Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 03.07.2012 r. Autor:** **Driv3r, bukshin26, deni71 Autorzy spolszczenia: , , Śr. długość rozgrywki: (~10 godzin)
OPIS:
Spoiler
_ Nature Winter v2.3 Black Edition _ to ostateczna wersja moda Nature Winter, która ma na celu naprawienie i usunięcie wszystkich błędów występujących w Nature Winter v2.0 Quantum Leap. Dodano nowe zadania oraz zoptymalizowano wydajność. Mod przedstawia Zonę w zimowej scenerii.
Cechy moda:
Nowa broń i kombinezony;
Nowe mutanty oraz ich podział na klasy;
Zmieniony handel;
Nowe położenie schowków, a także ich zawartość;
GG ma nową zdolność - dzięki oddziaływaniu parapsychologicznemu może wpływać na NPC (np. wywołać u nich strach);
W Zonie panuje zima! Bez odpowiedniego kombinezonu GG może zamarznąć;
Mróz może powodować uszkodzenia broni, jeśli przez dłuższy czas będzie wyjęta z plecaka;
GG może się ogrzać w pobliżu ognisk. Na mapie zaznaczono 86 takich miejsc.
1. Cień Czarnobyla 1.0004. 2. Z pobranego archiwum modyfikacji przenosimy jego zawartość do głównego katalogu gry. 3. W pliku localization.ltx dokonujemy zmian:
_[string\_table]language = pol font\_prefix = ;\_cent ;\_west_
5. Dodajemy spolszczenie i patch. 6. Ewentualna poprawka na rozdzielczość.
Raczej bym usunął tego kwantowego skoczka To chyba odwołanie do rosyjskiej wersji pewnego serialu Квантовый скачок który w oryginale miał tytuł “Quantum Leap” a u nas “Zagubiony w czasie” W każdym razie nie pisałbym o skoczkach kwantowych dopóki ktoś w tego moda nie zagra i nie powie jak się ten “oryginalny” tytuł ma do fabuły.
Pobrałem i działa. Zaczynamy w X-18. Szybko dajemy dyla z sali z potworami i po znalezieniu artu teleportacji pojawia się przewodnik - z nim wyruszamy do Wioski Kotów. Tu sceneria jak w Nature Winter up 1.6.
Udało mi się odpalić grę. Wszystko w porządku, zadziałało, żadnych bugów, errorów etc. cichy mnie już uprzedził, ale zaczynamy w podziemnym kompleksie pełnym mutantów. Jutro zagram trochę dłużej i zrobię kilka zrzutów
Błąd typu invalid vertex w folderze gamedata\scripts\bind_stalker.script odnajdujemy linie tekstu laboratorium X-16
_.... --метод НС --[[local bad\_object\_names = {"Сюда\_вписать\_название\_артефакта\_с\_цифрами"} local i, se\_name, se\_obj for i, se\_name in ipairs(bad\_object\_names) do se\_obj = alife():object(se\_name) if se\_obj then news\_manager.send\_tip(db.actor,"Удалили глючный предмет:"..se\_name,nil,nil,1000) alife():release(se\_obj, true) end end]] ...._
tworzymy kopię pliku
usuwany --[[ przed słowem local i po end.
Po przejściu fragmentu gry przywracamy plik z kopii bezpieczeństwa.
THQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylgamedataconfigtext tworzysz folder pol i kopiujesz do niego zawartość folderu rus zmieniasz localization i tyle.
Jeszcze raz zainstalowałem. Wkleiłem gamedata+bin do gry , user.ltx Autora do: C:UsersPublicDocumentsstalker-shoc ,w C:Program FilesTHQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylgamedataconfigtext jest katalog rus , tworzymy w text katalog o nazwie pol i kopiujemy zawartość rus do stworzonego pol (lub kopię rus z przemianowaniem na pol). W localization.ltx początek po zmianie u mnie wygląda tak:
_[string\_table] language = pol font\_prefix = ;\_cent ;\_west_
Na dowód,że u mnie działa:
Po zastosowaniu
_[string\_table] language = pol font\_prefix = \_cent ;\_west_
Dzisiaj gra się odpaliła tak jak trzeba bez krzaków.Może była to przyczyna samego moda,którego ściągnąłem jeszcze raz.W każdym bądź razie dzięki Cichy.