O.D.R.O.D.Z.O.N.Y. - Duplikaty v.7.63 Odmienne światy. - Ogólna dyskusja

Dzięki za torrenta, udało się pozdrawiam…

Na oryginalnych linkach mogą być problemy z pobieraniem, bo fora dla DUPLIKATY i Źródło czasowo zostały zablokowane przez ERa.

Tak że ten link do torrenta  dwa posty wyżej, na razie może być jedynym dostępnym ( o ile działa ). 

, daj znać, czy pobrałeś i postawiłeś moda.

Witam , tak postawiłem moda , wszystko działa … pozdrawiam

1 polubienie

Vojtas040:

https://mega.nz/#!54UUGRrb!s3Vkxw6hxvuC0D-hJzdch9qY24-6PjnRsUfnRmdtbkY

http://stalker-worlds.ru/forum/topic/3564-reborn-doppelganger-763-time-gap/

https://stalkerportaal.ru/load/chistoe_nebo_novyj/chistoe_nebo_repack/s_t_a_l_k_e_r_clear_sky_r_e_b_o_r_n_doppelganger_7_63_time_gap_v1_5_10_2015_repack_rus_by_serega_lus/133-1-0-2435

Nic nie zostało zablokowane - tak jak wcześniej po zalogowaniu wszytko jest dostępne:

http://www.reborn-stalker.ws/forum/66-448-1#167254

PS.:

Wersja 7.64 jest również dostępna:

LINK DO MODA VER 7.64: https://yadi.sk/d/cjIZY8G13L8hcU

ŹRÓDŁO: http://stalkermod.ru/MODYI-CHistoe-Nebo/reborn-dvoiniki-razlom-vremeni.html

2 polubienia

Zgadza się Cichy, nic nie jest zablokowane, m.in. dowiedziałem się, że jestem na tym w/w forum dot Reborna już 1054 dzień

Więc “mowa” o blokadzie ERa to kit jak baranie walizki.

Внимание!!!

Финальная сборка 7.63 fin со всеми включенными фиксами от Эра

Я-Диск
_ Сборку подготовил Quote _

1 polubienie

@vidkunsen - No to spróbuj pobrać cokolwiek, dotyczące Źródła. I poczytaj co na ten temat pisał LIQUDATOR  w jego temacie na naszym forum. Był jednym z niewielu szczęśliwców którym moda udostępniono warunkowo. Warunek taki, że ani jeden plik z moda nie wycieknie. 

Wcześniej do tematu Duplikatów był dostęp bez rejestracji. Korzystałem z całego dobrodziejstwa tamtego forum, z wyjątkiem pisania. Teraz bez rejestracji dostępne są tylko wcześniejsze wersje. Tak że takie stwierdzenia cyt: " to kit jak baranie walizki.", raczej zachowaj dla siebie. Zaczynasz być złośliwy.

Masz uprawnienia, więc może wstawisz do #1 te linki do moda, dostępne bez rejestracji?

Pobrałem na Y dysk - 4,81 GB i mogę pobrać na swój komputer ale ja w tego moda już nie gram, po zalogowaniu mogę pobrać/pobierać reborny i fiksy bez ograniczenia.

Co pobrałeś? DUPLIKATY czy Źródło? Z DUPLIKATy wyjaśnił . A ja piszę o pobieraniu Źródła.

“ŹRÓDŁO” - HASŁA NIE ZNAM: https://drive.google.com/file/d/1A0SmcjN4uk2t2gDMywgKmygTRN9bue4o/view

USER.LTX: https://yadi.sk/d/wDSaXtiL3Xbe23

Linki pochodzą z : http://www.reborn-stalker.ws/forum/69-521-1

REBORN_Source.7z (8,6G) : https://drive.google.com/uc?id=1A0SmcjN4uk2t2gDMywgKmygTRN9bue4o&export=download

(В этот раз игра “REBORN ISTOK” не будет требовать предустановленной игры ЧН
Исток можно будет ставить на любой диск компьютера.

