Oblivion Lost Remake 3.0 (OBT)

@bolo To chyba ten?

Spoiler

1 polubienie

No to klops, chyba go sprzedałem dużo wcześniej niż się zorientowałem, że będzie potrzebny. Nie ma już możliwości zdobycia takiego kombinezonu?.

U was też ten mod się tak co chwilę sypie? Nawet co kilka minut jak mu coś odwali albo coś dzieje się w jakimś konkretnym miejscu. Najgorsze, że nie raz tak, że nawet Menadżerem Zadań nie mogę zamknąć tylko pozostaje reset kompa.

Nie wiem czy np jest sens zmniejszać ustawienia na średnie czy to coś da, czy on po prostu chodzi tak jak kupa.

Zaczyna mnie to strasznie irytować i chociaż mi się podoba i czekałem na niego długo to już jest bardzo bliski do wywalenia go z dysku.

35 minut temu, tom3kb napisał(a):

U was też ten mod się tak co chwilę sypie?

Miałem kilka wylotów, ale wielkiego problemu z tym nie mam.

Czy jest sens zmniejszać ustawienia? Moim zdaniem warto samemu to sprawdzić. Ja zacząłem na max. ustawieniach i komp dawał radę, ale i tak zmniejszyłem do średnich.

15 godzin temu, tom3kb napisał(a):

Najgorsze, że nie raz tak, że nawet Menadżerem Zadań nie mogę zamknąć tylko pozostaje reset kompa.

Sypnał mi się “tylko” 3 razy, na sposób, że gra była nad Menadżerem Zadań i nie dało się w nim nic wyklikać. Polecam każdemu, kto natknie się na taki problem, aby załączyć drugi pulpit w Windowsie (podajże Win+Ctrl+D) i tam działać na Menadżerze. Nie tylko grę trzeba zamknąć ale jakiś dziwny proces, będzie wiadomo co to na logikę.

1 polubienie

Nie wiem czy to samo ja miałem, ale… w tym modzie, przy zawieszeniu gry z jakimś bliżej nieokreślonym errorem, wg mnie wystarczy ESC i powinno się tym wyjść do pulpitu ekranu. Przynajmniej ja tak robię.

Jest jakiś sposób na żołnierzy na kordonie, tak aby nie atakowali wioski za każdym razem, gdy pojawiają się Siwy i reszta stalkerów? Nie dość, że atakują, to obok tego bagna, czy co to tam jest obok wioski respi się kolejny ich oddział i do tego jeszcze tych lepszych z lepszym uzbrojeniem razem z jakimś zabójcą nie mam jak uciec z wioski, a nawet jak mogę to trochę głupio tak patrzeć jak reszta stalkerów ginie.

@Ghost1234, a nie możesz ich wspomóc i wybić tych atakujących?

@metek58 Mam tylko pistolet z 30 nabojami, a tam 2 oddziały żołnierzy z karabinami grozą i innymi nie mam szans, a stalkerzy nie reagują jeden z nich ginie, a reszta łapie agro na żołnierzy, ale stoją w miejscu i nic nie robią.

19 godzin temu, tom3kb napisał(a):

U was też ten mod się tak co chwilę sypie? Nawet co kilka minut jak mu coś odwali albo coś dzieje się w jakimś konkretnym miejscu. Najgorsze, że nie raz tak, że nawet Menadżerem Zadań nie mogę zamknąć tylko pozostaje reset kompa.

Nie wiem czy np jest sens zmniejszać ustawienia na średnie czy to coś da, czy on po prostu chodzi tak jak kupa.

Zaczyna mnie to strasznie irytować i chociaż mi się podoba i czekałem na niego długo to już jest bardzo bliski do wywalenia go z dysku.

