Aha! takie pytanie: czy w tym modzie jest opcja snu?
Chatę za pijawkę od Barmana mam, włażę na piec i zamierzam się upić bo spać nie mogę
Aha! takie pytanie: czy w tym modzie jest opcja snu?
Chatę za pijawkę od Barmana mam, włażę na piec i zamierzam się upić bo spać nie mogę
Przeleć się kilka razy naokoło chałupy i nie pij energetyków.
Mam problem fabularny.
Wziąłem zadanie od naukowca z Jantaru, byłem w Martwym Mieście oraz w X - 18 mam 2 jakby kalkulatory, jakiś anomalny pseudo sztucer na śruby ale nie wiem gdzie mogę spotkać tzw. art grawitacyjny?
W dniu 4.09.2015 o 00:19, FeRu napisał:
Kod do drzwi dostaneisz od doktora na Jantarze przy zadaniu na 2 prototypy psi-ochrony(plus jeszcze ten ART,czyli artefakt grawitacyjny.bedziesz go mógł znaleść w MedPribor(agroprom) w zadaniu od Czystego Nieba lub odkupić/zamienic za mocny art grawitacyjny bodajże, od tego samego zombiaka,ktory bedzie w tym swoim sanktuarium i ta grawi strzelba takze do tego zadania jest potrzebna) i juz ci mowie ze po wyjsciu drugi raz z x18 bandyci cie złapia i zamkną, takze nie noś wiele gratow ze sobą jak tam pojdziesz drugi raz bo moze sie zdazyć ze coś sie zablokuje w teksturze i przepadnie, a wisiorek to dla profesorka w jantarze który przesiaduje z lewej obok bunkra(ten wisiorek jest mega ważny bo bez tego nie wejdziesz w ogóle do bunkra).
Aha jeszcze tam w labie zbieraj wszystkie graty jakie się nawiną..kamera monitorująca,laptop i jakies inne urządzenia,które się tam walają,bo doktorek z jantaru dobrze za nie zapłaci.
Jeśli chodzi o Denisa to mi takze przez całą misje stał jak słup,jednak za drugim przyjsciem do lab już go nie było,takze wystarczy go uwolnić i pogadać zeby zaliczyło zadanie. Pozniej nie widziałem go w barze,takze albo go nie ma albo potem jest gdzieś na terenie Baru.
To tyle póki co i sorry ze tak chaotycznie ale juz zmęczony jestem,takze mam nadzieje że zrozumiałes co napisalem Jeśli będziesz miał jeszcze problem to wal śmiało
Aha, zakupiłem od kolesia z Nieba 2 mocne arty grawitacyjne - jest w szkole na Barze.
Wykupiłem naukowców z grzechu.
Arty mam (2) to i zobaczę co i jak a w/w bambetle takie jak m.in. kamera to już zdałem łącznie z medalionem.
Mam ten artefakt który się nazywa po prostu: Art.
Polazłem na medibor, zadanie od kolesia z Nieba i tu male oszustwo: koleś nawija, że art jest w “kejsie” za! głównym budynkiem a on był w neseserze wśród trupów za budynkiem instytutu tam gdzie zazwyczaj jest czerwono żółty właz.
Wygląda jak kompas.
[.thumb.jpg.0c32b8f358f6ab8a2fe947be0b34bdc5.jpg)](<fileStore.core_Attachment>/monthly_2018_07/ss_tomahawk_07-29-18_21-48-25_(lvl7_yantar).jpg.a88271230c403ca455cc1696cca91438.jpg)
Mam pytanie, a mianowicie czy wersja na 2018-ty rok to zaledwie pacz do poprzedniej wersji ?
Tak, jeśli chodzi ci o ten fix19 czy ileś tam. Moda od premiery łatali różni ludzie i tak wychodzą te patche do dzisiaj
OLR 2.5 FIXX 19 (co dała ta nakładka/fiks)- i zrobiło się dziwnie i jednocześnie fajnie bo:
Jestem w sarkofagu, do “laboratorium/dyspozytorni” nie mogę się dostać bo teleport wywala mnie do prętów paliwowych.
Drugi teleport na poziomie wejść m.in. do monolitu wywala mnie na początek lokacji.
Monolit daje zakończenie moda - F i życzenie: chcę być nieśmiertelny i koniec moda.
Ale dostaje info i mam je w PDA, że z “pakamery” z monolitem jest teleport do laboratorium na generatorach.
Idę tam pomiędzy anomaliami w górę, po drodze 3 snajperzy, jestem koło dziwnego zielonego teleportu, wchodzę.
