Pomimo długiego wczytywania po “śmierci” i kłopotów z zapisem i wczytaniem sava na samej Arenie polecam przejście całej zabawy.
Po zakończeniu ostatniej walki z podstawki zaczyna się kolejna zabawa. Można dalej walczyć jako gladiator z przeciwnikami z różnych ugrupowań, można walczyć z mutantami ale… Można też robić zakłady i obserwować walkę z trybun (loża na górze po lewej stronie od miejsca gdzie wchodzimy na Arenę). Po zakończeniu walk z podstawki walczycie we własnym ekwipunku i z własnym wyposażeniem, kto ma dobrą giwerę i pancerz nie będzie żałował. Warto odpocząć od Zony i “zrelaksować” się w Barze. ![]()
Ciekawe są walki typu “Krwawa łaźnia”. Ty sam a ich 6…
Właśnie zacząłem nową grę.Jestem w Kordonie i dostałem info od barmana że ktoś zabił Arniego i Arena nieczynna.Mam oczekiwać dalszych wiadomości.Mieliście coś takiego? To jakiś nowy quest z dopełnienia?
W mojej grze było to samo, Arniego zabili jak byłem W Barze. Zabił go Mściciel, nie wiem czy będzie miało to wpływ na fabułę, ale po jakimś czasie pojawia się nowy “lanista” - Walera Bucior. U niego możesz zaliczyć te same walki co u Arniego.
Przed rozpoczęciem walk na arenie warto zrobić twardy sejw. Parę razy po skończonych walkach w Totalizatorze nawalało mi coś z kombinezonem - nie włączał się noktowizor, latarka i lornetka, nawet po przejściu do innej lokacji . Tak więc trzeba było wrócić do sejwa sprzed rozpoczęcia walk.