OP 2.1

Ja próbowałem tam skakać ale niewidzialna ściana blokuje, to już nie mogli jej usunąć? Normalnie myślący człowiek stwierdzi że nie da się tam dostać i tyle

Ten mod nie jest dla ludzi normalnie myślących :slightly_smiling_face: Musisz popróbować ewentualnie możesz podnieść parametry skoku żeby było CI łatwiej :slightly_smiling_face:

Zauważyłem że w opcjach można wybrać rodzaj schowków, lepiej zostawić klasyczne czy zmienić?

@Lycoris_Radiata ja zawsze wybieram rzadkie bo wtedy są lepsze fanty no ale schowki rzadziej się pojawiają. Tylko, że to się wybiera na początku rozgrywki chyba, jak już tam w trakcie zmienisz to chyba nie działa.

3 polubienia

@Lycoris_Radiata Zależy jak kto lubi😊 Najbardziej opłaca się grać na rzadkich schowkach. Rzadko się trafiają, ale towar klasa się w nich znajduje. Pancerze, broń, rzadkie arty, rzadka amunicja itp.

1 polubienie

Tylko i wyłącznie rzadkie… Super sprzęt na początek gry potrafi wpaść :slightly_smiling_face: Mi wpadł kombinezon Ostatniego Dnia i AK 103…

1 polubienie

Dzięki, w takim razie zmienię.

Panowie te kończę właśnie kolekcjonera napisał coś o jakiś teleportach na wzgórzach podeśle ktoś filmik o co chodzi?

Wracam sobie z magazynów wojskowych i nagle powinność przy wejściu do baru jest na czerwono, zabiłem ich i w bazie widzę kilka żółtych kropek, czyli najwidoczniej nie wszyscy mnie nie lubią. Jakiś pomysł co zrobić?

@Lycoris_Radiata

• wrócić do zapisu sprzed zabicia Powinnościowców na Magazynach i rozegrać to jeszcze raz
    • nie zabijać już żadnych Powinnościowców i u Sidorowicza wykupić się ze swoich grzeszków (tzn znów być neutralnym z Powinnością) jednak będzie Cię to kosztować. 200 - 300 tysięcy rubli. (zależne od tego jak bardzo sobie u nich nagrabiłeś).

@wariat Zwiększyłem relacje w game_relation do 50 i już jest dobrze, ale wielkie dzięki za pomoc.

Te żółte kropki to pewnie byli samotnicy… Co nie zmienia faktu, że powinno;sciowców powinni ubić Wolnosciowcy.. I ja w plikach gry bym nie grzebał…

@Lycoris_Radiata Spoko, w razie problemów wal jak w dym🙂

@Ignachinio W OP-kach na wszystko są tricki🙂

Grzebać w plikach gry jak najbardziej można, uzywać spawnera też, i masę innych różnorodności🙂

Tyle tylko, że do czitowania - tak jak do wódki - trzeba mieć łeb🙂

A co do żółtych kropek… Powinnościowcy co siedzą w bunkrze w bazie nie widzą tego, jak morujesz ich kumpli na powierzchni, dlatego są neutralni mimo zabicia kilku ich kumpli. Ale jak załatwisz ich zbyt wielu, albo kogoś kwestowego (Pliczko, Barin, Iwancow, Pietrenko) to i ci z bazy staną się wrodzy, włącznie z Woroninem, który w tym modzie jest nam potrzebny.

:grin: ja tam mam złe doświadczenia z kombinowaniem i wersją 7.3 :grin: i dlatego teraz nic nie dotykam i działa

1 polubienie

Mam kilka pytań:
1.Da się jakoś naprawić broń ręczną?
2.Jest jakaś dobra taktyka na mucho/komaro zombie?
3.Da się jakoś powstrzymać artefakty przed degradacją?

Promieniująca Lilia:

1/ warsztaty z mechanikami

2/ trenuj opcję muszki z okiem - zalecana gładkolufowa na śrut

3/ nie

Powodzenia

p.s. nie pluj na monitor i nie łam deski jakby ci się kolejny raz nie udało, odejdź i wróć jak ci przejdzie.

:blush: :grin:

22 minuty temu, Lycoris Radiata napisał:

Mam kilka pytań:
1.Da się jakoś naprawić broń ręczną?
2.Jest jakaś dobra taktyka na mucho/komaro zombie?
3.Da się jakoś powstrzymać artefakty przed degradacją?

1. Po jakimś czasie gry dostaniesz moduł naprawczy do broni białej ( lub jak bedziesz miał szczeście znajdziesz w schowku)

2. Srutówka na robale ( po kilku próbach załapiesz sekwencje ataku robali) plus granatnik na zobiaka

3. Jest o tym temat na Forum w dziale Op 2 ( działa w OP 2.1 )

1 polubienie

Co do komarów, nietoperzy itp latających potworków to jak załapałem miejscówki gdzie się respią to i często w okolicy udawało mi się znaleźć jakieś drzewo, na które da się wskoczyć albo stertę głazów.

A jak nie to na otwartych terenach snajperka z dystansu albo dobry refleks i strzelba na blisko jak było wspomniane wyżej.

1 polubienie

Dzięki za odpowiedzi.

@vidkunsen wariacie🙂 Nie opowiadaj bajek🙂

@Lycoris_Radiata Co do komarów, najlepszym rozwiązanie jest patrzeć w ich stronę i się cofać, tzn iść do tyłu, w międzyczasie rozwalać ich dowolną bronią. Karabiny i pistolety też dają radę. Te muchy nie są zbyt wytrzymałe.

15 minut temu, boberm napisał:

Srutówka na robale

No wybacz @boberm, kolego sympatyczny, ale takiej śrutówki na robale jeszcze nie widziałem🙂