Nowa Fabuła 5

Tytuł oryginalny: Новый Сюжет 5
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004
Data premiery: 05.11.2008 r.
Autor: Dan
Autor spolszczenia: @trurl3
Śr. długość rozgrywki: (ok. 10 godzin)

Linki do spolszczenia oraz innych źródeł wygasły. Użytkowników, którzy są w ich posiadaniu,prosimy o kontakt z administracją.

OPIS:

Spoiler

Nowa Fabuła 5 to jeden z pierwszych fabularnych modów, jakie się ukazały na platformie Cienia Czarnobyla oraz protoplasta Tajne Ścieżki 2.

Akcja moda rozgrywa się ok. pół roku przed znanymi wydarzeniami z trylogii i opowiada historię stalkera, który został wcielony do Monolitu. Musi za wszelką cenę strzec tajemniczego kryształu i pieczołowicie wypełniać powierzone mu zadania przez współtowarzyszy z fanatycznego ugrupowania. Czy w końcu uda mu się oswobodzić porzucając ideały Monolitu? Jedno jest pewne - czeka go długa podróż po Strefie Wykluczenia, a także wiele przygód…

Cechy moda:

• Nowa i najprawdopodobniej pierwsza fabuła, która pozwoli nam się wcielić w członka Monolitu.
  • Zadania poboczne.
  • Przywrócono niektóre wycięte mutanty.
  • Nowy HUD.
  • Nowe przedmioty.

SCREENY:

Spoiler

INSTALACJA:

Spoiler

Kolejność instalacji:

1. S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla 1.0004
  2. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry ze zgodą na zamianę plików.
  3. Należy dokonać drobnych zmian w pliku fsgame.ltx:
    $game_data$ = false| true| $fs_root$|
    Zmieniamy na:
    $game_data$ = true| true| $fs_root$

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod wraz ze spolszczeniem:

• Nasz serwer - [KLIK]

Źródło:

U mnie i tak by nie poszło, bo 1.0006 mam, a “Monolit” moja ulubiona frakcja :cry: .

To robisz reinstalacje i instalujesz potrzebne patche i już.

Fajny mod ale tak samo jak poprzednicy dalej niż Prypeć nie zaszedłem. Trudno dość no i rosyjski.

Według mnie jest gorszy od narodnaya soljanka, nie jest tak bardzo rozbudowany, w ogóle nie ma co porównywać pod tym względem..stabilny ? nie wiem doszedłem ledwo do Prypeci i dalej nie mogłem grać bo ciągle ginąłem z braku amunicji…ale mogę powiedzieć że w soljance miałem tylko jeden wylot do pulpitu w czasie emisji. A czy spolszczenie będzie..to się okaże. :slightly_smiling_face:

Mamy zamiar go spolonizować ale jak wydamy finalną wersję polonizacji Soyanki

Mod jest kapitalny, skończyłem go i napiszę że w niektórych momentach przerasta Soljankę. Minusem jest zakończenie, zaskakujące, głupie i pozostawia nieodparte wrażenie, że mod jest niedokończony - ucięty.

Mod “Tajne Ścieżki” jest już na naszym forum :grin: Przy okazji - czy mógłbyś poprawić obrazki na początku opisu? Po kliknięciu nie otwierają się w pełnej rozdzielczości ale pozostają miniaturami.

Dobrze rozumiem, że to jest zupełnie inny mod niż Tajne Ścieżki?? Bo szukam modów i nie wiem czy TS ma w sobie już Zew Monolitu czy jest to zupełnie inna wersja.

Żle rozumiesz. Cała fabuła Zewu Monolitu jest zawarta w Tajnych Ścieżkach. Poza bodajże jednym zadaniem pobocznym. :slightly_smiling_face:

Zauważyłem czytając poradnik, a już myślałem, że znalazłem nowy modzik.