Напоминаю, ваши сейвы с багами присылаем только мне в личку.z)

Pobrałem, hasło kopsa ER bo:  БОЛЬШАЯ ПРОСЬБА КО ВСЕМ - НЕ КОВЫРЯТЬ ИГРУ И НЕ ДЕЛИТЬСЯ В СЕТИ РЕЗУЛЬТАТАМИ КОВЫРЯНИЙ. ТАКИМ ЛЮДЯМ Я НИЧЕМ ПОМОЧЬ УЖЕ НЕ СМОГУ.

Kto zarejestrowany i przestrzega regulaminu/zasad/prośby ten ma.

Czyli sprawdza się to co pisał LIQUDATOR, że pomału mod będzie coraz szerzej udostępniany.  Ja dla jednego moda nie będę się rejestrował, poczekam aż całkowicie odpuszczą. A nie odpuszczą, grał nie będę. I tyle.

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś próbował bądź wie jak/czym wypakować pliki z plików .db? 

<___base_url___>/topic/11992-uniwersal-extractor-2/?tab=comments&do=embed&comment=142895&embedComment=142895&embedDo=findComment#comment-142895

Dobra, chyba tu bardziej wypada zadawać pytania niż w wątku rozwiązywania problemów.

Otóż zrobiłem tak jak w poradniku cichego. Niestety nie doczytałem kolejnych postow, przez co po przejściu na jantar, odrazu sie wrocilem i zwiedzilem podziemia z kilkoma teleportami z finalnym obok bazy powinnosci. I takie pytanko. Czy nieświadomie popsulem sobie tym gre? Bo np: rozmawialem ze Strelokiem, ale po rozmowie zadne zadanie mi nie wyskoczylo, to samo u Siodorowicza. Kazal mi poszulac monolitowcow ale zaden komunikat o zadanii mi nie wyskoczyl. Czy tak powinno byc?

Tak powinno być. Strielok mówi Ci, że sam Cię znajdzie. A Sidor tylko daje wskazówkę do głównego zadania, że na kordonie są martwi fanatycy z dokumentami. Dokładnie dwóch. 

Istotna rzecz - będąc na Wysypisku, sprawdz czy możesz otworzyć kratę w hangarze, są tam 2 teleporty. 

Na moje oko trochę wcześnie poszedłeś do podziemi, ale to nic nie zmienia.

Ale zapamiętaj jedną rzecz - nie pchaj się zbyt wcześnie na te nowe lokacje na wschodzie mapy bo zawalisz sobie grę. Do Doliny Kamieni, Martwy Kordon itp idz dopiero jak dostaniesz zadanie od Sacharowa na dokumenty z laboratorium. Ja kiedyś w ten sposób zawaliłem sobie grę, dlatego to pamiętam.

Tu wychodzi brak gry w FF. Teleporty są tak skonstruowane, że nigdy nie wiesz gdzie się pojawisz. Dlatego mod ma niepisany charakter freeplaya. Twoją rolą jest odzyskanie utraconych w podziemiach Radaru ( początek moda - jeszcze do nich wejdziesz w czasie gry ) Artefaktów Śmierci, głównych teleportów i ożywienie trzech znanych NPCów. A reszta gry, ze swoimi kruczkami, fantastycznymi rozwiązaniami to dodatek do tych zadań.

Nie ma szans, abyś powtórzył kropka w kropkę grę z poradnika cichego. Używaj go więc do rozwiązywania problemów z zadaniami- po ich wyszukaniu w poradniku - a nie jako wskazówki do dalszej gry. Kierunki wyznaczy Ci mod.

Przypomnij sobie jakie zadanie postawił Ci Fejk. Artefakty Śmierci i odnalezienie głównych teleportów, to podstawa do ukończenia moda po spotkaniu się dwóch Striełoków na psim mostku przed wejściem do baru na Rostoku. W temacie są te teleporty opisane.

