Old Story

Ten problem już wystąpił u innego użytkownika. Zgłoszenie poszło do Adminów. Zaraz wrzucę na inny hosting i wstawię link do #1 postu tematu.

1 polubienie

4 godziny temu, Susłow napisał:

"Żądanie uwierzytelniania nie mogło zostać pomyślnie zakończone z powodu problemu z systemem. " - takie coś mi wyskakuje jak próbuję pobrać spolszczenie…

Udało Ci się zalogować do Pobieralni?

Oto Odp. Admina.

W 99% przypadków ludzie podają e-maila zamiast loginu i stąd błąd. W piątek zaktualizuje do nowszej wersji to nie powinno być już tego problemu.

Zagrałbym z chęcią w tego moda jednak po sciagnięciu paczki z MEGA i zainstalowaniu wg kolejnosci podanej w pierwszym posscie za kazdym razem bugtrap przy uruchomieniu. Podejrzewam ze to wina STCoP weapons addon. Bo ta wersja jest prawdopodobnie czystą wersją dla CoP bez adaptacji dla Old Story a nawet po jej instalacji w wersji 0.4 ktora znalazlem i tak wywala przy uruchamianiu. Spolszczenie jako że jest zaimplementowane do modu wraz z dodatkiem na bronie tez nie działa, także dupa zbita…Wylot przy koncu wczytywania poziomu…

Ma ktoś właściwy dodatek na bronie do tego moda?

Wiem ze to juz stary mod i praktycznie mało kto gra w Czyste Niebo jednak z chęcia bym go obadał.

Pobieram, sprawdzę z ciekawości.

Mod uruchamia się wraz ze spolszczeniem bez dodatku na bronie ,jednak trzeba wywalić plik ui_icon_equipment i z folderu scripts usunąc bind_stalker.script. Próbowałem już na rózne sposoby instalować ten dodatek STCoP weapons pack final jednak jest to podstawowa wersja dla CoP a nie zaadaptowana wersja dla Old Story. Niestety link do tej wersji wygasł i nigdzie nie mogłem go znaleść…Także póki co jedyną możliwoscią grania w ten mod ze spolszczeniem jest usunięcie tych 2ch plików ze spolszczenia.

Sorry za post pod postem ale tak bedzie najlepiej. Znalazłem odpowiadający STCoP weapon Pack dla Odl Story na stronie http://stalker-torrent.net/viewtopic.php?t=722

Wystarczy się zrejestrować na forum i można pobierać,torrenty aktywne takze nie ma problemu z pobieraniem. TAkze jak myslalem pack ktory jest w paczce na MEGA jest niewłaściwy..Prawidłowy wazy około 270MB. Jak tylko się pobierze torrent wrzucę ten pack tutaj.

Edit: Prosze bardzo link do właściwego Weapon Packa.

https://mega.nz/#!FlUkSJjY!YlOKzEQwYviRRd6D95KJ0fIbj82wd6uBXq7dztTP_OM

Bez wątpienia jest to właściwy weapon pack. wrzuciłem go na juz zainstalowanego moda i wrzuciłem spolszczenie ponownie bez wywalania plików i wszystko rabotajet tak jak ma być. Póki co mod bardzo ciekawy i bardziej podoba mi się zdobywanie tutaj bagien niż w podstawce dzięki typowym S.T.A.L.K.E.R.owskim zadaniom, jak sprawdzanie posterunków na których zginęli członkowie Czystego Nieba co kończy się ubijaniem mutantów czy spotkaniem ciekawej persony jak snajpera pijawkę w Kościele. Wiele zadań wymaga “pomyślunku” a nie jak w podstawce tylko bieganie z posterunku do posterunku ubijając bandytów. NA bagnach jest mnóstwo trupów z ciekawymi znajdźkami jak nowe modele broni czy uleposzone bronie czy trupy z dokumentami,ale tez jest spora ilość pustych zwłok,przez co trzeba się nachodzić żeby znaleść cos ciekawego. Póki co mod jest świetny i dał mi powód by znów cieszyć się prequelem S.T.A.L.K.E.R.a -Szkoda tylko że tak od początku nie wyglądało Czyste Niebo.

