OP-2 (repack - rekomendowana instalacja)

Mam rozumieć,że OP-2 Repack jest modyfikacją samodzielną,jak Lost Alpha,prawda?

W OP-2 Repack jest wszystko co jest potrzebne do gry.

Tylko OP2 i tyle? Bo już chyba sam zgłupiałem…

Witam, chciałem zmienić udźwig i nie mogę, odmowa dostępu, co trzeba zrobić, ponoć antyczit wyłączony.

Udźwig w tym pliku - [OP-2 - Pobieralnia - Stalker Team](< base_url >/applications/core/interface/file/attachment.php?id=2226)

Mam wstawkę z tego topicu i udźwig mi nie działa. dziwne

Na pewno dobrze zainstalowałeś? Nie zrobiłeś przypadkiem tak, ze w folderze gamedata masz drugą gamedatę? Sorry to ja spaprałem. Tu jest poprawiona poprawka.

Zwikszony udwig.7z (5.97 KB)

Zaraz sprawdzę. To kucanie jest przydatne i nie wiem jaki parametr jest za to odpowiedzialny

Udźwig śmiga. Dzia

Teraz u mnie też działa. Lżej grać mając wagon kolejowy na plecach. Zwłaszcza że będzie potrzebny do kwestów zbieractwa, a latanie wte i nazad nie jest zabawne. I bez tego trzeba będzie przewędrować zone kilka razy.

Dolina mroku. Dzik nieśmiertelny. Why

Nowa wersja polonizacji by kobal - https://drive.google.com/file/d/0BwEX_f6JarCiSEpzTjV4dmRmVWc/view?usp=sharing-

Czy poprawka na nieśmiertelność jest już w modzie? Czy jest związana z którymś poziomem trudności i czy wgranie np. dodatku na udźwig może na nią wpłynąć? Bo uruchomiłem grę i nie ma nieśmiertelności. Nie jestem doświadczonym graczem i chciałem się trochę przyjrzeć, a tu kicha  - świnia mnie ubiła…

Druga sprawa - kiedyś w którymś modzie widziałerm, że nieprzyjaciele są zaznaczani na czerwono. Tutaj tego nie ma, tak? A co z wyświetlaniem imion NPC-ów?

No i trochę w sprawie tłumaczenia - przy podchodzeniu do gospodarstwa przed mostem odzywa się radio i jakiś stalker narzeka na artefakty które zmieniły się w brukowce. Ja trochę znam rosyjski i wydaje mi się, że tutaj wyrażenie “arty - sztuka nietrwała” nie bardzo oddaje oryginał. Moim zdaniem powinno być: “arty - rzecz nietrwała.”  Może ktoś uważać artefakty za dzieło sztuki, ale tutaj chodzi raczej o przedmioty. Oczywiście, to jest tylko moje zdanie…

Aha, no i chyba warto powiedzieć, że dodanie frazy -nointro do adresu w skrócie pomoże ominąć wszystkie filmy podczas uruchamiania moda.

Yandexowy wrzut nie będzie? Bo nie chce mi się pobierać tego mega jak nie trzeba…

1 polubienie

@‌Odinoczka

1. Tak

2. Jest, w opcjach włącz “Identyfikacja NPC”

3. nointro to już tradycyjnie wedle uznania dla każdego. Chyba muszę zrobić poradnik początkującego.

@‌Hrothgar

Żadnego mega nie trzeba ściągać. Klikasz w link i następnie “Download through browser” i to tyle, jak z jandeksa.

@Odinoczka jeśli chcesz sobie włączyć nieśmiertelność to musisz dograć antyczita by @Godlike i w pliku gamedata/config/creatures/actor.ltx znaleźć sekcje [actor_immunities_gd_novice] (jeśli ustawiłeś sobie najłatwijszy tryb gry) i wszystkie wartości ustawić na 0.0. Będziesz wtedy nieśmiertelny.

Imiona NPC ustawisz w opcjach gry - indentyfikacja NPC czy jakoś tak.

@Godlike Dziękuję za odpowiedzi. Poradnik dla początkującego zawsze w cenie… 

@Gatzek Zakładam, że skoro poprawka już jest, nie muszę nic dogrywać (instalowałem wersję ‘repack’). Na wszelki wypadek zajrzę do  actor.ltx i upewnię się. Ustawienie na Imiona NPC znalazłem :).

Ponownie o MU.

Uruchomiłem linka z #1, otworzyła mi się strona pobierania MU, ale żadnego  Download through browser   nie mam.

Mam za to trzy opcje pobierania:

1. z MEGAsync;

2. Importuj na swój dysk;

3. Pobierz przez przeglądarkę.

Ad1 - instaluje coś na komputerze.

Ad2 - wymaga rejestracji.

Ad3 - zaczyna ściągać nie pokazując gdzie.

Może dla młodszych umysłów to proste. Ale ja bym chciał wiedzieć, gdzie mi się to wpycha, a nie szukać dopiero jak mam już na komputerze. Ponadto jestem informowany, że to sesja tymczasowa i pobrane pliki wygasną po jej zakończeniu. I znów zsyłka na rejestrację.

@Odinoczka, w poprawce Godlika nieśmiertelne są NPC questowe, a nie gracz

@kondotier - ściągasz wg punktu 3, domyślnie zapisze Ci plik na pulpicie. Za pierwszym razem też się naszukałem gdzie MU zapisuje pobrane pliki. Na 99% zatrzyma się na dłuższą chwilę, a później już 100% i masz plik na pulpicie.

1 polubienie

@Odinoczka, w poprawce Godlika nieśmiertelne są NPC questowe, a nie gracz

No tak, to wyjaśnia wszystko…  

Pytanie : jak mają się poziomy trudności z menu OP2 do ‘typowych’ poziomów Soljanki zaszytych w modzie? Nie chcę za bardzo mieszać…  Mam wrażenie, że w menu moda nie idą w kolejności trudności

A co sądzisz jako tłumacz o kwestii “arty - sztuka nietrwała”?

Ponownie o MU.

Uruchomiłem linka z #1, otworzyła mi się strona pobierania MU, ale żadnego  Download through browser   nie mam.

Mam za to trzy opcje pobierania:

1. z MEGAsync;

2. Importuj na swój dysk;

3. Pobierz przez przeglądarkę.

Ad1 - instaluje coś na komputerze.

Ad2 - wymaga rejestracji.

Ad3 - zaczyna ściągać nie pokazując gdzie.

Może dla młodszych umysłów to proste. Ale ja bym chciał wiedzieć, gdzie mi się to wpycha, a nie szukać dopiero jak mam już na komputerze. Ponadto jestem informowany, że to sesja tymczasowa i pobrane pliki wygasną po jej zakończeniu. I znów zsyłka na rejestrację.

Download through browser - 3. Pobierz przez przeglądarkę po angielsku

Czekasz aż się tam ściągnie na stronie to wtedy pokaże się w przeglądarce. Mega wykorzystuje najnowsze technologie a twórcy przeglądarek jeszcze sobie nie radzą z pokazywaniem tego ściągania w plikach pobranych.