Wyrzuca mnie przed bramę na Kordonie i dostaje informacje od dziennikarza, że z jakiegoś powodu monolit mnie nie lubi i mam dojść do niego i odpalić kod do laborki - nie pamiętam: 4 cyfrowy.
Zaczyna się ostra jazda - jestem teraz mistrzem monolitu i mam się dostać przez cały mod/lokacje do/na Czaes do pakamery z w/w laborka koło monolitu.
zabiłem trepów, stalkerów a przy wejściu do pakamery Sidora spotykam karła który teleportuje mnie via on sam przez różne puste lokacje.
Wracam na Kordon i przebijam się dalej w stronę Czaes.
Jestem już w Prypeci, dopiero na Czaes 2 będą moi “bracia” z monolitu.
Bardzo dziwna i jednocześnie fajna zmiana akcji.
Jednocześnie jako monolitowiec możesz wykonywać misje dla handlarzy.
bez spojlera: teleport z sarkofagu, info o zadaniu na dojście ponowne do sarkofagu, droga przez teleportypo “sladach” karła, fabryka Rostok w “nocy” czyli na tzw. 'drodze karla":
Na koniec są 2 wyjścia z Bunkra i 3 opcje zakończenia - wyjście przez podziemia, wyjście tą samą droga i 2 opcje - koniec gry lub: a pluje na ciebie i idę w strefę czyli tzw. wolna gra.
Mistrz monolitu? A o tym to nie słyszałem. Ciekawe.
Jak mogę do niego dołączyć?
idziesz do sarkofagu, nie możesz do laboratorium - Generatory więc idziesz do wyjścia za Monolitem - zielone takie kręgi jak na w/w fotce.
Rzuca cie na początek kordonu - patrz ostatnia fotkę, dostajesz komunikat, że Monolit nie chce cie wpuścić i masz kod do wejścia: 5489.
Od teraz jesteś mistrzem z frakcji Monolit i masz się dostać do generatorów.
Kiedy przemierzamy Zonę. Słychać krzyk. Dziwnie znajomy krzyk. A, no tak wycięty z Gothica, kiedy giniemy.
Dźwięki, modele postaci, mutantów, broni, obiektów itp itd.
Rosjanie w swoich modach “pozyczają” sobie co chcą z innych gier
A mam pytanie? Gdzie znajdę nóż w podziemiach Rostocku który trzeba przynieść barmanowi? Nie odsyłacie do poradnika bo nie jest on w ogóle w czytelny sposób napisany.
58 minut temu, Hecker94 napisał:
A mam pytanie? Gdzie znajdę nóż w podziemiach Rostocku który trzeba przynieść barmanowi?
, w tym modzie te podziemia są mocno rozbudowane. Dawno już grałem, ale wydaje mi się, że schodziło się do podziemi po drabinie w hali fabrycznej i tam był ten nóż, ale pewności nie mam.
2 godziny temu, Hecker94 napisał:
Nie odsyłacie do poradnika bo nie jest on w ogóle w czytelny sposób napisany.
Ale ludzie grają i jakoś są w stanie go przeczytać… Co nie zmienia faktu, że przydałoby mu się odświeżenie, zgadzam się.
O to chodzi?
Gdzie znaleźć grawigun i artefakt grawitacyjny dla profesorka?
A na samym dnie x18 był i gadał z gadającym zombie?
W temacie wspominane na bank pare razy.
W laboratorium w dolinie mroku złazisz na sam dół po schodach i tam będzie dziura do której schodzisz po drabinie i zagadujesz do zombie
Witam, mam problem z instalacją ;( popełniam jakiś błąd interpretacyjny albo kolejności instalacji. Instaluję mod i mam folder OLR_v2.5 (na dysku D w Games) a następnie instaluję fix 19 (OLR25_fixx19_Setup.exe i olr25_fixx19_disk2.pak) i tworzy mi się folder STALKER-OLR25 (także na dysku D w Games). Nie mam zielonego pojęcia co dalej. (spolszczenie dogrywam do SSTALKER-OLR25. W folderze STALKER-OLR25. konfiguruję. Jak odpalam grę z OLR to się uruchamia ale jest po rosyjsku i bez tego fixa, jak uruchamiam z STALKER-OLR25 to się nie uruchamia. Jak wgrałem pliki z folderu fixa z zmianą do folderu OLR_v2.5 to w ogóle nie działa. Czy maja być 2 foldery, czy jeden ? Może mi ktoś tak “łopatologicznie” wyjaśni co robię źle.