Nie on tam będzie stał już chyba do końca gry.W kazdym razie zadania dla wolnosci się kończą w momencie gdy będziesz na bagnach i doktor będzie ci kazał dowiedzieć się info odnośnie zagubionego Stalkera na bagnach,którego przyprowadzisz do jego chatki i to bedzie w zasadzie jedyne zadanie z Wolnością po znalezieniu prototypu.U mnie jakoś nigdy nie zabił ani jednego członka Wolności jednak zawsze starałem się wytłuc wszystkich trepów z wojska tak żeby był spokój. JEśli chodzi o RPG to mi udawało się znaleść 1 a czasami i 2 sztuki jednak z amunicją do niego jest bardzo ciężko,w ciagu przechodzenia moda 3razy tylko raz znalazłem 1 pocisk do niego,a raz jakimś cudem kupiłem go u Barmana bo miał w inwentarzu.W każdym razie RPG to baaaardzo deficytowy towar.
Jeśli chodzi o pociski do RPG to jeden można znaleźć na terenie Baru (w którymś z budynków leży), a drugi widziałem u jednego kolesia z Wolności. I to tyle. Ale samego RPG to nie spotkałem ani razu.
Mam problem, bo utknąłem z tym zadaniem na prototypy dla Profesora. Mam oba, plus ten Art (od Wolframa) i gra nie zalicza mi tej misji w PDA. Myślałem, że można to obejść, poszedłem na Jantar, ale nie mam dialogu z Profesorem. I co tu robić teraz?
vitamin - potrzebujesz jeszcze grawistrzelby. Poczytaj post z 14.10.2014. Musisz mieć 4 przedmioty i dopiero zadanie się zaliczy.
Dzięki za podpowiedź. Nigdy bym nie przypuścił, że jeszcze ta strzelba będzie potrzebna. Pojęcia nie mam jak Ty do tego doszedłeś, bo ja po przeczytaniu dialogu z Profesorem byłem święcie przekonany, że wystarczy mieć dodatkowo tylko ten art grawitacyjny.
Przecież to jest strzelba grawitacyjna do miotania. Też z początku nie mogłem się połapać co jest grane ( gra po rus), ale na zasadzie skojarzeń i dialogów ze Starcem, samo wyszło.
Vitamin przecież pisałem ci wcześniej że będzie potrzebna strzelba grawitacyjna i art grawitacyjny,zobacz moje posty na stronie 20 bodajze tam ci wyraźnie pisałem o tym zadaniu.
Faktycznie, jedną stronę temu o tym pisałeś. Ale tyle się wydarzyło w tym czasie, że zupełnie o tym zapomniałem. Poza tym zasugerowałem się tym dialogiem, gdzie nadmienione jest “ustrojstwo grawitacyjne” - liczba pojedyńcza. Ale temat już załatwiony, zadanie w PDA jest zaliczone.
Chciałem jeszcze zapytać o pewną rzecz, która nie daje mi spokoju. Czy ktoś wie o co chodzi z tym zdjęciem?
Przypuszczam że to kod do drzi do jakiegoś pomieszczenia…ale ja tam na Radarze nic takiego nie widziałem..widać źle szukalem jak zwykle…Dokumenty wiem gdzie są,w okolicach tej miescówki też byłem bo to wyglada jak budynek tuż przy wjeściu na radar…jednak niezbyt moge sobie przypomnieć czy było cos tam wartego uwagi.Teraz już przechodzę uważniej takze dokładnie rozejrzę się w tej okolicy.
Daj znać FeRu jak uda Ci się znaleźć to miejsce z tego zdjęcia, bo ja go w ogóle nie kojarzę.
EDIT:
A czy ta wyrzutnia rakiet “Igła” to się na coś przydaje? Bo nie wiem czy mam sobie zostawić czy sprzedać?
a to nie byl jakis item questowy ta Igla?
Jeśli chodzi o jej zdobycie to tak. Jest to zadanie poboczne od Wiedźmina. Ale kolesia już nie ma na tym świecie, a ja zostałem z tą “armatą” i nie wiem czy będzie mi ona później potrzebna czy nie?
I druga kwestia, która mnie dziś zaskoczyła. Po powrocie z Bagien, zaszedłem do swojej hacjendy w Barze, a tam kręcił się jakiś podejrzany typ. Zagadałem więc do niego :
O czym on gada? Jakie ostrzeżenie? Kto to w ogóle jest?
Ktoś wie może co to za dziwny motyw z tą zabawą w ciuciubabkę z karłem?
Czy może mi ktoś wytłumaczyć, jak zainstalować spolszczenie z patchem na fix15 dla wersji repack tego moda? Będę wdzięczny, bo u mnie gra się nie uruchamia.
Na stronie 20 FeRu podawał linka do najnowszego patch’a lub też możesz ściągnąć całego moda już z tym patch’em (dwa linki na yandex też znajdziesz na tejże stronie w moim poście). Później tylko kopiujesz spolszczenie (folder gamedata) do katalogu gry i powinno działać (oczywiście zakładam, że masz zmieniony plik fsgame.ltx).
Możesz też spróbować mojej gamedaty, z linka poniżej:
http://www.mediafire.com/download/nx5pqmh1r7vjvkq/olr25_fixx15_gamedata_pl.zip
EDIT:
Po skopiowaniu gamedaty ze spolszczenia, trzeba odpalić konfigurator moda - info w pierwszym poście tego tematu.
Dzięki za szybką odpowiedź, skorzystałem z twojej gamedaty oraz linków podanych przez FeRu mod działa. Dzięki wam!
Witam.
Postanowiłem sobie zagrać w OLR na nowo. Moje pytanie brzmi jak zainstalować
wszystko poprawnie. Tj. fix 15, spolszczenie.
Coś poza fixem 15 trzeba instalować? Najlepiej jakby było to szczegółowo opisane.
Najlepiej pobrać moda od razu z fixem 15 ze strony 20 gdzie linki do yandexa podał FeRu + gamedata od vitamin1 do której linki są 4 posty wyżej.
Dla tych co wstawili fix 15 i mają problemy ze spolszczeniem.
Poczytajcie w #1, dla jakich fiksów było zrobione. Na czerwono jest informacja, żeby nie wstawiać innych fixów, dopóki się w #1 nie pojawią.
Kto fix 15 wstawił, musi liczyć się z niezgodnościami.
Kolejna prośba. Gra ktoś na najnowszym fixie15? Potrzebuję save’a z chwili wejścia na Jantar. Stare save mi niedziałają na nowych fixach.
Video z wersji testowej Oblivion Lost Remake 3.0 https://youtu.be/K40iyK-lUi8