Oblivion Lost Remake 3.0 (OBT)

Cześć

Gdzie dokładnie powinna leżeć walizka z dokumentami w Medpriborze? Przeszukałem oba kompleksy i nie mogę znaleźć. Po wejściu na lokację nie było dalej nawet o walizce mowy, a tylko był wątek schowka Striełoka.

Zajrzyj do tego pierwszego kompleksu od tunelu. W środkowym obiekcie jest takie obniżone miejsce, gdzie jest takie czerwone światełko. Tam jest zwał różnych rupieci, a na suficie anomalia (chyba Pułapka). Pozwalaj te rupiecie i przy ścianie zeskocz niżej, a pod jakby paletą znajdziesz kilka rzeczy i na rurze leży księga. Może to miejsce, które szukasz. Jest też wejście do podziemi na prawo od szlabanu (idąc drogą, lewa strona strona na minimapie). Początkowo jest zawalone wejście, ale Ropuch pomoże ci z dostępem tam. W podziemiach znajdź pomieszczenie, gdzie na podwyższeniu jest materac, a w nim schowek. Być może tego szukasz. Powodzenie i nie zniechęcaj się, bo mod iście zacny.

@Skryty099u mnie była w tym małym budynku z wystrojem jak szpital, pierwszy budynek wchodząc od strony północnej, na jednym z łóżek szpitalnych. Chodzi o tą bazę z Cienia co normalnie są w niej żołnierze. Chodzi ci o walizkę, co Żaba wysyła nas gdy zdobędziemy pomarańczowy kombinezon?

1 polubienie

U mnie była chyba w tym samym budynku co u @tom3kb:

Spoiler

1 polubienie

@gawron o nie to u mnie była w tym budynku po prawo od niego co czerwonymi metalowymi schodami można wejść na dach.

2 polubienia

Czyli wygląda na to, że jest kilka miejsc spawnu.

No kuźwa super.

@metek58 po wrzuceniu tego najnowszego spolszczenia z 08.06.2024 gra nie odpala z żadnego zapisu i wywala podczas ładowania z takim fatal errorem.

FATAL ERROR
[10.06.24 19:37:58.000]  
[10.06.24 19:37:58.000] [error]Expression    : âűçâŕí îáđŕáîň÷čę îřčáęč 'íĺâĺđíűé ďŕđŕěĺňđ' 
[10.06.24 19:37:58.000] [error]Function      : invalid_parameter_handler
[10.06.24 19:37:58.000] [error]File          : xrDebugNew.cpp
[10.06.24 19:37:58.000] [error]Line          : 977
[10.06.24 19:37:58.000] [error]Description   :

A nowa gra odpala, czy też error?

@metek58 udało się odpalić z poprzedniej lokacji Wyspiska, czy zapisy na Kordonie mogły się popsuć bo wystąpiła emisja? Dwa quicksavy miałem podczas niej zrobione ale pozostałe zapisy normalne przed nią i ten sam error?

Także na razie fałszywy alarm, sytuacja opanowana.

Pobierz ponownie polonizację, coś chyba nie zassało dobrze.

Emisja chyba może namieszać, bo wtedy przecież dzieje się sporo.

@metek58 pobrałem jeszcze raz, wygląda, że masz rację coś się musiało skaszanić przy pobieraniu, teraz wszystkie zapisy odpalają.

Poszukałem za wskazówkami kolejny raz i mam. Była w tamtym budynku na łóżku szpitalnym, tak jak u @tom3kb Dzięki

Jeżeli chodzi o polonizację - na tej poprzedniej wersji miałem wyloty przez brak tego pliku czcionek tak jak wcześniej też tu gdzieś było wspominane, więc skopiowałem ten drugi bez “_cent”, dodałem do nazwy i działało, ale pojedyncze teksty się nie wyświetlały, np na ekranie ładowania. Na tej wersji działa u mnie wszystko i bez żadnych wylotów.

