Oblivion Lost Remake 3.0 (OBT)

@smox ale to mam menu snu jak wezmę tego antyrada? Ja go zjadłem normalnie i nie miałem czegoś takiego.

5 minut temu, tom3kb napisał(a):

@smox ale to mam menu snu jak wezmę tego antyrada?

Nie, menu snu jest od początku gry pod przyciskiem Odpoczynek🙂

Teraz, smox napisał(a):

Nie, menu snu jest od początku gry🙂

No weź mnie nie dobijaj :rofl: a ja już miałem pytać o śpiwór. :grin:

Dopiero teraz dojrzałem.

O jeszcze mnie jedno naszło, na Med Priboi znalazłem kilka dokumentów, jakieś o Psi Przyłbicy, jakiś załącznik do głównego dokumentu o labach itp.

Takie rzeczy lepiej trzymać? Jest szansa, że to przyda się do jakiś zadań czy to takie dokumenty do sprzedawania Żabie ewentualnie później innemu handlarzowi?

Spotkał się ktoś z takim problemem? Błąd wywala po wrzuceniu spolszczenia.

xray_bartek.log

@MaklerR

Rozwiązanie problemu było bodajże na Dyskusja nt. tłumaczenia OLR 3.0 (OBT).

Sporo ludzi miało identyczny wylot.

Już próbowałem i dalej nic, po prostu log się zmienia. No cóż, to chyba sytuacja jak z “W piekle…psy”, że nie działa u mnie i nie wiadomo czemu

@MaklerR a dodałeś te dwa pliki czcionek co wrzucał kiedyś szczepan? Bo to też jest niby wymagane jak to ci wywala po wrzuceniu spolszczenia, a w spolszczeniu ich nie ma. Znaczy w jednej wersji były i mi wtedy mod ruszył, a w późniejszych wersjach już ich nie było.

Miały być opcjonalnie dodane do pierwszego postu dla ludzi z problemami ale nie ma z tego co widzę, więc sam już nie wiem :grin: Są sobie gdzieś w temacie. (Ps. Jak je wrzucałem samemu to i tak nie działały, w spolszczeniu może było coś jeszcze i wtedy mod odpalił, reinstalacji nie próbuję robić żeby sprawdzić czy z najnowszą wersją spolszczenia od razu mod mi zadziała, bo jak nie to jestem w pupie).

Dodałem właśnie i dalej nic

A jak wygląda sprawa z kombinezonami, można je naprawiać? Ten pomarańczowy przed wyprawą mogliśmy u Żaby, teraz już nie mogę.

Można je gdzieś naprawiać czy jak w Cieniu Czarnobyla nie.

Bo nie wiem czy go taszczyć bo to 9kg, czy się nie opłaca, wyrzucić go i ubrać jakiś inny bo dostałem kombinezon Stalkera.

@tom3kb, jest nadzieja, że na Bagnach będzie ktoś, kto zajmie się naprawą pancerzy, a może na Jantarze naukowcy ten kombinezon zreperują, bo z zasady takich lub podobnych używają.

10 godzin temu, MaklerR napisał(a):

Dodałem właśnie i dalej nic

@MaklerR, być może Twój problem leży w text/pol/string_table_includes? Zajrzyj tam i jeśli masz tam w początkowych liniach #include "text\rus to zmień na #include "text\pol

a jeśli masz tam “pol”, to spróbuj zmienić wszystkie na “rus”, może to coś da.

1 polubienie

9 godzin temu, tom3kb napisał(a):

A jak wygląda sprawa z kombinezonami, można je naprawiać?

Zacznę od tego, że (moim zdaniem) mod jest bardzo “przekombinowany”. Na terenie Baru można wejść w posiadanie pancerza Golmara. który można naprawiać. Można go kupić, lub dostać jeżeli wypełnimy szereg warunków. Jednym z nich jest właśnie “ten pomarańczowy” kombinezon, więc warto go mieć.

W Barze można też kupić kombinezon ochronny (wygląda jak Seva), ale nie wiem jak z naprawą.

W modzie występuje też artefakt Plazma. który regeneruje pancerze. Jeżeli grasz tak jak założył to autor, to wszystko mocno się komplikuje, bo pewnie rubli za wiele nie masz, a zdecydowanie ich posiadanie ułatwia życie🙂

3 polubienia

Z założenia w tym modzie stosowana jest kombinatoryka stosowana, zbieractwo, schowki i duzo farta - artefakty.

Stopień komplikacji zadań wysoki, nerwica natręctw w praktyce. :slightly_smiling_face:

@smox mhm to będę miał trudniej bo pomarańczowy pancerz wyrzuciłem i chyba go jakiś stalker znalazł :smiling_face:

Ale wyprawa na Med Priboi w kombinezonie Stalkera to była w stylu Usaina Bolta non stop sprint bo w nim promieniowanie tam wali człowieka mocno, a jeszcze gorzej jak patrzysz sobie na npców co im nic nie szkodzi i śmigają sobie w zwykłych kurteczkach.

No fakt mod troche daje w kość ale ma swój urok, mnie denerwuje duża niestabilność, częste wyloty do pulpitu, dobrze, że chociaż uruchamia się w miarę szybko.

2 godziny temu, smox napisał(a):

W Barze można też kupić kombinezon ochronny (wygląda jak Seva), ale nie wiem jak z naprawą.

Ametyst naprawia chyba wszystko łącznie z a la Sevą, choć moim zdaniem ten kombinezon to kiepska inwestycja. Natomiast kombez Golmara ułatwia dotarcie do wielu miejsc i może uratować życie.

W dziale polonizacji OLR 3.0 dodałem najnowszą aktualizację plików. Proszę władnych o wrzucenie tam gdzie trzeba.

Wstawka o znamionach: Polonizacja OLR 3.0.19 z dnia 08.06.2024 rok, usilnie proszę o podmiankę tej poprzedniej na aktualną.

2 polubienia

Cześć wszystkim.

Mam wylot do pulpitu na terenie Agroprom ( stara nazwa ) z tym logiem:

FATAL ERROR

[error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function : CPatrolPathManager::select_point
[error]File : patrol_path_manager.cpp
[error]Line : 155
[error]Description : any vertex in patrol path [esc2_st_fox_place_guard_1_walk] in inaccessible for object [esc_stalker_respawn_224652]

Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam.

Prawdopodobnie pojawił się jakiś typek, który nie powinien tam być. Wczytaj ponownie wcześniejszy zapis, powinno pomóc.

Masz rację, teren obchodzę bokiem i jest ok.

Gotowe, polonizacja jest już w pierwszym poście, dzięki @metek58 :slightly_smiling_face: