Nieznakomiec pruje jak opętany-problem z fleszką

Podreptałem do Pietrenki. A potem napadł mnie nieznajomy z którym miałem pogadać. Jestem już jakieś 10-15h grania po tym momencie i pojawia się pytanie. Jak naprawić tego kwesta? Odnogłaza nie znajduję przy przejściu na magazyny.

@Mnieciu opisz dokładniej problem, o jaki quest chodzi, na jakiej lokacji jesteś i co robiłeś. Ci co grają obecnie być może szybko skojarzą o co chodzi, inni którzy moda ukończyli już jakiś czas temu mogą nie pamiętać takich szczegółów. Wtedy jest szansa że więcej osób będzie w stanie Ci pomóc.

Zadanie na fleszkę nr4/5.

Musimy pogadać z Piterenką

Przy wyjściu z jego bunkra powinien gość z nami pogadać, a on do mnie pruje.

Jestem aktualnie w Barze. Zwłoki gościa który miał fleszkę sie nie pojawiają. Nie zaliczyło mi rozmowy z znieznajomym, bo go zabiłem (sam się prosił)

To zadanie zacząłem wykonywać po przejściu na jantar. Zrobiłem przed tym zadanie na zabicie bandytów w tartaku w Dziczy. Być może to ma jakiś związek.

O to chodziło?

Tak. On zaczął do mnie pruć. 30:00

@edit

już próbowałem resetować save zaraz po tym bugu. Tylko że jestem teraz kilka godzin do przodu.

No nic zespawnuje fleszke. Moze system nie wybuchnie

@Mnieciu

Budeš si muset zespawnovat nejen flaszke ale i PDA Kniaza,jadnoho z těch banditů,které zabiješ po nalezení těla.Je vidět ve filmu ve 39 minutě.

2 polubienia

@Mnieciu na teren powinności wchodziłeś normalnie po wykonaniu zadania dla dowódcy posterunku, czy na skróty gdzieś przez dach? Kiedyś próbowałem sobie wejść na skróty bez robienia tego zadania i z Pietrenko mogłem rozmawiać normalnie, ale po wyjściu od niego wszyscy na terenie powinności już byli wrogami z nieznajomym na początku włącznie.

Zwiększ sobie reputację u Powinności, i po problemie.

Gamedata/config/creatures/game_relations.ltx

@Hobby Na razie śmiga twoim sposobem. Nie musiałem spawnować felszki. Wsytarczyło same PDA i reszta zaskoczyła.

Mam ten sam problem jednak wolałbym uniknąć spawnowania przedmiotów. Stąd moje pytanie, ma ktoś może plik game_relations.ltx od OGSE? Pytanie dlaczego nie wypakuję go sobie sam, ano dlatego że nie mogę znaleźć żadnego sprawnego unpackera, a TotalCommander z pluginem uszkadza u mnie pliki z gamedaty i przerabia w ciąg znaków.

zespawnownie PDA niczym nie grozi. OGSE już sprzątnąłem z dysku także ci nie powiem jak to relations.ltx ustawić, ale szukaj coś z grupą/miechem, ale z twojego posta wnioskuję, że game_relation jest gdzieś ukryty?

Ten plik jest zapakowany do plików .db i nie mogę znaleźć stosownego unpackera, te od zwykłych gamedat nie działają a Total Commander rozpakowuje pliki, lecz zmienia ich zawartość w ciąg różnych znaków, przez co stają się bezużyteczne.

to po najmniejszej linii oporu. W moim przypadku zadanie zaskoczyło. Na youtube możesz sobie zobaczyć: 

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=jvN-uLWBFyQ

Udało mi się rozpakować tą gamedatę, podaję poniżej link do poprawionego game_relations.ltx jakby ktoś też miał podobny problem a nie chciał spawnować przedmiotu:

https://yadi.sk/d/KBLmjUqixbD97

Trzeba go wkleić do gamedata\config\creatures.

2 polubienia

fixa to może doklej do tematu z OGSE.

1 polubienie