Poza tym póki co wyloty miałem tylko po wejściu na Medpribor z powodu prawdopodobnie błędu przy spawnie wojskowych w północnym kompleksie patrząc po logu, ale zaskoczyło za którymś wczytaniem.

W Hangarze na Wysypisku mam znaleźć dla Żaby specjalny artefakt, gdzie on jest bo mam padnięte pda i nawet nie wiem gdzie na mapce jest zaznaczona przybliżona lokalizacja, a nie chce mi się w tą i z powrotem biec naładować pda. Leży na ziemi czy w jakimś schowku?

@tom3kb, przechodzisz Hangar i wchodzisz do drugiej części kompleksu (tam, gdzie jest silnik do uruchomienia) i po przeciwnej stronie od silnika spalinowego jest zejście po schodkach do kanału, nieco zawalone rupieciami. Schodząc niżej, zauważysz rury i na nie trzeba ze schodków zeskoczyć. Idź do końca rurami, a natkniesz się na ten artefakt. Też nałaziłem się za tym artem, mimo posiadania naładowanego PDA i sprawnego detektora. Powodzenia i wytrwałości w poszukiwaniach, bo mod zacny. Jeszcze wiele rzeczy jest trudnych do rozwikłania, ale trochę wspomagam się rus filmikami z ogrywania tegoż moda.

1 polubienie

Witam Panie i Panów. Mam pytanie odnośnie Oblivion Lost Remake 3.0. Czy jest w internecie lista uzbrojenia (broń palna, biała jak noże) oraz kombinezonów do tego moda? Chyba, że bronie i pancerze, jak już, występujące w tym modzie, są takie same jak w starych buildach S.T.A.L.K.E.R-a. Możliwe, iż twórcy coś dodali od siebie, jeżeli chodzi o listę możliwych broni? Z góry dzięki za odpowiedź.

P.S

Szukałem w sieci danych odnośnie listy, których poszukuję i póki co, nie znalazłem ich. U części różnych modyfikacji, takowe listy się pojawiają.

@Skryty weź wejdź do zainstalowanej gry - OLR 30-0BT/gamedata/textures/ui/ i znajdź tam - ui_icon_equitment. Zobaczysz tam wszystko co jest w grze.

1 polubienie

9 minut temu, smox napisał(a):

@Skryty weź wejdź do zainstalowanej gry - OLR 30-0BT/gamedata/textures/ui/ i znajdź tam - ui_icon_equitment. Zobaczysz tam wszystko co jest w grze.

Podziękował @smox za pomoc. Po pracy, w domu zajmę się podglądem konkretnego pliku wyznaczonego przez Ciebie.

Tak mi się przypomniało. Wracając pierwszy raz z Med Priboi na Wysypisko dostałem od Żaby zadanie w stylu “W hangarze jest wielkie stado psów, stalkerzy boją się tam chodzić. Sprawdź dlaczego to wielkie stado tam się pojawia.”

Chwilę później zginąłem, wczytałem zapis, wszedłem drugi raz na lokację ale już drugi raz tego zadania nie dostałem. Są w tym modzie jakieś takie losowe zadania? Bo próbowałem łazić w tym samym miejscu myśląc, że może jest jakiś wyzwalacz do tego questa czy coś.

Może to coś w stylu tych jego zadań na “rzadki artefakt” co pojawiają się na mapach?

Od tego czasu już parę razy przechodziłem Wysypisko/Kordon i zadanie się nie pojawiło.

Mieliście tego questa?

3 godziny temu, tom3kb napisał(a):

Mieliście tego questa?

Miałem coś o tych psach, ale nie pamiętam szczegółów. Gdyby było to coś istotnego, to pewnie bym pamiętał.

Prosze o poradę odnośnie kombinezonu zabujców, gdzie go znajde, jest potrzebny do wymiany a nie umiem go znaleźć.