Witam, chciałbym poinformować ekipę Stalkerteam że rozpoczynam prace nad modem który będzie
czymś w rodzaju imitacji S.T.A.L.K.E.R. 2. Jak wiadomo projekt S.T.A.L.K.E.R. 2 jest już mocno podupadły, niestabilny, niepewny itp.(choć może się to zmienić), Rozpoczynam swoją prace osobiście
możliwe że ktoś później do mnie dołączy jednak będzie to maksymalnie 3-4 osobowa grupa , lecz nie o tym mowa. Zachęcam do podania pomysłów dotyczących min. fabuły, tekstur, nowych modeli i tym podobnych. (nie jestem mistrzem w tym fachu).Będzie to oczywiście mod całkowicie zmieniający grę oprócz tego co sprawia że S.T.A.L.K.E.R. to S.T.A.L.K.E.R.
O kurczę, chłopie ustawiłeś sobie poprzeczkę dość wysoko. Oczywiście trzymam kciuki, życzę cierpliości, wytrwałości i powodzenia! Jak byś miał jakieś news’y to napisz nam tutaj
Niestety, dzisiaj wyjeżdżam na wakacje wracam za miesiąc i kontynuuje pracę. Mam już małe newsy: Zmodyfikowane bronie Gauss jest dłuższy cięższy i mocniejszy. RPG Dodano nowe pociski (Dymny, Ogniowy, Odłamkowy) Nowe bronie Gauss M12(Automat) Gauss SP(Strzelba) Gauss G(zwykły pistolet) Gauss Devastator(podobny do RP-74) Oczywiście moda nie zaczyna się od broni, ale te już zrobiłem, zastanawiam czy mod nie będzie tworzony sposobem baza+segmenty nakładane po kolei.
A jeżeli już to jakiej bazy byś użył? Broń brzmi imponująco, ale to nie za łatwy sposób aby przejść grę używając tylko gaussa, pamiętajmy również, że taka broń nadal nie jest oficjalnie wdrożona do produkcji masowej (chodzi mi tu o przenośny typ )…
Ciekawie się zapowiada. Ode mnie taka drobna sugestia: Rób po “kawałku” bo jak wszystko dasz na raz to nie połapiesz się co do czego było, jeżeli błąd będziesz miał i co jakiś czas rób kopię stabilnej wersji żeby w razie coś nie robić od początku
Wróciłem! prace nad moim modem zejdą na dalszy plan będą kontynuowane, (nie odpuszczę projektu tak łatwo ) jako dodatkowa praca, nie jako jako główny cel.Zakładam iż lepiej doczekać ostatecznego rozwiązania sprawy ze S.T.A.L.K.E.R. 2. Prace nie będą miały już charakteru “S.T.A.L.K.E.R 2 nie wyjdzie i koniec, robimy moda na siłę”
Drugą sprawą jest czy jakieś większe studio lub modder bardziej zaawansowany ode mnie nie wpadł na ten sam pomysł.(jeśli tak będzie to albo połączymy siły choć w to wątpię, albo odpuszczę.
Spytam kolegów(pracujących ze mną), co mają do powiedzenia w tej sprawię możliwe że jednak że coś się zmieni i znów będziemy harować na 100% swoich możliwości :wallbash:
Nie, chodzi o to że nie będę poświęcał całego dnia(zdarzyło się to dwa razy) na robienie moda, mam w końcu prywatne życie nie mogę pracować na okrągło. Powiedzmy ok 2-3 godz pracy nad modem dziennie jednak wciąż mogę to zmienić(na jeszcze dłużej).