Jeśli ktoś z Was planuje składanie nowej maszynki to proponuje poczekać do stycznia 2013 __
No ja właśnie mam zamiar dopiero po Świętach przeznaczyć około 2500 zł na nowy komputer,oczywiście zainwestuje w Geforce,a zastanawiam się nad kartą do 1000 zł,narazie taki przedział spełnia geforce gtx 660 ![]()
oczywiście zainwestuje w Geforce,
Oczywiście nic bardziej błędnego. Na pewno wierzysz w bajki o PhysX. A na pytanie…Co z grami co używają tego silnika jako podstawę fizyki ?
Działają one równie dobrze na kartach AMD, jak nie lepiej niż na kartach Nvidii, pomimo braku wspierania tej pseudo “zaawansowanej” fizyki w postaci sloganu marketingowego “PhysX”.
Dla wyjaśnienia..PsyhX po prostu dodaje pliki do biblioteki dll, więc raczej nie ma znaczenia jaką masz kartę graficzną, Sterownik można zainstalować w systemie i uruchamiać w opcjach gdy gra na to pozwala bez względu na rodzaj karty.
Masz malakas coś o tym więcej ? Chętnie bym poczytał co i jak.
Gdzieś miałem te zakładki tylko nie wiem czy zdążyłem zrobić zapas przed wysypką dysku… jak znajdę to wstawię.
Mały przykład który wynalazłem w sieci..kto ma nowy Borderland 2 i kartę AMD może sprawdzić. Opcja PsyhX nieczynna (martwa) przed instalacją sterownika, po instalacji dostępne 3 poziomy tej właśnie opcji.
Niestety nie mam gry i sprawdzić tego nie mogę.
To że inwestuje w Geforce,to nie znaczy ze Radeony są złe,a Physx szczerze mnie nie interesuje,poprostu za małego,rodzice kupili mi komputer z Geforce na pokładzie,w 2008 brak mi zafundował geforce 9600gt,poprostu przyzwyczajenie do tej karty,tak samo mam z procesorem,na pokładzie zawsze miałem AMD