Tak jak wyżej napisał , z początku gry trzymaj się mocno lewej strony mapy, tak nad ziemią, jak i pod nią. Bez zadania od Sacharowa na Dolinę Kamieni się nie pchaj, o ile nie wykorzystałeś już kart i innych itemów umożliwiających wejście do podziemi z lewej strony mapy. Bo stracisz wszystko na ogołacającym teleporcie pomiędzy światami równoległymi i mod położony. Choć po ogołoceniu na niektórych takich teleportach ( np. na Stare Wysypisko ), jeśli wiesz gdzie są, to swoje szmatki możesz odzyskać.

A przede wszystkim musisz mieć wyostrzony słuch podczas gry. Nie tylko na dźwięki ZONY i z’ONY, ale na na odróżnienie upiększających moda grzmotów od błyskawic, na bardzo charakterystyczny grzmot, którym mod potwierdza wykonanie podstawowych zadań. Mogą też Ci się pojawić fioletowe napisy z podaniem informacji, w ilu % Twoja gra pokrywa się z założeniami fabuły.

Krytycznym momentem w modzie, na którym padło wielu i musieli powtarzać, było nieotrzymanie z braku wykonania zadań, lub przeoczenia SMSa od Doktora do przyjścia na Bagna. Ale dla Ciebie to jeszcze daleka droga. I za każdym razem jak jesteś na Wysypisku, sprawdzaj tę kratę w hangarze. To klucz do drogi w podziemia metra i dostępu do wielu itemów i lokacji.

Życzę wytrwałości i .

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, ale mimo tak pełnych porad mam pytania 

Czyli, jezeli dobrze rozumiem, wyglada to tak ze moge lazic se gdzie chce, ale jak bede kusil los zwiedzajac odlegle mapy moge wkoncu trafic na lokacje na ktorej bez zadania nie znajde odpowiedniego teleportu, ktory pozwoli mi wrocic wraz ze szpejem. No chyba ze zostawie swoj dobytek w schowku nim wejde do teleportu ktory “ogołaca”. Dobrze rozumuje? 

Pytam bo teraz podczas zwiedzania podziemi, przez które dostałem się z teleportu w hangarze na wysypisku, trafiłem (po kilku przeniesieniach sie miedzy swiatami i lokacjami) na elitarny egzoszkielet monolitu i ciezko mi sie z nim bedzie rozstac. Zastanawiam sie wlasnie czy pozwiedzac jupiter(tu finalnie udało mi się wyjść) bo wiem ze są tu naukowcy, czy lepiej uzyc artefaktu aby wrocic na wysypisko. Jak sadzicie?

10 godzin temu, kondotier napisał:

Krytycznym momentem w modzie, na którym padło wielu i musieli powtarzać, było nieotrzymanie z braku wykonania zadań

Możesz to szerzej opisać? Chodzi o to, ze nie dostaje się nagrody po zadaniu? Jeżeli tak to chyba juz z tym sie spotkałem. Odbilem magazyny wokskowe, w zamian mam do odebranie kase u anarchistow, ale w miejscu wskazanym na radarze nikogo niema. Pytalem sie wszystkich czlonkow u ktorych jest dodatkowa opcja dialogowa zwiazana z przydzieleniem zadania pobocznego, ale nikt nic nie wie o moim hajsiwie. Gdzie jest moje siano?!

A i jak sie przydziela plusiki za post na forum? Nie moge znalezc tej opcji..

Z zadaniem bodajże na kombinezon beryl będziesz musiał odprowadzić naukowca na Agro do przejścia na Jantar, pózniej na jantarze go spotkasz i po rozmowie będziesz miał zadanie na znalezienie Sacharowa. Dopiero wtedy wybieraj się na Jupiter. 

Co do okradających teleportów, jak w taki wchodzisz, to wyświetla Ci info, że stracisz swój dobytek. Jest takich co najmniej kilka. lepiej w nie nie wchodzić, jeżeli nie musisz. 

