Mod spolonizowałem, z lekka przetestowałem - wylotów brak, błędów nie zauważyłem. Spolszczenie dodałem do działu zgłoszeń polonizacji modów, tylko nie wiem, czy udało mi się to dobrze zrobić.
Utknąłem po spotkaniu zzombifikowanego. Zabrałem księgę, która była w dawnej bazie czystego nieba i nagle się pojawił, ale dialogu brak. Z ciekawości spojrzałem na film Hug’a na YT i w jego przypadku był bardziej rozmowny.
Wczytałem zapis sprzed pójścia na bazę Czystego nieba i mam to samo z Zzombifikowanym, co @Agrael. Przypuszczam, że przyczyna leży w dodaniu Zzombifikowanemu dialogu, który podrzucił @gawron, bo był problem z Zzombifikowanym po sprowadzeniu go do Profesora i próbie rozmowy z Zzombifikowanym - nie było możliwości zamknięcia okna dialogowego. Problem wyżej opisywałem. Trzeba to jakoś rozwiązać. Jeśli nie znajdzie się na to jakaś możliwość dopisania dialogu w pliku lub inne dopisanie linii, to zostanie tylko podmienianie pliku bez dopisanej linii od @gawron sprzed rozmowy z nim na bazie Czystego Nieba, a po sprowadzeniu go do Profesora, natychmiastowa podmiana pliku na ten dodany od @gawron. Nie wiem, czy dość jasno to przedstawiłem, ale jak ktoś gra i ma takie problemy, da to się zrozumieć. Zrobiłem taką próbę i fabuła idzie normalnie.
Można też do porad dodać info, aby kategorycznie nie wchodzić w dialog z Zzombifikowanym po sprowadzeniu go do Profesora - ani przed, ani po rozmowie z Profesorem. Z tym Zzombifikowanym można rozmawiać dopiero po przyniesieniu artefaktu “Świetlik” i oddaniu go Profesorowi.
11 godzin temu, Agrael napisał(a):
Utknąłem po spotkaniu zzombifikowanego.
Możesz wrzucić zapis sprzed rozmowy z zombi w bazie Czystego Nieba?
Tak, mam zapis z bazy Czystego nieba - przed zabraniem książki.
Spoiler
OK, dzięki.
Ciężka sprawa, bo bez pomocy nie wiadomo, co dalej zrobić. Dialog z zombiakiem musi być, bo inaczej nie wrócimy do profesora.
Nie pamiętałem o dialogu z zombi, stąd to zamieszanie. Z poniższym plikiem powinno być w porządku.
character_desc_marsh.xml (14 KB)
Działa w obu przypadkach - na bazie Czystego Nieba i po zaprowadzeniu do Profesora. Dobra robota, @gawron.
Dzięki @gawron, pomogło ![]()
Pliczek wrzuciłem do spolszczenia i ponownie do pierwszego postu.
Szczerze mówiąc, to pozytywne zaskoczenie. Mod niestety jest krótki, ale nadrabia fabułą, w której zbyt wiele nie zostało wyjaśnione. Kim lub tak naprawdę czym jest Weliar? Dlaczego Grizzly tak się zmienił i co się stało zzombifikowanemu? Mam nadzieję, że w drugiej części poznamy wszystkie odpowiedzi.
Myślę, że warto było spolszczyć tego moda - dzięki @metek58.
Jeszcze wracając do Weliara. Coś czuję, że autor moda inspirował się Gaunter’em o’Dim z trzeciej części Wiedźmina. Pan lusterko też potrafi spełniać życzenia. Piosenka z gry:
Mnie osobiście na dzień dobry w ucho wpadła muzyka jaką twórca doddał do moda,dziś zacząłem ogrywać go na kanale,jak skończę wrzucę do nas na stronkę całą playlistę.
-
Którym plikiem uruchamiamy moda? xrEngine mi nie działa
-
Czy mod ma 32 czy 64 bitowy silnik?
Mod mi się wgl nie uruchamia
Hm… Ale jak może się nie uruchomić?
Instalacja jest taka, jak zazwyczaj - Zew Prypeci 1.6.2, gamedata z moda do katalogu z grą i na to spolszczenie.
@Agrael on chyba myślał, że to samodzielny mod?
Wydaje mi się, że wiem czemu nie chce się uruchomić, ale ile można w kółko powtarzać to samo, tyle razy już podawałem rozwiązanie… wystarczy trochę poczytać…
@cez137 Na pewno 32bitowy silnik biorąc pod uwagę, że to nie duży mod na “vanillowym” Zewie Prypeci.
@Agrael no właśnie
@tom3kb nie, nie myślałem, już nie przesadzaj
@Szczepan9205 co to znaczy vanillowym?
@cez137 vanilliowy to znaczy czysty, niemodyfikowany.
@Agrael @Szczepan9205 takie coś wyskakuje
@cez137Jeżeli to Ci wyskakuje jak chcesz odpalić ze skrótu do xrEngine to PPM na skrót → właściwości, i ze ścieżki do elementu docelowego usuń końcówkę \bin, już wiele razy o tym wspominałem.
Godzinę temu, Szczepan9205 napisał(a):
PPM na skrót → właściwości, i ze ścieżki do elementu docelowego usuń końcówkę \bin, już wiele razy o tym wspominałem.
Jak widać jeszcze za mało bo ja pierwsze słyszę że tak się robi, serio, po drugie jak mam to zrobić? tj aplikacja, nie da się tego edytować i czegoś tam pisać albo kasować, a po trzecie to złym plikiem uruchamiałem moda
dlatego pytałem którym plikiem się to robi, teraz przypadkiem go uruchomiłem, nigdy tego nie pamiętam