Witam,
Denerwowało mnie to, że nie da się ciągle grać po polsku w OP-2 mimo, że mamy już polonizację OP-1.
Pobrałem więc Op-2 i udało mi się wypakować text. Następnie używając WinMerge połączyłem oba pliki stosując spolszczone do tego co było już spolszczone i zostawiając rosyjskie jedynie nowe questy i zmiany. Pełna lista:
Spoiler
stable_dialog_amk.xml - Kompletnie nie pasuje
opis mutantów - Kompletnie nie pasuje
string_table_items.xml - kompletnie nie pasujeopisy artów - nie tłumaczę bo zmieniły się właściwości ochronne i by się popieprzyło
nazwy broni - nie tłumaczę bo dodano nowe bronie a plik jest trochę pokręcony
nazwy i opisy pancerzy - nie tłumaczę bo patrz wyżejOpisy flashek mp3 - Nie ruszam bo zepsuję
string_table_enc_vehicles.xml - nowy plik
string_table_mapspots_deadcity.xml - nowy plik
string_table_mapspots_radar.xml - nowy plik
string_table_mapspots_deadcity.xml - nowy plik
string_table_mapspots_radar.xml - nowy plik
string_table_oksana579.xml - nowy plik
string_table_tasks_garbage.xml - nowy plik
string_table_tips_darkvalley.xml - nowy plik
table_dialogs_nano.xml - nowy plik
table_other_nano.xml - nowy plik
ui_st_others.xml - nowy plikWszystkie pliki niewymienione tutaj zostały scalene ze spolszczeniem
Udało mi się zmusić grę żeby skorzystała z wypakowanych plików I scalonych ze spolszczeniem aniżeli z tych wbudowanych w grę.
Screeny:
Jak widać dziala to średnio, problemem jest przede wszystkim brak polskich znaków. W związku z tym kieruję pytanie do tłumaczy/power-userów czy można dodać polską czcionkę do rus podstawki?
Może Polskie exe 1.0006? Ma ktoś?
Spolszczenie tutaj: Autorzy starego to wiadomo kobal I yurek: https://onedrive.live.com/redir?resid=929f65f5435d71e4!47500&authkey=!AJTfKDQJdRHK8Wc&ithint=file%2czipCzęściowe
Nie wiem też czy komukolwiek się to przyda ale mam nadzieję, że tak bo spędziłem koło 3 godzin mozolnie sprawdzając, które pliki się różnią. Jakby ktoś mógł sprawdzić czy u niego śmiga to byłbym bardzo wdzięczny, duzo łatwiej będzie grać jedynie z kawałkiem tekstu po rosyjsku niż z całymi tonami.
Link do instalki:
Antyczit:
Jakieś pomysły jak zablokować antyczit?
Antyczit zablokowany, actor.ltx podmieniony. Obeszłem system ochrony plików. Wszystkie pliki można już zmieniać.