A punkty reputacji pod postami innych, ta opcja Ci się odblokuję, jak otrzymasz rangę Stalker. Taką, jak mam ja obecnie. Ale nie wiem od czego zależy przyznanie tej rangi, musiałbyś zapytać moderatora  albo któregoś z administratorów. 

Mod jest otwarty na freeplay, ale tylko dlatego abyś mógł swobodnie wrócić na lokację gdzie masz coś do wykonania, jeśli znaleziony teleport przerzucił Cię nie tam gdzie chcesz, albo dostaniesz od prawdopodobnego teleportu odpowiedź, że jeszcze nie przerósł, albo że jeszcze coś tam. Wtedy idziesz inną drogą.

Ta egza co ją znalazłeś, jest chyba kwestowa, albo znajduje się na lokacji gdzie byłeś za wcześnie. To za duży mod i dawno w niego grałem, aby pamiętać gdzie co było.

Fabuła moda jest tak skonstruowana, że pomimo swobody poruszania się, aby zaskoczyły kolejne jej wątki, musi być wykonany wcześniejszy ciąg zadań. A jeśli ich nie zrobiłeś, lub po zrobieniu Ci nie grzmotnęło, tego zaskoczenia fabuły nie ma. W tematach z problemami i poradami, są wpisy mówiące co trzeba zrobić ( kolejność bywa nieistotna ) aby wysłuchać grzmotu. A wszystko będzie zależało od tego, jak poprowadzisz rozgrywkę. I ponownie powtarzam, nie ma dwóch identycznych gier, więc nie pytaj co dalej, gdy coś zrobiłeś.

Nie wiem czy pamiętasz, ale jeszcze w Leszym Kraju dostałeś informację, że niektóre zadania znikną Ci z PDA. Można pomóc pamięci, duplikując zapisy w PDA, zapisami na kartce. Wtedy o niczym nie zapomnisz.

I takie coś. W dolnej linii zadań w PDA ( zadania poboczne ) nowe zadanie jest nadpisywane nad poprzednie. Dlatego trzeba zaglądać do spisu tych zadań, klikając symbol kartki z prawej strony linii. Bo te zadania choć są pobocznymi, wpływają na uruchomienie kolejnych wątków scenariusza. A nie wykonanie ich, może zablokować wzięcie kolejnego zadania pobocznego z tej linii. Pamiętam, że takim zadaniem było dostarczenie komuś Beryla, aby odblokować bardzo ważne wyjście naukowców z Bagien i uruchomienie teleportu na Bagna.

Jakby przez przypadek zanim pojawi się Sacharow w bunkrze ja Jupiterze ( tak, to nie pomyłka ), Ty się tam znajdziesz, zabierz narzędzia remontowe i je pilnuj. Tak samo hełm psioniczny. A że Sacharowa nie ma na Jantarze, dowiesz się szarpiąc drzwi. Możesz do bunkra wejść przez jego dach. Wyjście teleportem w środku, gdzieś daleko w ZONĘ lub z’ONĘ.

Masz wstawiony czit, od Goodlika ( teraz Gość ), na taimer czasu przejazdu BTRem przez Radar. Znajdź go, ale od razu nie musisz ich wstawiać. Dopiero jak nie dasz rady na oryginalnym czasie, to się wesprzesz.

DODANO:

W modzie są takie cacka, służące do teleportacji. Poczytaj gdzie one są i będąc na odpowiedniej lokacji zbieraj je skrzętnie. Wchodząc do podziemi z Wysypiska jedno cacko już opuściłeś, bo nic o nim nie piszesz. Ale nic straconego, zabierzesz przy następnej okazji. Niektóre dostaniesz za zadania, np. od Leśnika w Rudym Lesie. Ale w tym samym Rudym Lesie są jeszcze chyba dwa, które sam musisz znaleźć.

No i w tunelach metra nie tylko się przemieszczasz do kolejnego teleportu, ale w odgałęzieniach i bocznych pomieszczeniach odszukujesz itemy i informacje. Są czasem mocno “zalabiryntowane”, a znaleźć trzeba.