ЧСЧ: Последний Новый год (Obcy wśród obcych: Ostatni Nowy Rok)

OBCY WŚRÓD OBCYCH. OSTATNI NOWY ROK.

Tytuł oryginalny: Чужой среди чужих: Последний Новый год.

Autor: It’s boomer

Platforma: IX-Ray Platform 1.3 (Zew Prypeci)

Data publikacji: 25.12.2025

Autor spolszczenia: brak spolszczenia

Fabuła

«W Sylwestra 2018 roku mój przyjaciel, z którym zawsze razem chodziliśmy na wypady, wyszedł z baru bez słowa po tym, jak podzieliliśmy się ostatnim bochenkiem chleba. Udało mi się wykryć sygnał jego PDA w Limańsku, ale potem zniknął. Chcę odnaleźć Prometeusza i dowiedzieć się, co skłoniło go do wybrania się w tak niebezpieczne miejsce, zwłaszcza tuż przed Nowym Rokiem.»

Od autora

Uwaga! It’s boomer (autor) nie zgadza się na publikowania swoich treści/modów na […] portalu stalker-mods.

Ten mod prawdopodobnie nie powinien w ogóle powstać, ale 20 listopada wpadłem na pomysł, żeby po raz pierwszy spróbować stworzyć mod zimowy. Nie miałem zbyt wiele czasu, więc w ciągu około miesiąca stworzyłem TO. Mod zimowy (około godziny), który jest BEZPOŚREDNIO powiązany zarówno z poprzednimi, jak i przyszłymi częściami serii. Podczas tworzenia dowiedziałem się kilku rzeczy, które z pewnością przydadzą mi się w przyszłości.

Jeśli ktoś dobrze pamięta fabułę poprzednich modów, z łatwością domyśli się, kto jest głównym bohaterem tej modyfikacji. Znalazłem bardzo nietypowe źródło inspiracji dla tego moda, o którym prawdopodobnie nie będę wspominał. Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim!

Screenshoty

Wykorzystane addony i udźwiękowienie

W modyfikacji użyto następujących addonów:

IX-Ray HD HUD v1.0

IX-Ray Paradox Weather Unit v2.1

IX-Ray Paradox SFX v2.1

STCoP 3.7

Udźwiękowienie w scenach:

SMOT

Cort3zZz

Юрий

its boomer (+silero tts)

Instalacja i linki

Zalecana instalacja:

1. Z oryginalnego Zewu Prypeci 1.6.02 usunąć, przenieść gdzieś lub zmienić nazwę katalogów: “gamedata” i “bin”

1. Ściągnąć i rozpakować paczkę z modem

2. Przenieść/skopiować rozpakowaną paczkę do katalogu z Zewem Prypeci

3. Uruchamiać modyfikację za pomocą pliku START_MOD.exe

Uwaga! Niektóre postacie w tym modzie używają tzw. „młodzieżowego slangu”. Jeśli masz do tego negatywny stosunek, omiń tę modyfikację. W niektórych momentach może wystąpić trochę krindżu. Jeśli mimo wszystko zdecydujesz się zagrać, nie mów, że cię nie ostrzegałem.

Link do modyfikacji: download

Link do strony Чужой среди чужих: Последний Новый год. na Ap-Pro

1 polubienie