawet nie wie o co Ci chodzi, skoro odpisuje:

Co do biodegradacji CPU to wiem o czym piszesz, ale kto pisał, że to zakup na teraz?
W dodatku jeśli chłopak chce I7 to i tak kupi PC na Intelu.

Więc, żeby pogodzić wszystko proponuję zestaw:
https://www.morele.net/komputer-game-x-g500-core-i7-12700k-32-gb-rtx-4070-1-tb-m-2-pcie-windows-11-home-8272355/
1200 zł mniej i “bezpieczna” generacja I7 :slightly_smiling_face:

Właśnie sprawdziłem, na profilu że chłopak ma 12 lat nawet przejrzałem wątek od początku bo nie wierzyłem i od razu pojawił mi się uśmiech pod nosem.

Myślałem, że doradzam komuś z naszego przedziału wiekowego 30+ nie mającego dużego pojęcia o kompach albo przynajmniej komuś pełnoletniemu mającemu pracę. Podejrzewam, że chłopak gdzieś usłyszał od kogoś czy zobaczył na kanale yt, że i7 jest tip top to już taki ma być :smiley:

Każdy z nas pamięta jaki był w tym wieku…nasze marzenia nie miały granic i wydawały się takie łatwe do realizacji, ale rzeczywistość szybko je weryfikowała mimo, że ciężko było to zrozumieć bo w tym wieku (w sumie aż do 18 lat…a czasem nawet do 30tki XD) się myśli, że już coś się wie i rozumie o życiu…a tak na prawdę nie ma się bladego najmniejszego pojęcia. Nie wiem, czy będzie wstanie uzbierać chociaż połowę tej kwoty na wymarzony sprzęt w ciągu roku czy nawet 2ch, no chyba, że rodzina mu w tym baaardzo pomoże. Jeśli jednak uzbiera kasę to niech lepiej poprosi kogoś dorosłego i/lub znacznie bardziej obeznanego z tematem bo czarno to widzę. W każdym razie @Polski_Szogun Powodzenia młody, niech Ci się udaje wszystko w życiu tak jak byś tego chciał.

3 polubienia

@FeRu właśnie rodzina mi bardzo pomaga w tym :slightly_smiling_face:. Możliwe, że to co chcę będę miał, bo mam trochę pieniędzy uzbierane :money_mouth_face:. Jak rozpocznę życie dorosłe już tak łatwo nie będzie.

Cytat

Godzinę temu, Polski_Szogun napisał(a):

Jak rozpocznę życie dorosłe już tak łatwo nie będzie.

E tam, dorosłość to saaaame plusy)

Praca, podatki i wiele więcej. Gdzie tu widzisz plusy @Buber?

@Polski_Szogun sam je odkryjesz. To już od Ciebie zależy jak sobie życie ułożysz. Jeszcze nie słyszałem ,żeby ktoś chciał się wrócić do czasów dzieciństwa )

Nikt Ci w zasadzie nie broni mieszkać i być na garnuszku u rodziców do 40- stki )

@Buber to dam znać za te 6 lat

@Polski_Szogun to trzymam kciuki. A za 6 lat będziesz patrzył na wszystko trochę inaczej

i props za stanowisko…mnie sie nigdy nie udało trzymać takiego porządku na biurku

1 polubienie

@Buber dzięki, ale chyba będę zmieniał biurko, żeby było więcej miejsca i żebym mógł dać PC na biurko :slightly_smiling_face: