Tylko, że gra nawet się nie uruchamia. Od razu po tym obrazku przy odpaleniu wywala i bug trap.
Wujek Jar-link do tirrenta , jest to repack z rus podstawką -http://rutor.org/torrent/289745/s.t.a.l.k.e.r-shadow-of-chernobyl-oblivion-lost-remake-2013-pc-repack-by-serega-lus.
O ile mi wiadomo, repack jest równoznaczny piraceniu, no chyba że ma się w pudełku oryginalną wersję gry ![]()
Dostępna jest juz wersja 2.0 moda: http://ap-pro.ru/forum/35-10137-1
Fryko -pobierając repacka , zawsze można sobie zostawić “gamedatę” , a resztę puściś w powietrze. Posiadam oryginalne wszystkie odsłony Stalkera tak ,że robię to z czystym sumieniem. Myślę , że każdy woli jak mu zasysa z prędkością 1,5Mb/s niż kilka razy wolniej.
Testował ktoś nową wersję? Z tego co zrozumiałem na stronie moda, to odpalamy go przez jakiś plik wsadowy.
Mnie odpalił z " XR_3DA z kolorowym ixem" w katalogu bin.
Dodam , że na rus podstawce.
Czyli wszystkie pliki kopiujemy do katalogu z grą, klikamy konfigurator i potem gramy?
Fryko-tworzymy folder STALKER-OLR, do nigo wypakować trzeba pliki moda ,uzupełnić plikami od gamedatadb0 do gamedatadb9 z rus podstawki.Mnie mod odpalił tak jak pisałem wcześniej " XR_3DA_exe z kolorowym ixem " w bin.
Dzięki za pomoc. Czekać tylko na angielską wersję moda, może zrozumiem coś z fabuły. ![]()
Albo na polonizację ,bo moim zdaniem ten mod wart jest tego.
Z chęcią bym się za to zabrał, z tym że z rosyjskim u mnie bardzo słabo… A tłumaczenie translatorem to chyba kiepski pomysł…
Mod jest warty tłumaczenia, bo zanim wyjdzie Lost Alpha, warto się zainteresować koncepcją OLR. O ile Lost Alpha będzie po części przypominać SoCa, to OLR jest czymś zupełnie innym. Pamiętam jak miałem na swojej Nokii grę Oblivion Lost: stare lokacje, moim zdaniem w sposób bardziej zrozumiały rozmieszczone. Przykład? Radar znajdował się za Prypecią (!), przed którą było złomowisko maszyn. Rozwijało się umiejętności bohatera związane ze skradaniem się, posługiwaniem bronią itp. Gdybyśmy taką grę dostali na PC… Jak ktoś jest zainteresowany wersją na fona, to podeślę link ![]()
Panowie. Powiem tak - testowałem ruską wersję moda, ciekawe zadania poboczne i wysoki poziom trudności. Jestem obecnie na starym Agropromie (MedPribor?) i nie mogę dostać się do zwłok przez jakieś trujące rośliny na suficie… Mam nadzieję, że niedługo ukaże się chociaż angielska wersja moda. Zadanie od Żaby na zbadanie dziwnej anomalii - dość trudne, bo nagle wyskakuje nibypies z mocnym atakiem psionicznym. Za czwartym razem udało się xD. Klimat jest. Obawiam się, że grając (jeśli wyjdzie) Lost Alphę, odniosę wrażenie, że gram w Call of Duty.
Podsumowując moda:
+Nieziemska atmosfera z buildów i pokazów E3
+Dźwięki otoczenia
+Stary AK (!)
+Fajne zadania
+Poziom trudności (stare A-Life)
+Mniej bugów niż w poprzedniej wersji
-Stare A-Life (spawn mutantów)
-Dziwny bug po zabiciu kontrolera (dalej słychać “szum”)
-Ni panimaju ruski (przynajmniej ja)
-Żaba (Stary Sidor) bez ręki (no dobra, stracił podczas wojny w Czeczenii xD)
mod ma większe wymagania niż vanilia? i jest jakiś pomysł spolszczenia?
Nie ma dużych wymagań, na statycznym oświetleniu działa znakomicie na Intel Core i3 380M, 3 GB RAM i Intel GMA HD.
I jak są plany spolszczenia? Jeśli nie trudno.
Osobiście czekam najpierw na angielską wersję, może wtedy udałoby mi się coś przetłumaczyć na język polski.
I jak są plany spolszczenia? Jeśli nie trudno.
Trudno na razie powiedzieć czy będzie tłumaczony. Ostatnio pojawiło się sporo fajnych modów. Co prawda dołączył do nas @Kondotier, z czego bardzo się cieszę, ale jest nas tylko czworo. Z modami fabularnymi jest dużo roboty, a Fotograf (teraz tłumaczony) jest wyjątkowo duży.
A można coś więcej na temat tego modu fotograf? Linka np. Z góry dzięki !
Mod Fotograf jest tutaj - http://stalkerteam.pl/topic/5961-fotograf-фотограф/#entry67116
Mam też nową wiadomość dotyczącą tego moda. Zostanie spolszczony zaraz po Fotografie.