Nowa wersja polonizacji v.009 do pobrania stąd lub z linku w pierwszym poście. To wersja pełna. Można narzucić na starą polonizację i potwierdzić zamianę plików lub użyć przy nowej instalacji. W folderze są dwie wersje polonizacji. Pierwsza to wersja na czyste, nie modyfikowane OP-2. Druga jest na wersję repack od Godlike, z wyłączonym antyczitem. Przypominam, że to wciąż beta i ciągle czekam na screeny z błędami.
Korzystającym z poprawki na zwiększenie udźwigu przypominam że po wgraniu nowej wersji polonizacji należy ręcznie podmienić plik drrr.script w katalogu gamedata / scripts na ten z poprawki na udźwig. Inaczej wasze plecaki mogą nagle wybuchnąć.
Obie wersje polonizacji zawierają patch na limit transakcji wymiennych z handlarzami i poprawkę wyświetlania minimapy autorstwa Godlike.
Nowa wersja polonizacji v.010 do pobrania stąd lub z linku w pierwszym poście. To wersja pełna. Można narzucić na starą polonizację i potwierdzić zamianę plików lub użyć przy nowej instalacji. W folderze są dwie wersje polonizacji. Pierwsza to wersja na czyste, nie modyfikowane OP-2. Druga jest na wersję repack od Godlike, z wyłączonym antyczitem. Przypominam, że to wciąż beta i ciągle czekam na screeny z błędami.
Korzystającym z poprawki na zwiększenie udźwigu przypominam że po wgraniu nowej wersji polonizacji należy ręcznie podmienić plik drrr.script w katalogu gamedata / scripts na ten z poprawki na udźwig. Inaczej wasze plecaki mogą nagle wybuchnąć.
Obie wersje polonizacji zawierają patch na limit transakcji wymiennych z handlarzami i poprawkę wyświetlania minimapy autorstwa Godlike.
Potrzebuję teraz tylko jednej rzeczy- repacka rosyjskiej wersji. Z Mega mi nie ściąga (ściąga tylko wszystkie repacki , samego SOC nie, czyli 7gb z prędkością która jest niemożliwa dla utrzymania, za długo czasu by to zajęło), więc potrzebuje tego z innego źródła.
Mogę wrzucić repacka rosyjskiego od Komy na inny serwer: google drive albo yandex disk, ale dopiero jutro wieczorem będę mógł to zrobić.
Google drive byłby dobry jak i Yandex. Z obu daje rade ściągać.
21 godzin temu, Hrothgar napisał:
Google drive byłby dobry jak i Yandex. Z obu daje rade ściągać.
XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module “E:\Program Files (x86)\GSC Game World\Stalker OP-2\bin\xrCore.dll” at 0023:0104CC85, xrDebug::backend()+165 byte(s)
EAX=03215038 EBX=00178850 ECX=03215040 EDX=0321512A
ESI=01079328 EDI=03AF3E18 FLG=00000216
EBP=001782B4 ESP=001772A8 EIP=0104CC85
CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0053 GS=002B
Zrobiłem jak w instrukcji. Taki błąd mi wychodzi.
Zrobiłeś źle bo jakbyś robił według instrukcji to by ci działało. Napisz punkt po punkcie jak instalowałeś. A to co wstawiłeś to nie jest log błędu. Jak cię wywali na pulpit to otwórz notatnik i użyj komendy wklej. To co się pojawi wstaw do postu.
Okej, przeinstalowałem i działa. Choć mam problem, że gra nie chce mi się wyłączyć.
Może opisz dokładniej. Jak to nie chce Ci się wyłączyć? Jaki status pokazuje w menadżerze zadań, gdy klikniesz “wyjście z zony”? Pokazuje Ci się okienko potwierdzenia gdy klikniesz w/w przycisk?
Klikam w wyjście z zony, pojawia się okienko z tak i nie, klikam w tak i nic się nie dzieje. Po wyjściu z gry pokazuje, że gra się zawiesiła.
Albo zamieszałeś coś w procesie instalacji albo po prostu masz za słaby komputer do tego moda.
To musi działać. Jeśli nie radzisz z sobie z instalacją to powstała wersja repack, która ma wszystko w sobie już zainstalowane. Wystarczy rozpakować, nałożyć najnowsze spolszczenie i grać ![]()
Witam mam problem z odpaleniem instalacji op-2 , pojawia się “Nazwa pliku,nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminów jest niepoprawna” próbowałem sposobów opisanych na 3stronie żeby przenieść instalkę na dysk systemowy ale w moim przypadku nic to nie dało. Próbowałem reinstalacji gry i nawet wykasowałem po niej wszystkie pozostałości z rejestru i nic. Rzecz jasna wszystko robiłem tak jak było opisane na 1 str. Stalker oryginalny w wersji pl 1.0006 , Repack do rosyjskiej wersji i załatanie na nowo patchem 1.0006 nic nie dawało. Pomuszcie bo mam wielką ochotę pograć w tego moda a nie mam już siły sam się mierzyć z jego instalacją
Próbowałeś uruchamiać plik jako administrator? Rozumiem, że na dysk C przeniosłeś wszystkie pliki moda a nie tylko plik exe?
Może też być że masz uszkodzone, nie do końca ściągnięte, lub źle rozpakowane archiwum z modem. Komunikaty w takim wypadku są podobne.
Wszystko pobrało się i rozpakowało bez problemów , poza tym 2x rozpakowywałem i nic. Odpalałem jako admin i nawet w trybie zgodności ze starszymi wersjami systemu. Tak całą instalkę oczywiście przeniosłem na dysk C
EDIT: Pobrałem jeszcze wersje OP-2 Repack - Rekomendowana instalacja. Skopiowałem do katalogu z grą i wrzuciłem plik odpowiadający rozdzielczości mojego monitora i wyrzuca mnie z bugiem ale nie mam loga , baa nawet nie mam katalogu w którym zawsze były czyli mniej więcej C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\
Jakim?
Jak cię wywali to otwórz notatnik i użyj komendy wklej. Podaj to co się zapisze.
Nie za bardzo rozumiem , mógłbyś trochę jaśniej bo tak średnio się na tym znam i nie za bardzo łapę co mam zrobić
Uruchom grę, ten repack. Wywali cię na pulpit. Wtedy otwórz systemowy notatnik i kliknij prawym przyciskiem myszy. Rozwinie się menu kontekstowe, wybierz wklej. Powinien ci się zapisać log błędu. Przepisz go do tematu na forum. Katalog z logami o którym wspomniałeś wyżej znajduje się w folderze z grą. Tam też są sejwy i screeny.
Expression : error handler is invoked!
Function : handler_base
File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
Line : 753
Description : std: out of memory
Chyba o to chodziło