Oblivion Lost Remake 2.5

Już to wiem, bo sam dawno temu się tak pogubiłem i dopytywałem, ale pod kątem nowych graczy zmienienie kilku słów kosztuje mało, a ogranicza pytania po kilka razy o to samo.

Dziękuje za wyjaśnienie bo już nie wiedziałem w co wierzyć. Nie pomagał na pewno fakt że poradnik robiony był na starszej wersji moda ze starym (nowszym?) hudem.

Ale jeśli jest wciąż w większości aktualny to nie ma problemu.

Weź też pod uwagę, że jest wiele modów gdzie np przedmiot questowy może respić się w kilku miejscach. Wtedy poradnik pokazuje tylko konkretną drogę przejścia moda przez tego kto akurat go robił. Czasem jest to napisane, czasem pokazane są wszystkie lokalizacje. Nie mówię, że akurat tu tak jest ale to taka porada na później

Czy jest jakiś sposób na pokazywanie ilości Stalkerów online tak jak w SoCu?

Odpowiada za to sekcja:

\<static\_pda\_online x="141" y="185" width="35" height="28" light\_anim="ui\_pda\_contacts" la\_cyclic="0" la\_texture="0" la\_text="1" la\_alpha="1"\>\<texture\>ui\_hud\_map\_counter\</texture\>\<text y="6" align="c" font="letterica16" r="238" g="155" b="23" a="255"/\>\</static\_pda\_online\>

w plikach maingame i maingame_16 (gamedata\configs\ui). Jak łatwo zauważyć, wystarczy dodać minus do “x” a liczba stalkerów online będzie wyświetlać się poza obszarem ekranu. 

Dotarłem do Jantaru tylko nie mogę dostać się do środka bunkru.

Drzwi wewnętrzne nie chcą się otworzyć a drzwi zewnętrzne nie chcą się zamknąć.

Czy komuś innemu przytrafiło się to?

Zerknij na 19 stronę tego tematu. I pamiętaj, że wyszukiwarka nie jest taka straszna. Czasem jej się zdarza ugryźć, ale generalnie jak jej polejesz, to od razu ma lepszy humor  

Za każdym razem jak próbuje dolać paliwa do mojego Zaporożca dostaję ten komunikat.

Wie ktoś o co z tym może chodzić?

, tak tego nie odczytam. Wejdź do gamedata/config/localization.ltx i w linii - font_prefix    = _cent ;_west dodaj ; przed _cent. Ma wyglądać tak - font_prefix    = ;_cent ;_west

Uruchom grę i zrób screena z czytelnymi rus. literami.

“Bak jest pełny”. Usuń teraz ten ;.

Umknęło mi to podczas tłumaczenia. Jak jeszcze znajdziesz coś w “krzaczkach”, jakiś błąd, albo coś co uznasz, że trzeba zmienić, to wstaw.

W Martwym Mieście podchodzi do mnie neutralny zombiak i prosi mnie o znalezienie kota. Wie ktoś o co z tym chodzi?

, no, chodzi o znalezienie kota Zerknij tutaj, tak około 6 minuty - https://www.youtube.com/watch?v=Z_DtpRng0Uo

Chyba o to zadanie chodzi, ale pewności nie mam.

Dzięki za pomoc, kota znalazłem.

Niestety po oddaniu mu jego pupila wybrałem się do domu z ciałami obok i koleżka został wybity przez żołdaków.

Szkoda.

A tak przy okazji, gdzie mogę znaleźć przedmiot dla Wiedźmina?

Mówił coś o dachu Rostoku ale nie mogę znaleźć żadnego wejścia na owy dach, wszystkie drabiny są za wysoko by je złapać.

, nie pamiętam. Masz tu filmiki z przejścia tego moda po rus. na Youtube. Poszukaj, pewnie znajdziesz - https://www.youtube.com/watch?v=23pO2cHwrrg&list=PLgFSemidwykMTwdhmsbbABYhHYXiRuR-v

Sorka że tak się ciągle pytam ale jestem zielony w niektórych sprawach.

O co chodzi z tą rodem z horroru pogonią za karłem po tym jak odbierzemy pieniądze od barmana po wyłączeniu mózgozwęglacza?

Złapałem tego karła po czym zrespiłem się już w normalnym kordonie.

Znalazłem go i zabiłem po czym zaatakował mnie jakiś kontroler.

Coś mam dalej zrobić z tym?

No moda  udało mi się ukończyć (i muszę przyznać że mam mały niedosyt ). Pod koniec chyba mi się coś zbugowało ponieważ mogłem rozmawiać z tym przezroczystym profesorkiem po czym wybrałem opcję dołączenia do nich. Pokazało się po tym jakieś zakończenie. Po załadowaniu sejwa tych gości od Świadomości było 5 co jest dosyć dziwne.

Czy ktoś przetłumaczył zakończenia moda na polski?

3 godziny temu, GlucioPL napisał:

Czy ktoś przetłumaczył zakończenia moda na polski?

Mod OLR jest jednym z modów, które są cały czas rozwijane. Fixów i Patchy powstało pewnie z kilkadziesiąt. Staramy się co jakiś czas aktualizować spolszczenie, ale nie tłumaczymy każdego kolejnego Fixa. Aktualnie spolszczony jest Fix 19 (Версия актуальна на 2018 год. - Wersja aktualna na 2018 rok.), ale widzę, że już pojawił się Fix 19.5. Jak już autorom znudzi się grzebanie przy tym modzie i powstanie wersja FINALNA, to postaramy się przetłumaczyć wszystko, nie tylko pliki tekstowe.  

2 polubienia

Dziękuję za wyjaśnienie, chociaż mógłbym przysiąc że widziałem tłumaczenia zakończeń z tego moda na Polski gdzieś w internecie.

Edit: Jednak to były zakończenia do Złotej Kuli. Ups.

OLR 2.5 + FIXX 19 - pobrałem (strona: http://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_globalnye_modifikacii/oblivion_lost_remake_2_5/136-1-0-2064 )

moda razem z fixem - 2 pliki które są połączone - vide plik exe , gram i nie narzekam (w stosunku do poprzednich “wylotowych” wersji):

https://yadi.sk/d/SWm1MYB13XvEiy

Dodałem spawner i celownik panoramiczny i jest fajnie, mila rozrywka w formie “retro” na lato, polecam na posuchę jaka zapanowała po mundialu w świecie modów:

2 polubienia