Co sądzicie o tym? Można już kupić w przedsprzedaży. O treści się nie wypowiem, bo w rękach nie miałam, ale no ta okładka… Jestem na nie. Mam nadzieję, że jednak będzie ona bardziej zbliżona do okładek poprzednich tytułów.
Okładka jak okładka - wazna jest zawartość nie opakowanie .
Puszystekotki - poczytaj, przyda ci się: w orientacji dot. treści i autora:
Куликов Роман Владимирович - Kulikow Roman Wałymirowicz - Romek Kulikow syn Władymira - "Облигации Зоны’ - “Obligacje Strefy”.
p.s. facet jest po wojsku więc wie jak wygląda garłacz i z której strony się kule do niego wsadza.
Na wschód od Moskwy, w kierunku na Saratow leży Pienza: https://www.tripadvisor.ru/Attractions-g735999-Activities-Penza_Penza_Oblast_Volga_District.html
@boberm no niby książki po okładce się nie ocenia, ale jednak się ocenia - to też ważny element.
@vidkunsen wydaje się ciekawe, na pewno przeczytam jak wyjdzie - skoro ktoś to przetłumaczył i chciał wydać u nas, to nie może być tak źle. A przyjaciele z Wschodu tych książek w uniwersum mają no… dość sporo, więc też pewnie o czymś świadczy to, że właśnie ta a nie inna wychodzi.
Poczytaj, wiele książek to scenariusz modów.
4 godziny temu, puszystekotki napisał:
@boberm no niby książki po okładce się nie ocenia, ale jednak się ocenia - to też ważny element.
Oj tam - u mnie na pólkach stoją - poetycko okreslając- “kamienie milowe sf”- wydawane w początkach lat 90 -tych , i ta okładka w konfrontacji z nimi to nieledwie dzieło Leonarda🙂.
BTW - stylistycznie onaz obwoluta wpisuje się w ogólny kanon Fabrycznej.
Boberm - jestem w posiadaniu maszynopisów - powielanych maszynowo - na maszynkach z "solidnosci’ - koleś także skinhead ma fajnego starego, nawet ludzie skandowali coby go uwolnić w latach 80-ych, zna i dalej nie lubi pewnego kierowcy z “psiaków” i jego wspólplemienców.
Są to książki zakazane wówczas w Polsce ze względu na treść, autora, kraj pochodzenia, wydania, wydawnictwo etc. etc.
Tak poznałem m.in. “Czerwony promień” Bułhakowa (fajna powiastka o promieniu co zamieniał ludzi w komunistyczne gady - za to m.in. dostał czapę), Zajdel, Głowacki (Bolek Prus) - powiastka o faraonie Psunabudesie itd..
Książka ma wartość gdy podwyższa twój poziom percepcji inaczej to tylko makulatura.
Wspomnijmy także o fanzinach S-F z koncówki lat 80 -tych i poczatku 90-tych . Tam tez strona graficzna była bolesna , ale za to wnętrze …
Książka “Więzy Zony” Romana Kulikowa i Jeżiego Tumanowskiego (Ежи Тумановского) ukazała się w Polsce. ?
Źródło: [KLIK]