Przegląd fabryki Rostok w wersji 3.0
Postanowiłem ograć znowu mod bo angielskie tłumaczenie jest teraz na fixx 33.10.
Jakiś czas temu słyszałem że można przejść prosto z Kordonu do Baru idąc mostem w lewo. Więc tak zrobiłem.
Droga nie była prosta, pełna anomalii i spadków, ale się udało.
Pod koniec znalazłem jednak coś dziwnego. Była tam niewykrywana przez detektory i śruby dziwna anomalia. Z niej słychać było głos Monolitu mówiący “Twoja ścieżka się tu kończy człowieku, chodź do mnie”.
Wszedłem w nią i…
przeniosło mnie do baru, o dziwo. Nie polecam bo w czasie w którym przeszedłem ten most mogłem już spokojnie przejechać wysypisko, ale ciekawe. Dobre pod koniec gry.
Mam problem otóż zainstalowałem i skonfigurowałem moda lecz przy próbie włączenia okazuje sie ze w pliku bin nie ma plików typu xr_sound itp. Podobno jest to repack więc czm takich nie ma ?
Z góry dziekuje za pomoc
Zapisać grę można tylko na konsoli ? Nie ma skrótu klawiszowego ?
@Monolithalian A Escape ci z klawiatury wyrwało?
W niektórych modach quicksave nie jest zalecany, tu też ktoś miał wyloty ale mi tam działał normalnie.
Zawsze można też pokombinować z tym żeby przyśpieszyć zapisywanie:
@Monolithalian
Jeśli w modzie jest zablokowane robienie qiucksava, to można go oszukać stosując sposób @scigacz1975 .
Wchodzisz do pliku user.ltx i poniżej istniejących tam linii sterowania z klawiatury i dodaj do user.ltx ( lub pod bind quick_load ) te linie:
bind_console save save1 k7
bind_console save save2 k8
bind_console save save3 k9
k7 k8 i k9 możesz zastąpić każdym wolnym klawiszem. Ale te trzy, przeważnie w modach nie są wykorzystywane. Możesz tak zrobić trzy kolejne szybkie. Po zrobieniu trzeciego k9, jeśli klikniesz w k7, to poprzedni nim zrobiony zostanie nadpisany. Wczytywanie jednak z otwartego menu. Jest temat na forum, gdzie zrobiono udoskonalenie, pozwalające wczytywać je również z klawiatury.
To działa bez psucia zapisów i na wszystkich podstawkach.
Witam, chciałbym poprosić o pomoc w znalezieniu zgubionego noża. Zadanie dla Barmana na znalezienie noża kolegi w podziemiach Rostoku. Nigdzie nie mogę go namierzyć. Jest jedno miejsce gdzie nie mogę wejść w podziemiach ( wchodzi się po mniejszej i większej skrzyni ) blokują mnie jakby przesuwne drzwi. Pozdrawiam
Znalazłem, był w sejfie w podziemiach ![]()
Cześć, ktoś też miał tak że po zebraniu tych psi-urządzeń (najpierw z x18 potem dead city) że zadanie pozostawało martwe, nie zaliczało się i nie było żadnej opcji dialogowej u Sacharowa. Zebrałem w złej kolejności, czy co:( Jest na to jakaś rada?
@smox Witam , w jakich plikach ograniczyć głód,albo całkowicie go wyłączyć . Pobrałem moda miał być ze spawnerem jak go włączyć.
Snoork - zadanie na te 2 psi bajery jest trochę skomplikowane, jak jesteś w X-18 a masz już ten psi coś tam z Martwego Miasta to idź do pakamery tam gdzie był stalker którego miałeś pogonić z laboratorium (nie zabijając go) to spotykasz tam karła która za coś tam (nie pamiętam) podkopsa ci brakujący art i fuzję do zadań, po mocny jest też wisiorek dla ekologa z Jantaru.
Części 7 i 8 także pomocne:
@kanon1022, poziom apetytu GG reguluje się w - gamedata/config/creatures/actor. W pliku actor szukaj linii - satiety_v = i tu będzie jakaś liczba np. 0.000007. Im mniejsza, tym mniejszy będzie głód. Jak ustawisz na 0, to wyłączysz głód.
Witam , mam problem wylotu na Wysypisku z takim logiem
***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M).
Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better).
* phase time: 8734 ms
* phase cmem: 350508 K
KLIENT: Synchronizacja…
* phase time: 14 ms
* phase cmem: 350509 K
* [win32]: free[2682604 K], reserved[116240 K], committed[1395396 K]
* [ D3D ]: textures[606709 K]
* [x-ray]: crt heap[350509 K], process heap[791511 K], game lua[16195 K], engine lua[336 K], render[0 K]
* [x-ray]: economy: strings[5019 K], smem[101524 K]
* MEMORY USAGE: 392408 K
~ cannot remove restriction with id [3077][zone_mosquito_bald] to the entity with id [3188][m_zombie_e0006], because it is not added
! Cannot build GAME path! (object dog_weak21385)
! CURRENT LEVEL : lvl2_garbage
! CURRENT game point position : [-52.528709][17.777115][-240.432587]
FATAL ERROR
[error]Expression : I != levels().end()
[error]Function : GameGraph::CHeader::level
[error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 171
[error]Description : there is no specified level in the game graph : 192
stack trace:
Scheduler tried to update object dog_weak21385
! Cannot build GAME path! (object dog_weak21385)
! CURRENT LEVEL : lvl2_garbage
! CURRENT game point position : [-52.528709][17.777115][-240.432587]
FATAL ERROR
[error]Expression : I != levels().end()
[error]Function : GameGraph::CHeader::level
[error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h
[error]Line : 171
[error]Description : there is no specified level in the game graph : 192
stack trace:
@kanon1022 Na ten wylot pomaga obejście miejsca gdzie nastąpił szerokim łukiem. No i dobrze jest miejsce zapamiętać i do niego się nie przybliżać. Chyba nie masz tam nic scenariuszowego do zrobienia?
@kondotier Dzięki , ale dzieje się to na lewo od drogi do Baru za Hangarem koło silosów gdzie siedzą bandyci do samego przejścia do Baru.
No to nie pomogę
.
@kondotier Poszedłem już do Baru, może nie będę musiał już często wracać na Wysypisko. Dzięki.
Witam. Powróciłem sobie do Oblivion losta, i kiedyś tu na tym forum widziałem mod który umożliwia branie ammo w prost z ekwipunku. Że nie trzeba na pas dawać ammo. I teraz nie mogę znaleźć tego moda.
Wyśle ktoś mi link do tego moda? Proszę .
Jest w pierwszym poście.
O, zaś, alem jest ślepy . Dzięki
Witam, rozpoczynam zabawe z modem. Umarłem prawie z głodu zanim doszedłem do kontrolera z zołnierzami +ikona płuc cała na czerwono no i jak w takim stanie rozwalić kontrolera? Chyba się starzeje bo nie ogarniam stalkera