Mam problem. Wywala mi kiedy mam udać się pierwszy raz do Doliny mroku, w Kordonie, przed Północnym posterunkiem. Najgorsze jest to że nie ma loga. :confused:

Używaj polskich liter. - Ranger801

@FeRu twoja weapon paka działa bez zarzutu. Mod jest bardzo stabilny. Zrobiłem mały błąd bo zacząłem w niego grać po skończeniu Hardwarmod , w którym scenariusz jest taki sam, ale…

@adam9609 w takiej sytuacji (brak loga) najprostszym rozwiązaniem jest wczytanie ostatniego sejwa.

Spoiler

Expression : fatal error
Function : CScriptEngine::lua_error
File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
Line : 180
Description :
Arguments : LUA error: …op\czyste niebo\gamedata\scripts\bind_stalker.script:223: attempt to index global ‘m_wpn_addons’ (a nil value)

Ktoś miał taki problem? Ktoś ma rozwiązanie?

@MaklerR jakiś problem w folderze wpn. Sprawdź ten plik. Może nieprawidłowo napisany i trzeba tylko poprawić.

@DaarMoo Miałeś rację, wystarczyło nadpisać ten plik jeszcze raz :face_with_tongue:

No to fajnie.

Stalkerzy pomożecie po raz kolejny,zaciekawił mnie ten i mod i go pobrałem,ale nie mogę pograć bo wywala taki błąd

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....r. - clear sky\gamedata\scripts\bind_stalker.script:186: attempt to call field 'send_encyclopedy' (a nil value)

stack trace:

U mnie po odpaleniu gry wyskakuje od razu taki błąd, rozumiem z tego że są dwa te same, wpisując na nazwe tego pliku znalazłem ich wiele i pytanie czy mam któryś usunąć czy co mam z tym zrobić, dodaję tutaj również poniżej listę plików o tej nazwie które mi się pojawiają przy wyszukiwaniu. Proszę o pomoc

Expression : fatal error
Function : CInifile::Load
File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
Line : 234
Description :
Arguments : Duplicate section ‘wpn_ump45’ found.

Otwórz sobie w notepad++ plik configs/weapons/weapons.ltx - wciśnij ctrl i f (albo daj wyszukaj) zaznacz opcję wyszukaj w plikach i wskaż mu folder configs - niech ci wyszuka wszystkie ltx-y z tym wpisem. Potem musisz z jednego usunąć wpis. Najprawdopodobniej masz normalny plik w configs/weapons zawierający config broni a potem może w tym samy albo w innym pliku duplikujący konfig

Taki problem.

Spoiler

Expression    : wave&&wave->length()
Function      : CSoundRender_Source::LoadWave
File          : E:\priquel\sources\engine\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
Line          : 65
Description   : Can’t open wave file:
Arguments     : d:\program files (x86)\steam\steamapps\common\stalker clear sky\gamedata\sounds\ambient\outdoor\frogs_1.ogg

Trzymaj, powinno zadziałać: https://www110.zippyshare.com/v/DWCGc4QN/file.html

Witam chłopaków,mam taki sam problem jak że po odpaleniu gry wyskakuje od razu taki błąd

Expression    : fatal error
Function      : CInifile::Load
File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
Line          : 234
Description   : <no expression>
Arguments     : Duplicate section ‘wpn_ump45’ found.

i za cholere niemoge sobie z nim poradzić,próbowałem coś tam wyszukać ale nie kumam czaczy

Ponawiam prośbę,mam taki sam problem jak  że po odpaleniu gry wyskakuje od razu taki błąd

Expression    : fatal error
Function      : CInifile::Load
File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
Line          : 234
Description   : <no expression>
Arguments     : Duplicate section ‘wpn_ump45’ found.

i za cholere niemoge sobie z nim poradzić,próbowałem coś tam wyszukać ale nie kumam czaczy

Przecież w 4. wpisie wyżej, scigacz1975 napisał co trzeba zrobić z tym podwójnym wpisem. Zrób to.