@Trikster pięknie dziękuje za pracę i już się zabieram do ogrywania :).
Co prawda po angielsku mówię i piszę równie dobrze jak po polsku ale granie w S.T.A.L.K.E.R.a po angielsku to dla mnie nieporozumienie i wręcz herezja…
Angielski pasuje do tej serii jak sumita do skoków narciarskich XD
Co prawda po angielsku mówię i piszę równie dobrze jak po polsku ale granie w S.T.A.L.K.E.R.a po angielsku to dla mnie nieporozumienie i wręcz herezja…
Dokładnie. I do tego LA w wersji angielskiej ma sporo błędów, a dialogi są drętwe. Polska wersja “brzmi” znacznie lepiej, dialogi są dobrze napisane, język pasuje idealnie (tak jak w Misery).
Chociaż wolę grać z rosyjskimi dźwiękami i mieć angielski tekst niż grać z angielskim dźwiękiem i mieć polski tekst. Jak słyszę te żenujące angielskie recytacje z rosyjskim akcentem to umieram w środku.
Granie w Metro i Stalkera z angielskim dubbingiem to grzech ciężki. Tekst nie jest taki zły, chociaż nie pasuje do rosyjskich klimatycznych post-apo. No i granie w Fallouta z rosyjskim dubbingiem to także grzech. Do tego uniwersum angielski pasuje idealnie.
Ja gram bardzo powoli i w dodatku niezgodnie z przepisami bo zarzuciłem jeszcze DLC czyli mogę mieć popierdzielone teksty dlatego nie chciałem nic wrzucać ale robię screeny tak na wszelki wypadek. Szczególnie jak wydaje mi się, że coś jest z czystej LA DC 1.4005.
Wrzucę parę na próbę, możesz zerknąć czy faktycznie dobrze trafiłem.
Ogólnie polonizacja bardzo fajna
Spoiler
Jeśli by się okazało, że u ciebie akurat to wszystko jest dobrze, a wina jest po mojej stronie przez to dlc to daj znać to już więcej nie będę robił screenów żeby nie robić bałaganu.
Z patchem bym się wstrzymał bo nikt nic nie raportuje, mod jest długi to zanim ludzie dojdą do końca może jeszcze sporo czasu minąć, no chyba, że ty i twoi testerzy wyłapali jakieś konkretne błędy.
Witam, jest jakaś możliwość aby polonizacja zadziałała pod LA DC 1.4007? Wypakowałem na instalkę LA DC, ale niestety wykrzacza grę przy starcie. Może wyłączyć wszystkie DLC? Doinstalowałem z launchera parę modów.
Pytać możesz, to nie zbrodnia. Tylko trochę przeginasz pałę, kiedy podsyłam Ci temat z instrukcją krok po kroku, a Ty zamiast skorzystać, żalisz się że temat jest zamknięty. Tu masz wszystko co Cię interesuje:
Mam taki problem: anomalie+poltergeisty w tunelu pod mostem na kordonie są niewidzialne. Szukałem moda z wersji 1.4007 który sprawia że anomalie są widoczne, ale w folderze z modami wersji 1,4007 nie znalazłem tego.
(przepraszam za dodanie tego w temacie do polonizacji, mój błąd)
@Monolithalian Pobaw się ustawieniami. Zmień oświetlenie na inne i zmniejsz lub zwiększ odległość oświetlenia. Taki problem miałem w którejś wersji z helikopterami, które musiałem zestrzelić w Barze. Chyba z tymi poltergeistami też. Już nie pamiętam.
@Monolithalian Pobaw się ustawieniami. Zmień oświetlenie na inne i zmniejsz lub zwiększ odległość oświetlenia. Taki problem miałem w którejś wersji z helikopterami, które musiałem zestrzelić w Barze. Chyba z tymi poltergeistami też. Już nie pamiętam.
Nic nie pomogło, wczytywanie zapisów również. Z mutantami sobie poradziłem za pomocą spawna, ale brak widoczności anomali jest uporczywy. Czy ktoś mógłby podesłać mi moda na widoczne anomalie ?
Wgl jak to jest że w LA 1.4005 na statycznym jest lepsza grafika niż w 1.4007 na statycznym ? Żadnej modyfikacji na grafike nie pobierałem, tylko prosto z torrenta wersje 1.4005