9 godzin temu, tom3kb napisał(a):
@metek58 no i jeszcze choroba popromienna.
A miałeś taki przypadek w grze z tą chorobą? Dziwne, że w testowaniu wymienia pozycje bez choroby popromiennej…
9 godzin temu, tom3kb napisał(a):
@metek58 no i jeszcze choroba popromienna.
A miałeś taki przypadek w grze z tą chorobą? Dziwne, że w testowaniu wymienia pozycje bez choroby popromiennej…
Teraz, metek58 napisał(a):
Podczas jednej z rozmów z Żabą miałem do wyboru tekst, że słabo się czuję, on powiedział, że to od promieniowania i ta choroba niesie przykre konsekwencje i że od czasu do czasu powinienem zażywać antyrady albo walnąć flaszkę wódki.
Nie było w tym przypadku ikonki trupiej czaszki jak np przy wściekliźnie.
Ja też mam problem z tym promieniowaniem, coś jest nie tak, aplikuje antyrad, apteczki i po jakimś czasie znowu wyskakuje mi ikonka promieniowania. Powoli zaczyna mnie to denerwować, psuje grę a najdziwniejsze to , że nie wiem jak temu zaradzić, zaczyna brakować medykamentów a jak chleję wódę to muszę spać.
5 minut temu, bolo napisał(a):
Ja też mam problem z tym promieniowaniem,
@bolo, jeżeli nie masz problemu z małą cziterką, to zerknij tu -
@bolo możesz przy sobie nosić artefakty, które promieniują, a nie znasz ich właściwości albo napromieniowane jedzenie. Żaba tłumaczył, że jak mamy detektor anomalii to możemy klikać w inwentarzu na przedmioty i jak “skrzeczy” to napromieniowany.
Ja tak nosiłem chleb i kiełbache napromieniowaną i powoli mi rosła radiacja, wyrzuciłem na ziemię i powoli zaczęła spadać, to mówię tu cię mam.
Miałem ciekawy przypadek, za Chiny nie mogłem znaleźć na Wysypisku Tajnych dokumentów nr 2… Chwilowo odpuściłem i później, po rozmowie z Jarosławem, zauważyłem, że pijawka zabiła jakiegoś stalkera. Gdybym nie potrzebował noża dla powinnościowca, pewnie poszedłbym swoją drogą, a tak ustrzeliłem pijawkę i ku mojemu zdziwieniu oraz radości przy trupie biedaka znalazłem poszukiwane doki nr 2. To tylko potwierdza, że życiem stalkera rządzi przypadek🙂
Gdyby komuś przytrafił się permanentny wylot z podobnym wpisem w logu:
ERROR: incorrect destroy sequence for object[44037:device_pda44037], section[device_pda], parent[44036:bar_dolg_respawn_144036]
(chyba dotyczy postaci, której teoretycznie nie powinno być w danym miejscu), wystarczy podmiana poniższego pliku. Plik wyłącza kontakty w PDA. Po załatwieniu tego co jest do załatwienia, należy przywrócić plik oryginalny.
Dokumenty nr 2 u mnie były na Wysypisku w wąwozie w kanale za kratą koło fabryki .
37 minut temu, kanon1022 napisał(a):
Dokumenty nr 2 u mnie były na Wysypisku w wąwozie w kanale za kratą koło fabryki .
Teoretycznie tam właśnie powinny leżeć i czekać. Przejrzałem filmiki w internecie i dla sprawdzenia cofnąłem się w zapisach do mojej drugiej wizyty na Wysypisku, wtedy dokumenty były na swoim miejscu. Jednak gdy poszedłem tam po Med-Priborze (bo wtedy już wiedziałem, że trzeba ich poszukać), papierów już nie było. Wygląda na to, że emisja wywiała je za ogrodzenie, przechodził stalker i cap je do plecaka.
Też cofałem się w zapisach, gdy @smox wspomniał mi o zadaniu na sztuczne oko dla stalkera z przepaską na twarzy. Przed oddaniem, trzeba kliknąć na te oko, a wtedy pojawi się notka w PDA z trzycyfrowym kodem. Nie wiem jeszcze do czego, ale zapewne będzie możliwy do wykorzystania na Bagnach, gdyż jednooki jegomość wspominał, że był u Bagiennego Doktora.
A z drugiej beczki mam pytanie w sprawie itemów w plecaku. Czy dałoby się je scalić, aby było np. 20 apteczek w jednym okienku z widoczną 20 liczbą sztuk. Tu temat, może da się to ogarnąć.
Fakt, łatwo jest przeoczyć Fila.
W podziemiach pod Kordonem znalazłem taki oto nożyk, nie wiem, czy jest lepszy, czy może będzie komuś potrzebny, na razie z nim biegam.
A bar przypomniał mi stare dobre czasy i knajpę "Pod Chomątem"
Kurde, wkręcam się w tego moda coraz bardziej.
@gawron to pod Kordonem są jakieś podziemia?
Co chwilę się człowiek czegoś nowego dowiaduje.
Podobno są. Oglądałem trochę filmów u Huga na YT z OLR i natknąłem się na jeden, w których wylądował w podziemiach na Kordonie. Wchodziło się do nich nieopodal mostu na Kordonie, tam, gdzie w oryginale jest elewator.
Co jak co, ale ten mod mocno zaskakuje.
Tak Tom3kb - są podziemia z wyjściami na inne lokacje, polecam 1 stronę tematu i moje fotki.
12 godzin temu, tom3kb napisał(a):
to pod Kordonem są jakieś podziemia?
Zaprowadzi Cię do nich fabuła. Jest tam też kanister z paliwem, można uruchomić generator, wtedy w podziemiach zrobi się jaśniej lub go zabunkrować i użyć do generatora na oczyszczalni za depo na Wysypisku, wtedy otworzą się drzwi.
A na ten Agroprom/Med-Priboi musze iść z innym stalkerem czy mogę samemu?
Bo w wiosce jest jeden co może ze mną iść ale chce Kombinezon Stalkera, a skąd ja mu taki wytrzasnę jak u Żaby zwykłe kurteczki od czasu do czasu tylko w ofercie.
@tom3kb, masz kilka opcji do wyboru. Możesz iść sam, albo z towarzyszem. Jeden chce kombinezon (porozmawiaj z Żabą), inny chce artefakty.
Kilka zdań o artefaktach. Po powrocie z Med- Priboru miałem opisy tylu artefaktów -
Trzeba pamiętać, że artefakty się wyczerpują i tracą swoje właściwości jak są na pasie -
W tej wersji serio alife jest tak rozbudowane? Kusi mnie żeby ściągnąć moda
Kombinezony można załatwić (taki fajny czysto słowiańsko - polski czasownik
) u żaby albo iść samemu.
Samemu lepiej bo jak ci pilnującego twojej dupy zawodnika coś ukatrupi to ci poważanie spada a samemu to cicho, powoli i najlepiej z odległości lub z góry upatrzonej pozycji.
Zacząłem grac od nowa, teraz jak wiem co i jak to gram inaczej.
Czy na Wysypisku i Agropromie można gdzieś spać?
Czy słoik z wodą z bagienka jest mocno promieniujący czy to to, że mój kombinezon ma już 60% wytrzymałości i stale rośnie mi napromieniowanie i nie jestem pewien czy będę w stanie jakoś wrócić do Żaby z Agropromu ![]()
@edit
Wyrzuciłem Słoik i wygląda na to, że napromieniowanie spada.
@tom3kb, możesz spać gdzie tylko chcesz, o ile GG będzie chciał. Na Med-Priborze jest specjalny antyrad.