NAZWA: Nowy Arsenał 7
PLATFORMA: Cień Czarnobyla + OGSR Engine (samodzielna)
TWÓRCA: phorumer
DATA PREMIERY: 18.09.2020r.
AUTOR SPOLSZCZENIA:
OPIS:
Spoiler
CECHY NOWEJ WERSJI:
Spoiler
- Grafika z «Zewu Prypeci»;
- Nowa broń;
- Nowa skryptowa walka (może być wyłączona w pliku konfiguracyjnym Nowego Arsenału);
- Masa nowych zadań i wiele zmian.
WYMAGANIA SYSTEMOWE:
Spoiler
Dla komfortowej gry będzie potrzebna taka konfiguracja:
- System operacyjny: Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 / 64-bit
- Procesor: i5 2400 lub podobny od AMD
- Pamięć operacyjna: 8 GB
- Karta graficzna: RX460 lub GTX 1050ti
- Miejsce na dysku: 20 GB
TWÓRCY I PODZIĘKOWANIA:
Spoiler
Twórcy projektu (w alfabetycznym porządku):
- dsh - pomoc i idee związane ze skryptami
- KRodin - silnik, skrypty
- lordmuzer - silnik, skrypty
- phorumer - pomysł, fabuła, bronie
- SK0RPY0N_O89O - tekstury, zadania, testowanie
Podziękowania:
Użyto niektórych schematów i zasobów z OGSE, OP-2, OGSEOP2 DSH, OGSM, Improved Interface, HD Graphics, Foto Zona, NLC, NS2016 i szeregu innych modyfikacji.
Oddzielne podziękowania dla (w alfabetycznym porządku): editor46, BFG, dsh, Gaz1k, Marafon6540, Mari, MarsiK, Mordovan, Murarius, Rastaman_vip74, RevolveR, Romark, SpaceMarine, Starter, W.A.S.P., ПСЕВДО-S.T.A.L.K.E.R.
Szczegółowa informacja o autorstwie użytych materiałów znajduje się w dokumentacji.
SCREENY:
WIDEO:
INSTALACJA:
Spoiler
Uwaga: Dana modyfikacja zawiera absolutnie wszystkie zasoby wymagane do uruchomienia gry i nie wymaga zainstalowanego „S.T.A.L.K.E.R. Cień Czarnobyla”, więc nie musisz rozpakowywać archiwum i wrzucać do folderu z oryginalną grą! Pamiętaj, aby zainstalować mod na 64-bitowym systemie Windows!
-
Zainstaluj biblioteki Microsoft Visual C++ (jeśli nie zostały jeszcze zainstalowane).
-
Pobierz wszystkie pliki “archiwa gry z Google Drive” i wypakuj do jednego pustego katalogu, w dogodnym dla Ciebie miejscu, w którym masz pełne prawa dostępu. Najlepiej nie na dysku systemowym. Następnie pobierz i rozpakuj wszystkie pliki “pozostałe archiwa z Google Drive” do tego samego katalogu, zastępując pliki.
Powinien wyglądać tak:[details=Spoiler]- appdata
- bin_x64
- start_64.cmd
- gamedata.db_00_base
- gamedata.db_01_levels
- gamedata.db_02_levels
- gamedata.db_03_levels
- gamedata.db_05_meshes
- gamedata.db_06_sounds
- gamedata.db_07_textures
- gamedata.db_08_textures
- gamedata.db_09_textures
- gamedata.db_99_main
- fs.ltx
- StalkerUserManual.pdf
- NewArsenalReadme.txt
- Przejdź do folderu bin_x64, znajdź plik xrEngine.exe i uruchom go.
- Przejdź do opcji i skonfiguruj grafikę oraz sterowanie.
- Rozpocznij nową grę.
- Graj.
Uwaga: folder appdata zawiera plik konfiguracyjny new_arsenal.ltx, w którym można skonfigurować niektóre parametry rozgrywki.
Ważne: nie instaluj tej wersji na poprzednie! Wymagana jest czysta instalacja. Nie przenoś również pliku konfiguracyjnego user.ltx ze starszych wersji bez specjalnej potrzeby, pozwól grze go wygenerować.
Uwaga: zapisy wykonane w poprzednich wersjach NA najprawdopodobniej albo się nie załadują, albo, jeśli są załadowane, nie będą działać poprawnie, więc lepiej nawet nie próbuj ich ładować. Rozpocznij nową grę.
[/details]
LINKI DO POBRANIA:
Spoiler
Dwoma plikami:
-
archiwa gry z Google Drive [71 MB]: [KLIK]
-
pozostałe archiwa z [12,5 GB]: [GOOGLE DRIVE] | [YANDEX]
Jednym plikiem:
- z Torrenta [12,3 GB]: [TORRENT #1] | [TORRENT #2] ← nie są od razu aktualizowane
DODATKI:
Spoiler
- Nieduże poprawki od @Опричник:
Spoiler
Cechy poprawki:
- Inny inwentarz (plecak).
- Pas rozszerzony do 15 slotów.
- Przenoszona/maksymalna waga zwiększona do 120kg.
- Włączono normalne strzelanie z celownikiem na ekranie (celowanie nie jest już konieczne).
