Moje doświadczenia ze sterownikami to jest wersja 14.12? Nieaktualne? Chyba żartujesz. Po prostu miałeś szczęście do sterowników. Na internecie są tysiące tematów dot. wspaniałych sterowników od AMD.
Nie wydaję mi się żebym miał szczęście bardziej chyba Ty pecha. Sterowniki AMD nigdy wiatraków nie zatrzymały.
Moi znajomi również mają karty AMD więc mam informacje z pierwszej ręki. 7970 kolegi throttluje w głupim CS GO na nowych sterownikach przy 80C, to jest dobrze?
Z czego to wynika? Złej kontroli wiatraka czy większego wykorzystania GPU?
Co do sterowników otwartych to tam zawsze jest jakiś problem “dawno rozwiązany” i za chwilę jest następny bo ci co to piszą chyba nie bardzo ogarniają.
Używam kilkanaście lat otwartych sterowników i regresje są rzadko spotykane.
Nie wspominając o astronomicznej prędkości wentylatora po instalacji aż po miliard niekompatybilnych ze sobą pakietów nie współgrających przy otwartych sterownikach
Dawno nie czytałem większej głupoty. Jakie nie kompatybilne pakiety? Podaj mi jeden pakiet z Debiana czy Ubuntu który nie wykorzystuje openCL lub CUDA i jest niekompatybilny. O prędkości wiatraków już pisałem.
Bugi graficzne i różnorakie jaja.
Ostatni raz problemy z błędami graficznymi były przy premierze Source 2 i zostały szybko załatane.
że większość programów OS piszą same stare dziady męczące się w C++ bez boosta nawet co powoduje znaczne skomplikowanie programu i jego w dodatku żenującą jakość.
Mam inne zdanie co do tego. Skąd wiesz jaka jest jakość kodu np. Windowsa? Jedne programista który pracował nad NTFS trochę o tym opowiadał.
Obecne konsole zastopowały kompletnie rozwój PC bo chociaż podczas premiery Xboxa/PS2 i Xboxa360/PS3 konsole były bardzo mocne a teraz są średnio-słabe. Nawet 1080p rzadko kiedy jest
To wina AMD że wybrali najtańsze podzespoły? Przy tej konfiguracji ciężko byłoby cokolwiek nowego odpalić na PC choćby na najniższych ustawienia. Zgadzam się że konsole hamują rozwój rynku.
Wierzysz w to? Ci od Project CARS to niby za darmo zrobili grę tylko pod NV :D?
Nie ale nie lubię tego typu spekulacji i plotek do póki nie ma dowodów.
No AMD postąpiło dokładnie jak Nvidia z GW i dało możliwość przystosowania TressFX do swoich sterowników dopiero 3 dni po premierze TR więc nie ma co wybielać obu firm. Liczy się $$$$$
W momencie premiery nie było tak źle jak z GW.
Bugi graficzne i różnorakie jaja.
Ostatni raz problemy z błędami graficznymi były przy premierze Source 2 i zostały szybko załatane.
Obecne konsole zastopowały kompletnie rozwój PC bo chociaż podczas premiery Xboxa/PS2 i Xboxa360/PS3 konsole były bardzo mocne a teraz są średnio-słabe. Nawet 1080p rzadko kiedy jest
To wina AMD że wybrali najtańsze podzespoły? Przy tej konfiguracji ciężko byłoby cokolwiek nowego odpalić na PC choćby na najniższych ustawienia. Zgadzam się że konsole hamują rozwój rynku.
Wierzysz w to? Ci od Project CARS to niby za darmo zrobili grę tylko pod NV :D?
Nie ale nie lubię tego typu spekulacji i plotek do puki nie ma dowodów.
Bez urazy ale czy Ty sobie jaja robisz ze mnie? To samo było w ARMIE 3 i CSS do czasu zmiany sterowników na nowsze gdzie bugów graficznych nie było a i owszem ale wydajność -15%. Wróciłem wtedy do 13.11 Beta 9.5 i wydajność 100% oraz bez bugów.
Gram A3 od kilku lat i nigdy nie widziałem błędów graficzny. Wydajność jest kiepska ale ze względu to że Arma nie wykorzystuję dobrze wielu rdzeni. Nie mówię że nie jest to wina AMD ale ciężko to ocenić bez dokładnej analizy kto popełnił błąd. Gdybanie że to wina AMD czy Bohemi nie ma sensu. A tym bardziej zwalanie na sterowniki. DX12 powinien rozwiązać tego typu problemy bo przenosi praktycznie całą implementację do gry co rozwiązuje ewentualne problemy z kompatybilnością.
A kto gra w 4K? Jakiś promil chyba populacji.
Promil też kupuje takie karty.
Do tego AMD ma problem z dostawami pamięci HBM i wszystkie Fury zostały szybko wyprzedane bo było ich za mało. Kasę bije się na mid-endzie a tutaj AMD ma problem.
Tu zawalili i tyle.
No to się dowiesz jak już będzie finalizacja transakcji.
Nie jestem spekulantem giełdowym żeby mnie interesowało takie gdybanie kto przejmie i za co.