Tytuł oryginalny: Новый Сюжет 5 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 05.11.2008 r. Autor: Dan Autor spolszczenia:@trurl3 Śr. długość rozgrywki: (ok. 10 godzin)
Linki do spolszczenia oraz innych źródeł wygasły. Użytkowników, którzy są w ich posiadaniu,prosimy o kontakt z administracją.
OPIS:
Spoiler
Nowa Fabuła 5 to jeden z pierwszych fabularnych modów, jakie się ukazały na platformie Cienia Czarnobyla oraz protoplasta Tajne Ścieżki 2.
Akcja moda rozgrywa się ok. pół roku przed znanymi wydarzeniami z trylogii i opowiada historię stalkera, który został wcielony do Monolitu. Musi za wszelką cenę strzec tajemniczego kryształu i pieczołowicie wypełniać powierzone mu zadania przez współtowarzyszy z fanatycznego ugrupowania. Czy w końcu uda mu się oswobodzić porzucając ideały Monolitu? Jedno jest pewne - czeka go długa podróż po Strefie Wykluczenia, a także wiele przygód…
Cechy moda:
Nowa i najprawdopodobniej pierwsza fabuła, która pozwoli nam się wcielić w członka Monolitu.
Zadania poboczne.
Przywrócono niektóre wycięte mutanty.
Nowy HUD.
Nowe przedmioty.
SCREENY:
Spoiler
INSTALACJA:
Spoiler
Kolejność instalacji:
S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla 1.0004
Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry ze zgodą na zamianę plików.
Należy dokonać drobnych zmian w pliku fsgame.ltx:
$game_data$ = false| true| $fs_root$|
Zmieniamy na:
$game_data$ = true| true| $fs_root$
Według mnie jest gorszy od narodnaya soljanka, nie jest tak bardzo rozbudowany, w ogóle nie ma co porównywać pod tym względem..stabilny ? nie wiem doszedłem ledwo do Prypeci i dalej nie mogłem grać bo ciągle ginąłem z braku amunicji…ale mogę powiedzieć że w soljance miałem tylko jeden wylot do pulpitu w czasie emisji. A czy spolszczenie będzie..to się okaże.
Mod jest kapitalny, skończyłem go i napiszę że w niektórych momentach przerasta Soljankę. Minusem jest zakończenie, zaskakujące, głupie i pozostawia nieodparte wrażenie, że mod jest niedokończony - ucięty.
Mod “Tajne Ścieżki” jest już na naszym forum Przy okazji - czy mógłbyś poprawić obrazki na początku opisu? Po kliknięciu nie otwierają się w pełnej rozdzielczości ale pozostają miniaturami.
Dobrze rozumiem, że to jest zupełnie inny mod niż Tajne Ścieżki?? Bo szukam modów i nie wiem czy TS ma w sobie już Zew Monolitu czy jest to zupełnie inna wersja.