Mod ma nieoficjalną wersję 2.0, dlatego mogą wystąpić wyloty i inne takie tam problemy z grą (jakby co to pisać do autora na forum w/w), wysokie noty - 4,2 na 5,0 możliwych, mod jest scenariuszowo-graficzny, mod bazuje na poprawionym OGSM 1.8.
Dowalono sporo bambetli, papierowe pieniądze, pieniądze można ! pożyczać od kumpli, wśród złomu dodano: SR25 PJ25 - czyli snajperski z tłumikiem - 7,62x51 NATO, grafika, odgłosy, a tak w ogóle to sporo zmian, zagraj to się dowiesz.
Poczytałem o tym modzie - http://ap-pro.ru/forum/37-91190-1 i muszę przyznać, że ładnie wygląda. Nic dziwnego, bo zawiera - Absolute Nature 2 & 3 - Absolute Structures - Atmosfear 2 - STCoP Weapon Pack. Nie ma jednak nic za darmo, pod spodem czerwonymi literami pisze tak - Ponieważ mod koncentruje się na rozbudowie i, w pewnym sensie, modernizacji Clear Sky, nie jest dla słabych PC.
Wygląda naprawdę fajnie. Zwłaszcza cieszy oko.
Jeżeli mod ingeruje w fabułę lub autorzy wprowadzą w przyszłości nowe zadania to będzie naprawdę ciekawy mod do CS. Zwłaszcza że sam OGSM nie jest przecież zły.
Jakaś tam płyta główna, 4 rdzenie, karta nvidia(specyfikację ci chyba napisałem) gtx 1050, coś tam jeszcze - koleś kupił, złożył itd/itp - ja tylko “becal” podkopsałem no i zostałem zmuszony do kupna nowego ekranu - innych nie było więc lg coś tam 27 cali - to jest dobre, nie używam już binokli do czytania drobnych tekstów (skutki cukrzycy - odmiana pijacka).
Ale w sklepie podkopsali jako bonus świecące: deska + mysz, he he he za darmo
Na Twoim miejscu @vidkunsen przetestował bym nowego kompa np. programem AIDA64 Extreme. Warto sprawdzić czy wszystko jest ok. Lepiej od razu (w razie potrzeby) dodać 1 wentylator czy 2, niż później żałować.
Sądzę, że ten mod za wiele nie zmienia w fabule, więc przystosowanie spolszczenia nie powinno być problemem.
Dawno nie grałem w Czyste Niebo. Ten mod wygląda bardzo ładnie, więc postanowiłem dopasować do niego spolszczenie z moda OGSM 1.8. Za kilka dni będzie gotowe.
Sytuacja wygląda tak - spolszczenie jest praktycznie gotowe. Wydaje mi się, że znalazłem wszystkie różnice. Gdyby ktoś kiedyś zagrał i znalazł jakieś błędy, to proszę wstawić screeny tutaj lub do mnie na PW. Spolszczenie było robione na bazie OGSM 1.8.
Autor pisze tak -Projekt jest całkowicie stabilny. Jedyne od czasu do czasu może przytrafić się рандомный движковый (coś z silnikiem) wylot typu stack trace. Ignorujcie go lub obniżcie ustawienia jakości, jeżeli wylot zdarza się zbyt często.
Nie grałem długo, ale gra się bardzo przyjemnie. Nie miałem większych problemów z przejęciem Bagien. No i graficznie mod powala na kolana.