Co chwilę nie ale zdarzało się, że wylatywał dość często dopóki nie zainstalowałem wersji SOP (Semi official patches) o której pisałem już.

https://ap-pro.ru/forums/topic/7208-oblivion-lost-remake-30-open-beta-semi-official-patches/

Ta wersja działa bardzo dobrze, a sam mod jest przyjemniejszy w grze, zmian jest ponad 150 względem oryginalnej wersji a błędy, nad którymi jeszcze nie podziałą Hi_Flyer tu zostały już poprawione. Jest wersja angielska dostępna już bardzo dobra ale pracuje nad adaptacją polonizacji i pisałem do autora tych poprawek w tej sprawie i o informacje i ew pomoc, a polonizacja byłaby też włączona jako trzeci język do repozytorium do późniejszych zmian i poprawek.

Plusem tej wersji prócz lepszej stabilności i mnóstwa zmian na lepsze w kwestii i technicznej i gameplayowej jest to, że tekst tłumaczenia jest osobno jak w LA więc nie trzeba mieszać w skryptach i język można zmieniać w menu gry, Oczywiście roboty jest trochę bo plików do zmian jest sporo, niektóre dialogi i zadania zostały zmienione tak by miały więcej sensu. Na gitlabie jest repozytorium i kilka wersji udoskonalanej przez parę osób ale ja pracuję do głównej master https://gitlab.com/olr_mod/olr_gamedata

Czasu nie mam za dużo by ogarnąć to szybko dlatego jeśli ktoś byłby chętny mi w tym pomóc z ekipy byłoby super.

2 polubienia

Takie stworki spotkałem na Cichych Wzgórzach (wczesna wersja Magazynów Wojskowych). Nazwy nie znam.

1 polubienie

Metek58 to są pijawki - polecam mój wpis z 30.01.2024.

Hej, wiecie może, gdzie szukać kuriera dla żaby? Zadanie to otrzymujemy po powrocie z Medipriboru z dokumentami.

Szanowni koledzy, ponawiam pytanie czy jest jescze możliwość zdobycia kombinezonu zabujców, bo ten co był na terenie baru z braku wiedzy opyliłem.

12 godzin temu, hadam napisał(a):

Hej, wiecie może, gdzie szukać kuriera dla żaby? Zadanie to otrzymujemy po powrocie z Medipriboru z dokumentami.

Idąc od wioski, za wiaduktem skręć w lewo w kierunku zabudowań i zajrzyj do studni, bo tam bandyci wykąpali kuriera, bo śmierdział nieludzko.

2 polubienia

Koledzy, problem z kombinezonem zabujców rozwiązany, w Dolonie Mroku w laboratoeium znalazłem jak i ten drugi też w pomieszczeniu w którym rozmawiamy z karłem w szafkach.

1 polubienie

Ponowne pytanie, Panowie Wolasty(osoba, z która wybieramy się z kordonu na wysypisko) wysyła mi sygnały, że muszę go znaleźć, kiedy on nie żyje, go jesteśmy w stanie faktycznie znaleźć, czy to jego duch?

@hadam, u mnie też Wolasty leży plackiem w wiosce i chyba nic z tym się nie zrobi.

Trafiłem na filmik z ogrywania tegoż moda i tam widać (w 25 minucie), że gościu ma itemy skumulowane i przy ilości jest określona liczba sztuk. Może ktoś to zdoła opanować, bo mogłoby to ułatwić życie grającym…

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=kxhpckXAryM

W dniu 30.05.2024 o 10:51, smox napisał(a):

@toldi, miałem taki wylot podczas przejścia z Wysypiska na Kordon, ale wczytanie ostatniego zapisu załatwiło sprawę.

Smox tylko że to się dzieje przy włańczaniu gry

Hej, jest ktoś może, kto mi pomoże? Nóż w podziemiach rostoku dla informatora, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, gdzie go mogę znaleźć, tylko proszę o bardziej szczegółowe wskazówki :face_with_tongue:.

Edit. Użyłem poradnika do wersji 2,5, Jakby ktoś miał problem, po wejściu na lokacje idźcie w lewo, tunelem aż do pierwszych otwartych drzwi po lewej stronie w sejfie znajdziecie nóż.