Na rozdrożu

Mod spolonizowałem, z lekka przetestowałem - wylotów brak, błędów nie zauważyłem. Spolszczenie dodałem do działu zgłoszeń polonizacji modów, tylko nie wiem, czy udało mi się to dobrze zrobić.

Utknąłem po spotkaniu zzombifikowanego. Zabrałem księgę, która była w dawnej bazie czystego nieba i nagle się pojawił, ale dialogu brak. Z ciekawości spojrzałem na film Hug’a na YT i w jego przypadku był bardziej rozmowny. 

Spoiler

Wczytałem zapis sprzed pójścia na bazę Czystego nieba i mam to samo z Zzombifikowanym, co . Przypuszczam, że przyczyna leży w dodaniu Zzombifikowanemu dialogu, który podrzucił , bo był problem z Zzombifikowanym po sprowadzeniu go do Profesora i próbie rozmowy z Zzombifikowanym - nie było możliwości zamknięcia okna dialogowego. Problem wyżej opisywałem. Trzeba to jakoś rozwiązać. Jeśli nie znajdzie się na to jakaś możliwość dopisania dialogu w pliku lub inne dopisanie linii, to zostanie tylko podmienianie pliku bez dopisanej linii od sprzed rozmowy z nim na bazie Czystego Nieba, a po sprowadzeniu go do Profesora, natychmiastowa podmiana pliku na ten dodany od . Nie wiem, czy dość jasno to przedstawiłem, ale jak ktoś gra i ma takie problemy, da to się zrozumieć. Zrobiłem taką próbę i fabuła idzie normalnie. 

Można też do porad dodać info, aby kategorycznie nie wchodzić w dialog z Zzombifikowanym po sprowadzeniu go do Profesora - ani przed, ani po rozmowie z Profesorem. Z tym Zzombifikowanym można rozmawiać dopiero po przyniesieniu artefaktu “Świetlik” i oddaniu go Profesorowi.

11 godzin temu, Agrael napisał(a):

Utknąłem po spotkaniu zzombifikowanego.

Możesz wrzucić zapis sprzed rozmowy z zombi w bazie Czystego Nieba?

Tak, mam zapis z bazy Czystego nieba - przed zabraniem książki. 

Spoiler

zapis4.scop (60.4 KB)  zapis4.dds (8.13 KB)

OK, dzięki.

Ciężka sprawa, bo bez pomocy nie wiadomo, co dalej zrobić. Dialog z zombiakiem musi być, bo inaczej nie wrócimy do profesora. 

Nie pamiętałem o dialogu z zombi, stąd to zamieszanie. Z poniższym plikiem powinno być w porządku.

character_desc_marsh.xml (14 KB)

Działa w obu przypadkach - na bazie Czystego Nieba i po zaprowadzeniu do Profesora. Dobra robota, .

Dzięki , pomogło  

Pliczek wrzuciłem do spolszczenia i ponownie do pierwszego postu.

Szczerze mówiąc, to pozytywne zaskoczenie. Mod niestety jest krótki, ale nadrabia fabułą, w której zbyt wiele nie zostało wyjaśnione. Kim lub tak naprawdę czym jest Weliar? Dlaczego Grizzly tak się zmienił i co się stało zzombifikowanemu? Mam nadzieję, że w drugiej części poznamy wszystkie odpowiedzi. 

Myślę, że warto było spolszczyć tego moda - dzięki .

Jeszcze wracając do Weliara. Coś czuję, że autor moda inspirował się Gaunter’em o’Dim z trzeciej części Wiedźmina. Pan lusterko też potrafi spełniać życzenia. Piosenka z gry: 

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=JztnWA\_I0wM

Mnie osobiście na dzień dobry w ucho wpadła muzyka jaką twórca doddał do moda,dziś zacząłem ogrywać go na kanale,jak skończę wrzucę do nas na stronkę całą playlistę.

1. Którym plikiem uruchamiamy moda? xrEngine mi nie działa

2. Czy mod ma 32 czy 64 bitowy silnik?

Mod mi się wgl nie uruchamia

Hm… Ale jak może się nie uruchomić?  Instalacja jest taka, jak zazwyczaj - Zew Prypeci 1.6.2, gamedata z moda do katalogu z grą i na to spolszczenie. 

on chyba myślał, że to samodzielny mod?

Wydaje mi się, że wiem czemu nie chce się uruchomić, ale ile można w kółko powtarzać to samo, tyle razy już podawałem rozwiązanie… wystarczy trochę poczytać…

Na pewno 32bitowy silnik biorąc pod uwagę, że to nie duży mod na “vanillowym” Zewie Prypeci.

no właśnie

nie, nie myślałem, już nie przesadzaj 

co to znaczy vanillowym?

vanilliowy to znaczy czysty, niemodyfikowany.

takie coś wyskakuje 

Jeżeli to Ci wyskakuje jak chcesz odpalić ze skrótu do xrEngine to PPM na skrót -> właściwości, i ze ścieżki do elementu docelowego usuń końcówkę \bin, już wiele razy o tym wspominałem.

Godzinę temu, Szczepan9205 napisał(a):

PPM na skrót -> właściwości, i ze ścieżki do elementu docelowego usuń końcówkę \bin, już wiele razy o tym wspominałem.

Jak widać jeszcze za mało bo ja pierwsze słyszę że tak się robi, serio, po drugie jak mam to zrobić? tj aplikacja, nie da się tego edytować i czegoś tam pisać albo kasować, a po trzecie to złym plikiem uruchamiałem moda 😆 dlatego pytałem którym plikiem się to robi, teraz przypadkiem go uruchomiłem, nigdy tego nie pamiętam