Opierając się na wypowiedziach razMAХa, administratora portalu http://www.stalker-zone.info/ , dotyczących jego rozmowy z Olegiem Jaworskim i wywiadu udzielonego przez administratora portalu http://gsc-fan.com/ otrzymujemy kilka nowych informacji o stanie projektu.
Siergiej Grigorowicz nie jest już producentem gry.
Skład ekipy pozostał niezmieniony i kontynuuje prace nad grą.
Znaleziono inwestora, ale na razie nie będzie oficjalnego oświadczenia.
Możliwe, że ekipa pracująca nad grą zmieni nazwę.
I odpowiedź Olega Jaworskiego na pytanie kiedy w końcu będą jakieś oficjalne informacje.
“Powoli wszystko wraca u nas do normy. W kwietniu będą już jakieś oficjalne wiadomości.”
Oby nie było jak poprzednio, ciecia projektu i wydanie go za wszelką cenę. Z innej strony to może dobrze ze się tak stało bo teraz mogło by nie byc takiej marki jak S.T.A.L.K.E.R. Ale nie ma co gdybać.
To czekamy na jakieś porządne info Bo na razie to tylko kołomyje cały czas.
Oby nie było jak poprzednio, ciecia projektu i wydanie go za wszelką cenę.
Tak jak z gothicem 3 zmierzch bogów. albo z płatnymi dodatkami do gier.
A wracając do stalkera to mam nadzieję że stalker 2 pozostanie Stalkerem a nie call of duty przeniesionym do czarnobyla z tą różnicą że oprócz ludzi napotykamy jeszcze mutanty oraz że będzie podobnej długości jak wszystkie call of duty czy medale of honor.
Witam, na forum może jestem kot, ale w grze poziom mistrza w Ukrytym Zagrozeniu to czasem za mało, ale nie o tym chciałem napisać. Tak sobie śledze “losy” S2 i nie widzę nic dobrego dla gry w sensie fabularnym tylko wszystko przełożone jest na sens finansowy. S1 również był tak robiony, w ww sensie. Nvidia “goniła i goniła”, na zdrowie fabuły to nie wyszło, chociaż z drugiej strony znaleźć w podstawce SoC bez żadnych modów Vintoreza ze strzałką też wyzwanie. Myślę że “Rusy”, po raz trzeci cytuję, również rzucą wyzwanie dla gracza z prawie 20 letnim doświadczeniem fps, i zrobią dobrą grę, a są do tego zdolni, aby weteran był z tego zadowolony chociaż w 50%, tego pragnę bo temat strefy naprawdę jest piękny.Pozdrawiam.
Ps. Kiedy wyszedł Doom 1, na pecetach w szkole nie było jeszcze WIndows, tylko wiadomo …Pozdrawiam
CDA jest jak onet, a nawet gorszy bo sobie wymyślają niusy… A dzisiaj zrobimy nius o Gregu co kontynuuje s2 i leci. Następnego dnia piszą że to jednak pomyłeczka. Ale trzeciego wymyślają nowy, że EA kupiło R$, po czym znowu czwartego piszą że to jednak nie prawda… Ważne że się kręci, a na stronę wchodzi milion osób i kasa jest.
Można zapomnieć. Natomiast jak by wyglądał, da się częściowo zobaczyć w Survarium. To produkcja ekipy która tworzyła Stalkera. Dał bym screeny z betatestów ale nie wolno. W każdym razie grafa przepiękna i klimatyczna. Działanie i wygląd broni rewelacyjne. A to dopiero początek. Gdyby taki był Stalker 2 to mielibyśmy H.I.C.I.O.R. Ale niestety…