Zgodnie z twoją sugestią na forum odnośnie NS2016 zainstalowałem OP 2.2, gra się uruchamia, są polskie napisy(poz nazwami stalkerów bo tam ma krzaczki) ale jak zwykle musi być jakieś ale.
W pliku z zainstalowaną grą nie mam folderu gamedat, a to oznacza że nie mogę wrzucać dodatków do gry. Pliki gry pobrałem z Stalkerteam.pl i zainstalowałem zgodnie z instrukcja.
Tak, opisy rozmów i wiadomości ma po PL, robaczki tylko są przy nazwach stalkerów. To jest małym problemem bo w stateczności da się z tym żyć, problem jest większy z brakiem folderu gamedata bo bez niego nie można wgrać żadnych dodatków.
PS.
Ponowne postawienie gry wyeliminowało “robaczki” zamiast nazw stalkerów ale folderu gamedata nadal nie ma
Witam. Przychodzę z pytaniem, czy miał ktoś taki problem w OP 2.2 że za żadne szansy Naznaczony nie chciał się kłaść do spania? Za każdym razem po naciśnięciu na śpiwór pokazuje się komunikat że niebezpieczne miejsce do spania. Nie ważne czy to bar, ognisko czy podziemia Agropromu. Mam już czerwoną kontrolke snu i Naznaczonego mdli co chwila i mówi że chce spać. Da rady coś z tym zrobić? Widziałem gdzieś na jakimś rosyjskim forum że chłop usunął całą zawartość pliku ltx odpowiadającego za sen tylko że wtedy to działało w ten sposób że po prostu usunął potrzebę spania dla Naznaczonego. Można to jakość obejść? Nie grałem w OP 2.2 Od jakoś roku ale wydaje mi się że przed przerwą nie miałem takich problemów.
@tomlopag a bo zależy jakie dodatki bo niektóre tu są w postaci plików .db wrzucasz i grasz ale nieraz trzeba było rozpakować pliki moda żeby w nim grzebać
Gamedate musisz sobie pobrać I wtedy będziesz mógł modować moda. Jest to opisane przez @tom3kb.
@Dr_Sztychowka owszem. Miejsca do spania są strasznie specyficzne. Bez mapy od Informatora trudno znaleźć. Spróbuj się położyć obok Zachara tam jest jedno z takich miejsc w tej jego kanciapie.
owszem. Miejsca do spania są strasznie specyficzne. Bez mapy od Informatora trudno znaleźć. Spróbuj się położyć obok Zachara tam jest jedno z takich miejsc w tej jego kanciapie.
Rzeczywiście. Znalazłem jeszcze miejsce do spania na kordonie w tej takiej piwnicy zaraz obok Fanata. Już myślałem że jakiś skrypt szlag trafił ale to po prostu znowu jakiś niuans twórców opka . Dzięki za pomoc
50 tys i Infmormator sprzeda Ci wszystkie miejsca do spania. Nie są one intuicyjne i czasami wkurzają ale mapa pomaga. Na niej masz też schowki przeciw emisjom.
Po ponad 2h w gierce wniosek - lepiej zagrać w podstawkę.
Początek w kordonie prawie nie zmieniony prócz samego dramatycznego rozpoczęcia…
Masa błedów, nieśmiertelnych (z jednym rąbałem się 30 minut w końcu się zablokował dostał granat pod nogi i magazynek w głowę po czym się odblokował i mnie rozwalił), teleportujących się przeciwników itp.
Co to są za teleporty wyrzucające postać z innych lokacji?
Przeciwnicy 6 zmysł, widzą wszystko i wszędzie z WH
Podnosisz broń po przeciwniku a w środku 0/0 amunicji po czym sprawdzasz kieszenie a on ma 5 kul. No trochę sensu w tym…
Tak, specjalnie się rejestrowałem żeby opisać wrażenia Grałem. Przyciągnął mnie ten mod ze względu na opinie i jakiś “ranking”. Ale jakby totalnie nie trafione.
@Crassus ale wiesz że możesz podjeść do NPC i zagadać? Prawda zdajesz sobie sprawę z tego. I rozumiem, że ogarniasz podstawkę chociaż na poziomie zaawansowanym?
Byłeś w podziemiach powiadasz.. Już wiesz do czego możesz dojść. I teraz zastanówmy się kiedy pojawił by się twój post jakby się okazało, że od początku sobie koksisz na mapie?
Ad 2. Podejrzewam że pewnie z Snajperem od Fenira się strzelałeś. Jest śmiertelny wystarczy go zajść od tyłu i walnął w głowę z obrzyna. Mam nadzieje, że pomogłem
O jakich innych błędach mówisz z chęcią wysłucham co tam się stało?
Przeciwnicy są tak ustawieni abyś po 300 godzinach gry także miał jakieś trudności a nie mordować wszystko.
Co do broni i amunicji to jest minimalna ilość jest spowodowana tym abyś nie miał od razu milionów pocisków na początku przy takiej ilości przeciwników.
Generalnie widzę, że nie masz pojęcia na co się porwałeś zainstalowałeś najtrudniejszego moda i frustracja wywaliła już po godzinie. A gdzie schowki, skakanie po słupach i panowie z Ostatniego Dnia. Ograj sobie coś łatwiejszego.
Jak już jednak zostaniesz przy tytule. Nie bój się tutaj pytać. Zawsze pomożemy no i pamiętaj, że istnieje sporo ułatwień do pobrania dla moda które sprawią, że gra będzie przyjemna.
Jak komuś mało szukania schowków w OPku to wyszedł nowy dodatek fabularny “Schowki Deimosa”. Szukamy w nim 50 schowków, jest w nim też dodane parę nowych rzeczy, ze 3 artefakty, jakaś giwera i pancerz.
Żebyście wiedzieli czego się spodziewać krótki trailer.
Nowa gra nie jest wymagana. Szczegóły kiedy zaczynają się zadania w temacie moda na Ap Pro.
Tam też poradnik z yt z szukaniem schowków.
A mod niby w wersji rosyjskiej, ukraińskiej i po angielsku.
Ps. Tylko mod wymaga Opka z patchem z 15.03.2023r.
Schowków w OP-ku nigdy dość, zwłaszcza tych trudno dostępnych😊 Po trailerze widzę, że już mi się podoba?smile_0092? @tom3kb zrobiłeś mi dzień😊
Miesiąc temu stanąłem na ostatniej linii fabularnej z ogniskiem rodzinnym i weny zabrakło żeby skończyć, ale teraz będzie trzeba jak do tego jest wymagany ten nowszy patch, bo ja gram na starszej wersji. Więc przed update’em trzeba skończyć.