Niedziałająca recepta - Grzechotka

Jak w temacie, za zadanie dostałem od Górnika receptę transmutacji Symbiontu w anomalii Galareta, czego wynikiem ma być absolut Grzechotka. Kiedy podchodzę pod anomalie i włączam art-modyfikator nie widzę recepty, kiedy normalnie wrzucam Symbiont w anomalie też nic się nie dzieje.

Niedziałająca recepta to coś nowego…

1. Sprawdź, czy masz receptę w PDA na liście…
  2. Sprawdź, czy transmutator właściwie wyświetla nazwę anomali i nazwę atrefaktu…
  3. Otwórz transmutator, kliknij na art Symbiont i sprawdź co się stanie…

Bez transmutatora artefakty robimy tak: podchodzimy jak najbliżej anomalii, odwracamy się tyłem do anomalii i wrzucamy składniki. Jeśli dobrze wrzuciliśmy pojawi się błysk.

Są dwa rodzaje galarety. Żółta i niebieska. Jak masz w PDA przepis to spróbuj tak jak napisał Korn06 (czyli ręcznie) w jednym i w drugim rodzaju. Ja staję tyłem-bokiem :wink: Tzn. tyłem ale nieznacznie obracam się w prawo i wtedy wyrzucam z plecaka

Recepta jest w PDA, jednak artmodyfikator jej nie wyświetla. Jeśli wrzucę art ręcznie też nic się nie dzieje. Sprawdzałem w tej zielonej galarecie, w niebieskiej jeszcze zobaczę ale wynik będzie pewnie identyczny. Klikając w symbiont też nic się nie dzieje. Nazwa anomalii jest prawidłowa.

transmutator właściwie wyświetla nazwę anomali i nazwę atrefaktu…

Anomalia mówisz jest, a artefakt widać.?

Jeżeli widać anomalię i artefakt to coś nie zaskoczyło w receptach…mamy dwie opcje:

1…powtórka do Górnika, gdzie daje receptę

2…spawner, lub dopisać grzechotkę handlarzowi..poradnik masz w tutorialach.

Ok sprawdzałem, w żaden sposób nie działa, nie mam pojęcia dlaczego, wszystko wygląda tak jakbym nie miał recepty, mimo iż otrzymałem ją od Górnika, i mam ją w PDA. Będę musiał dopisać art Barmanowi, tak jak mówisz. Dzięki.

Mam taki sam problem: mimo otrzymania recepty w PDA nie mogę zrobić Grzechotki. Jaka jest nazwa tego artefaktu to dopiszę do spawnera?

Daj mi sejwa. Doc.Dr. Miedziany przeprowadzi wnikliwą analizę.

Jak mówię, że nie działa, to nie działa:
http://wyslijto.pl/files/download/1wjnn16zuj

Nie masz tego w PDA :

Wygląda że recepta w PDA jest wymagana do stworzenia “grzechotki”.

Dla pewności sprawdź mój sejw grzechotkowy: GuguGaga.rar. Arty są na dachu budy Arniego w Barze jakby były potrzebne a cała reszta stuff-u w skrzyni u barmana.

Nie wiem jak żeś to sprawdzał- Mam tą receptę w PDA!

U mnie nie masz (na Twoim sejwie). Wrzuć obrazek. BTW co z moim ? Działa recepta ?

U mnie recepta jest , ale jak podchodzę do anomalii to nie mogę zrobić Grzechotki- ani przez zwykłe wrzucanie ani artmodyfikatorem- tak samo jak kmiotu

Kurr… de. A na moim sejwie próbowałes zrobić ? Działa czy też nie ? Mam pewne podejżenia ale upewnię się dopiero jak sprawdzisz na moim.

Sprawdziłem na twoim sejwie, nie masz artmodyfikatora doktorku, ale jak wrzuciłem ręcznie do galarety Symbiont , normalnie po 10 minutach zrobiła się Grzechotka.
Powie mi ktoś jaką nazwe ma Grzechotka do spawnera?

To raczej jest to…
af_arhara_globus
Spróbuj ale na stówe pewny nie jestem :slight_smile:

1 Like

Tak - Grzechotka to: af_arhara_globus
Dzieki e7ux

No i kolejną rzecz wyjaśniłem- Grzechotkę będziemy mogli zrobić, gdy dostaniemy receptę od Górnika oraz przyniesiemy mu szkatułkę z Labiryntu. Sprawdziłem- gdy zobaczymy tekst na screenie- recepta na Grzechotkę zadziała.

1 Like

A tak się upierałeś że masz receptę… Dam Ci plusa za to że wcześniej doszedłeś. Ja dopiero byłem przy wejściu jaskini :stuck_out_tongue: Doktorze Korn, proszę przyjąć słowa uznania…