Już go uruchomiłem i jeden screen z ustawiania menu. To w lewym rogu, to ważna uwaga. “Ważne” jest po Polsku, ale informacja nie. Kto nie zna rus, nie pozna treści. Szukałem tego pliku z treścią, ale nie znalazłem. Jak będzie naprowadzienie, to go przerobię.
Już wrzucam na swoje google z tym, że nigdy tego nie robiłem z podaniem linków ale pokombinuje.
Mod waży prawie 9GB więc potrwa to około 2 godzin dam znać.
PANOWIE PYTANIE. Wracam sobie na Kordon z Wysypiska. Mam zlecenie od Kuzniecowa na dwa arty zbliżam się do mostu i
wojacy do mnie naparzają. Na pewno do żadnego nie strzelałem.
Pod mostem ostatnio przechodziłem w stronę Wysypiska Kuzniecow nie chciał wódki. Nie są to najemnicy.
Jestem na początku moda jeszcze nie byłem na Agropromie. I średnio mi się uśmiecha zbierać 250000 r dla Sidora na załagodzenie sprawy.
Czy mają do mnie strzelać ? Może w Soli 2016 jest tu inaczej…
Miałem przed chwilą taki wylot:
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: …ames\soljanka 2016\gamedata\scripts\ex_horror.script:433: attempt to index global ‘ex_news’ (a nil value)
Jest środek nocy jestem u Sidora w bunkrze mam kupiony śpiwór wybieram spanie odgłosy snu i pulpit :(
To mam teraz kręcić się po okolicy kilka godzin???
EDIT:
Na razie poradziłem sobie w ten sposób, że wyciąłem linię 443 z pliku ex_horror.script i da się grać ale już mnie trochę męczą te wyloty
bo zamiast grać szukam po necie i kombinuję. Szkoda, że nie znam się na skryptach…
Kazik - jeżeli przechodziłeś pod mostem w nocy to żołnierze będą strzelać. Ostrzega o tym żołnierz podczas pierwszej rozmowy. Odnośnie spania, ja nie mam żadnych problemów, spałem już kilka razy. Z jakim logiem wylatujesz? Ten log, który podałeś dotyczy smsa z ostrzeżeniem przed Emisją. Czy taki wylot się powtórzył?
Kondotier - ten tekst w menu to będzie tekstura, inaczej cyrylica nie była by czytelna, ale ja jej też nie znalazłem, w sumie to za bardzo nie szukałem. Chorążego zmienię, ale zostawmy to sobie na sam koniec. To zwykła bzdurka a roboty od cholery.
dzięki wielkie A co udostępniania linku w google drive - klikasz na pliku prawym klawiszem i wybierasz “share”. Później “copy link to clipboard” i voila.
Ze skryptem niestety nie pomogę, Lua to dla mnie czarna magia.
Kazik - jeżeli przechodziłeś pod mostem w nocy to żołnierze będą strzelać. Ostrzega o tym żołnierz podczas pierwszej rozmowy. Odnośnie spania, ja nie mam żadnych problemów, spałem już kilka razy. Z jakim logiem wylatujesz? Ten log, który podałeś dotyczy smsa z ostrzeżeniem przed Emisją. Czy taki wylot się powtórzył?
Co do strzelania ok.
Co do wylotu przywróciłem wszystko co zmieniłem to teraz wywala mnie przy emisji:
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line : 73
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: …\games\soljanka 2016\gamedata\scripts\amk_mod.script:1943: attempt to index global ‘ex_news’ (a nil value)
Nie jestem mechanikiem ale wychodzi na to, że pliki ex_horror.script i amk_mod.script odwołują się do ex_news.script bez określonego parametru???
To znaczy, że nie potrafią otworzyć pliku ex_news.script, odczytać z niego tekstu i wyświetlić go na ekranie. Spróbuj wgrać tego fixa. Możliwe, ze pomoże
Zmiana w pliku pomogła
Pokazał się sms o mutantach wszedłem na dach i czekam… Zobaczę jak będzie podczas emisji.
Godzinę temu, Gatzek napisał:
dzięki wielkie A co udostępniania linku w google drive - klikasz na pliku prawym klawiszem i wybierasz “share”. Później “copy link to clipboard” i voila.
Zaczynałem grać wiele razy w różne wersje, ale nigdy nie doszedłem do końca. Początkowo miałem za słabego kompa. Kilka razy wyskoczyło jakieś spolszczenie i przerywałem grę, a OP-2 zwyczajnie mi się nie podobało.
Dopiero ta wersja Solianki mi pasuje. Po rosyjsku doszedłem do Elektrowni, ale zacząłem nową rozgrywkę ze spolszczeniem.
Wróciłem też do statycznego oświetlenia. Jakoś lepiej mi się gra bez tych cieni, promieni słońca i itp. Przyzwyczajenie?
Pytanie do grających, jest w tej wersji fabuła Kolekcjonera? Bo gram i na razie po kartce ani widu ani słychu, tak samo po zadaniu na zaniesienie krzyżowi amunicji do zapomnianego lasu.
Zaczynałem grać wiele razy w różne wersje, ale nigdy nie doszedłem do końca.
Mam podobnie.
W niektórych modach na rozdzielczości 1920 x 1080, żeby przeczytać dialogi, muszę dobrze się wpatrywać. Może komuś się przyda, w NS po usunięciu z configów pliku fonts, litery są znacznie większe. Dotyczy to również SMS-ów.