- Pocięto łup NPC’om, będą przeszukiwać tylko jeśli potkną się o niewidomego.
- Zwiększono pojemność skrzynek 10-krotnie.
- Wydłużono okres przeterminowania artefaktów 10-krotnie.
- Zmieniono postefekty od radiacji.
- Nieduże zmiany kosmetyczne.
PS. Inwentarz został dostosowywany do rozdzielczości 1920х1080 i 1024х768. Na innych - sorry, nie sprawdzano.
Link do pobrania: https://yadi.sk/d/9Sp5aSMiQSz9sg
- Celowniki od @slesar6razriada:
Spoiler
Opis: Proszę nie rzucać kapciami, szczególnie dla zwolenników realizmu i wiarygodności! Zebrane do kupy z różnych źródeł, otwarte siatki celownicze dla rozdzielczości 16:9 i dostosowane do NA7. Nie mogę grać z 3D, a alternatywa też mi nie odpowiadała. Dwa celowniki, 1p78 i 1pn58, są trochę poza obrazem, ale generalnie starałem się sumiennie uchwycić celownik i wygląd.
Absolutnie wszystkie pliki nie zostały wykonane przeze mnie - wyciągnąłem je z OP2, KBT Weapon Pack v.4.0, Arsenal_mod. Krótko mówiąc, zrobiłem to jak mogłem. Priorytetem była wygoda, a nie rzeczywistość.
Produkt jest dostarczany w stanie, w jakim jest, nie przyjmuję żadnych roszczeń, dlatego podczas instalacji wykonaj kopię zapasową plików.
Link do pobrania: https://drive.google.com/file/d/1KjAUcHC0UOeo22aTebYYW6pYkEkRon11/view
- Celowniki od dog19601:
Spoiler
Opis: Jak i obiecywałem, zrobiłem otwarte celowniki, zmieniłem szkiełka. Teraz każde szkiełko odpowiada celownikowi. Robiłem dla rozdzielczości 1920х1080, ale myślę, że przypasuje dla każdej rozdzielczości 16х9.
Wrzucić do folderu z grą. Jeśli są konflikty, postawcie moje, a potem swoje adaptujcie, jednakże jeśli nie czitujecie z bronią, to nic się złego nie wydarzy.
Screeny:
Link do pobrania: https://yadi.sk/d/rhR4areUvZVT4w
- Poprawki od aromatizer:
Spoiler
Opis:
1) bind_stalker.script - linijka 299: dla włączenia/wyłączenia trybu strzelania z dubeltówek podwójnym strzałem, dostosowałem standardowe przyciski zmiany trybu ognia. Oprócz oczywistej wygody, to eleganckie rozwiązanie pozwoli uciec od całego kodu, związanego ze sterowaniem podwójnym strzałem przez plik konfiguracyjny gry.
sztalker_weapon.script
- Dodałem funkcję sterowania podwójnym strzałem z dubeltówek (linia 793) za pomocą standardowych przycisków przełączania trybu ognia.
Wyłączyłem nakładanie/zdejmowanie celowników jednym klikiem (zakomentowane linijki 694 i od 697 do 791). Tak jak dla procedury zainstalowania/zdjęcia celownika jednym kliknięciem używa się slotu lornetki, punktem zaczepienia jest następująca poprawka:
weapons_addons.ltx
Zdejmowalne celowniki więcej nie są wymagane w slocie lornetki (“slot = 8” zamieniono na "slot = "), bo jest to właściwe tylko wtedy, gdy jest możliwość używania optycznego celownika jako lornetki.
Takim sposobem, teraz przycisk funkcji specjalnych broni zarządza tylko podwójnym celowaniem i laserowym desygnatorem.
UWAGA! Przed instalacją tej poprawki, trzeba upewnić się, że w slocie lornetki znajduje się LORNETKA. Jak to mówią - aby uniknąć nieporozumień.
2) necrolog.script i xr_motivator.script linia 216: wiadomości o śmierci stalkerów w zonie alife’a przychodzą natychmiast. Podawana jest nazwa i frakcja nowo wprowadzonych. Ta poprawka pozwala, trzymać rękę na pulsie i unikać sytuacji, kiedy fakt śmierci NPC jest nagle odkrywany po upływie pewnego czasu.
3) sr_no_weapon.script - wyłączenie wymuszonego chowania broni w odpowiednich zonach typu bunkier Sidora. Teraz z piwnicy można strzelać do nadbiegających wrogów. Wziąłem z Shoker Weapon Pack.
4) ui.hud.dds - bardziej zauważalne na hudzie wskaźniki szóstego zmysłu i szumu postaciе.
5) w_binoc.ltx - zwiększyłem zakres regulacji zoom’a dla lornetki twórcy, aby było prościej robić ładne zdjęcia.
6) flares.ltx - wyłączyłem flary, bo to dzicz kinematograficzna.
7) dinamic_hud.ltx - wyłączyłem złośliwe skryptowe efekty strzelania.
Link do pobrania: https://yadi.sk/d/eynleRRW0rPrWw
ŹRÓDŁA:
amk-team.ru
ap-pro.ru
stalkerportaal.ru