Obcy wśród obcych: Epizod I

Nadeszła wiekopomna chwila:
Ogłaszam premierę mojego drugiego spolszczenia do modów z uniwersum Stalker.

Poprzednio przetłumaczyłem mod “Lód”:

Spoiler

Lód

Który urzekł mnie klimatem i skutymi mrozem i śniegiem lokacjami “Szpital” i “Limańsk”
Jeśli ktoś nie grał - polecam.

Przechodząc do moda “Obcy Wśród Obcych - Epizod 1”.
Tłumaczenie trwało bardzo długo jak na tak krótki mod (około 4-5 godzin grania),
ale też poziom technicznej strony opracowywania spolszczenia to już wyższa szkoła
jazdy… Sami ocenicie czy zdałem ten egzamin.
Ciekawe czy ktoś znajdzie wpleciony w dialogi jeden z moich ulubionych cytatów
z jednego z moich ulubionych polskich filmów?
Oprócz tego małego psikusa dodałem też kilka miejscowych, żarcików i nie koniecznie takie same były w modzie ;).
I teraz temat który jest całkowicie z poza moda.
Zainteresowani wiedzą (inni może właśnie się dowiadują), że powstał temat upamiętnienia
postaci legendy naszego forum czyli @kondotier który opuścił na zawsze nasze szeregi.
Napisałem w tamtym wątku, że pomyślę nad moją małą cegiełką, która mogłaby się do wspomnienia przyczynić.
Dla tych, którzy w moda nie zagrają prawy dolny róg:
|

A dla tych, którzy wejdą do menu, wspomnienie @kondotier obok płonącego ogniska (tak jak i kilka moich słów)
zawsze tam będzie…

Wracając do moda:
Mod bardzo ciekawy, bez wylotów. pozostawiający niedosyt i pytanie: Co dalej z Bumerem i jego oddziałem?

Dwie ważne techniczne uwagi:

1. Mod od zera uruchamia się ponad minutę potem jest ok (do ponownego włączania od zera).
  2. Drzwi na Farmie nie otwierają się. Trzeba zrobić szybki zapis i wczytać ponownie.

Chciałbym też podziękować (kolejność alfabetyczna): @gawron @Meta @smox @Szczepan9205
Za pomoc techniczną i wsparcie. Bez Was, praca nad spolszczeniem byłby O WIELE dłuższa i trudniejsza.
Dziękuję :slightly_smiling_face:

p.s. Tak po cichu napiszę, że ja już trochę wiem co będzie dalej z Bumerem i jego ukochaną O…
Chyba się trochę wysypałem jak na spowiedzi ale…

Spoiler

Prace trwają:

Link do moda “Obcy Wśród Obcych - Epizod 1”
https://drive.google.com/file/d/1DDLz0W5hOxZAH1vdTR2QQYpJh3F2zxb9/view?usp=sharing

Wersja repack:

1. Pobrać
  2. Wypakować
  3. Zrobić skrót do laucher.exe na pulpit i można grać :slightly_smiling_face:
4 polubienia