OP-2.2 - Dyskusja ogólna

Tłumacząc specjalnie dla Boberma - nie chodzi o wódkę - jako taką czy tez o markę samochodu -  tylko o jej - wódki - rodzaj! palinka czy buratino!

p.s. Tom3kb - jesli grasz w tego moda to może ty coś podpowiesz!?  

ja w 2.1 zaniosłem mu 20 flaszek tej zwykłej standardowej bodajże, potem chyba na Bagnach w dalszej części questa  trzeba było co trochę mu wódę dostarczać to olałem to zadanie.

• na poziomie gry na którym dostałeś zadanie - jedyna dostępna gorzała to ta standartowa  czyli Wódka Kozacy. to taki quest -pzreszkadzałka - na początkach rozgrywki gdy masz mało zapasów musisz wrelatywnie szybko uzbierac i 20 butli do bagażnika , i 20 butli dla Szerstiuka , i 10 butli dla Kuznieca  - ergo - wymuszone ganinina w trójkącie Kordon, Bar, TD. i wymiania żarcia na Kozaki. ale to jest pryszcz na nosie nastolatki - w porównaniu z tym co szykuje Op2.2 w dalszej cześci.

• eeee tam .tak se plumkam:-)))

BTW; wk…jąca jest ta ciągła zmiana strony kodowej z Pl na EN  po uruchomieniu Opka.

wasze podpowiedzi na wiele sie nie zdały.

20 flakonów wódki Buratino.

Rozumiem, że nie wspomagałeś się żadnym spawnerem ? 

11 godzin temu, vidkunsen napisał:

wasze podpowiedzi na wiele sie nie zdały.

20 flakonów wódki Buratino.

• ty grasz po kufajmasku. Ergo- ta Twoja wódka ma nazwę “Buratino” - w normalnym języku- natywnym dla polskich graczy - ona ma nazwę  Kozak/Kozaki. 

no i dlatego jest potrzebny tłumacz z vidkunsonowego na nasze

Napisałem mu wcześniej “20 flaszek tej zwykłej standardowej” ale, że to OPek to później pomyślałem może w 2.2 dodali kilka gatunków nowej wódki do urozmaicenia zadań :thinking:

- ano.

A  lużno nawiązując do  pojemników na gorzałę. Piersiówka Pietrenki  w tej edycji jest w ciut innym miejscu. Mimo iż tekst z rozmowy kieruje nas w miejsce standartowe dla Opków. Najnowsza destynacja to Wysypisko , ale nie  tam gdzie w NS lecz :

Spoiler

To konsekwencje copy/paste  tłumaczenia z OP 2,1 do Op 2.2.

BTW ;   - jezeli to nadal aktualne - i jesteś już zdrowszy - podrzuć nastęne pliki.

Palinka - 100, Buratino - 300 - idzie to zebrac - kasa w ciagu krótkiego czasu.

Lubię porady od tych co nie grają.  

Złodzieje plecaków, jednego ukatrupiłem a potem zmieniłem miejsce plecaka na bardziej niedostęp[ne - lokacja Bar.

Boberm - wiesz gdzie sa te narzędzia:

Spoiler

42 minuty temu, vidkunsen napisał:

Palinka - 100, Buratino - 300 - idzie to zebrac - kasa w ciagu krótkiego czasu.

Lubię porady od tych co nie grają.  

Złodzieje plecaków, jednego ukatrupiłem a potem zmieniłem miejsce plecaka na bardziej niedostęp[ne - lokacja Bar.

A gdzie można zdobyć więcej niz 20 sztuk palinki ( jak mniemam , po polskiemu przepalanki). O ile wiem to ta ilość wystarczy do zamknięcia questu dla Kalinina.I do tej edycji OPka wiecej raczej nie było u Kulinara dostępne. Ale moze to  nie to ?

Zbierać, szukac w trupach, schowkach.

Jak każde3 zadanie tak i to zajmuje sporo czasu, nie kazdy ma to co chcesz mieć w danej chwili.

18 minut temu, vidkunsen napisał:

Zbierać, szukac w trupach, schowkach.

Jak każde3 zadanie tak i to zajmuje sporo czasu, nie kazdy ma to co chcesz mieć w danej chwili.

In primum - onaz przepalanka wystepuje tylko raz w ilości o jakich mówiłem . czyli u Kulinara. Po prostu wiecej razy nie wystepuje w grze. W każdym razie nie spotkałem sie jeszcze  w poprzednich instancjach z takowymi potrzebami. Z plików tekstowych także nie wynika że potrzeba więcej. 

Narzędzia są  tu:

Trzeba wskoczyć , lub zeskoczyc  z dachu na tę estakadę/balkon .

Witam.

W Agropromie mnie ugryzł szczur i teraz jakaś kiła mnie męczy. Jest czerwony znak zagrożenia chemicznego i co 5 minut gg kaszle i pojawia się zagrożenie psioniczne. Jest jakieś antidotum na to? 

Dr_Sztychowka - takie żółte piguły w listku - fonetycznie: Syworotka - leczy skażenie chemiczne i biologiczne.

p.s. nie kazdy ma (trup) i dostajesz je zazwyczaj za zadania, kolekcjonuj, mało waży a przydatne.

p.s. 2 gram bez nakladki zwanej “paczem”.

p.s. 3 - zadanie na miny na Agroprpmie - po cichu wykraść - pełno trepów i 2 btr-y, ale dałem radę, teraz na bagna i ukatrupić mutanta by uzyskać od Diaka mapę pól minowych.

12 minut temu, Dr_Sztychowka napisał:

Witam.

W Agropromie mnie ugryzł szczur i teraz jakaś kiła mnie męczy. Jest czerwony znak zagrożenia chemicznego i co 5 minut gg kaszle i pojawia się zagrożenie psioniczne. Jest jakieś antidotum na to? 

Po kilku wymuszonych tą  “zarazą” loadach gry - wyłączyłem to upierdliwstwo. 

Spoiler

Wylaczenie szczurzej infekcji..rar (1.91 KB)

1 minutę temu, vidkunsen napisał:

Dr_Sztychowka - takie żółte piguły w listku - fonetycznie: Syworotka - leczy skażenie chemiczne i biologiczne.

p.s. nie kazdy ma (trup) i dostajesz je zazwyczaj za zadania, kolekcjonuj, mało waży a przydatne.

p.s. 2 gram bez nakladki zwanej “paczem”.

To co podpowiedział  - to surowica . Trudnodostępna , ale faktycznie czyni cuda w przypadku problemów zdrowotnych , jak i nadmiernego korzystania z gorzały.

Ktos wie jak w Łoszynie złapać świetliki (15)?

9 minut temu, vidkunsen napisał:

Ktos wie jak w Łoszynie złapać świetliki (15)?

…pokaż zadanie w PDA

Chyba w taki sposób:

Popróbuje, zobaczę ile złapię.  

He he he, złapane.

Łapałerm juz w tym modzie białe szczury, teraz świetliki (lampyrus), więc pewnie nie jedno tego typu zadanie mnie czeka.

Może pchły na niby psie!?