Grając w NS od połowy gra stawała się monotonna, ponieważ moc pancerza i artefaktów dawała prawie nieśmiertelność (tylko naboje przeciw pancerne do grozy robiły poważniejsze szkody). Trzeba postarać się o lepszy pancerz, a będzie łatwiej.
Nie o to chodzi Ksantyp . Arty są generalnie jedynymi towarami dzięki którym można uzyskać trochę wyposażenia. Vide - ammo , wóda , apteczki , etc…
Pozdrawiam
Spawn artefaktów jest ograniczony, niemniej zdarzają się. Trzeba się dobrze rozglądać.
Nieśmiertelność w jaskini ? Czy to możliwe ?
Dobre artefakty są między innymi w schowkach Kolekcjonera, Kostii i innych na jakie dostajemy zadania. Poza tym w Pieczarze i Labiryncie można się obłowić. Za któreś zadanie dostaje się wyrywacz artefaktów który wisi na pasie i sygnałem dźwiękowym nas informuje o ich obecności.
Dobre artefakty są między innymi w schowkach Kolekcjonera, Kostii i innych na jakie dostajemy zadania. Poza tym w Pieczarze i Labiryncie można się obłowić. Za któreś zadanie dostaje się wyrywacz artefaktów który wisi na pasie i sygnałem dźwiękowym nas informuje o ich obecności.
Nie chodzi o dobre wartościowe artefakty. Chodzi o te najbardziej popularne , na których oparty jest barter w grze. Nie ma ich - ergo - np: zdobycie iluś tam butelek wódki które są podstawą “współpracy” z Kuzniecowem - na początku rozgrywki - jest praktycznie niemożliwe.I nie chodzi mi o przechodzenie pod mostem.
Npce niekwestowe w wiosce mają wódkę na “handel”
Poza tym zawsze możesz przejść tunelem. Z drugiej strony wskoczyć na pociąg. Ja nigdy nie płacę chyba, że mam sprawę do kuźniecowa.
Trochę wódki jest w ATP na Kordonie (w NS 4 szt było). Mnóstwo wódy, jedzenia jest w DM, u bandytów - trzeba wykonać tam zadania.
Wydaje mi się że to czy artefakty są czy ich nie ma rozstrzyga się przy starcie nowej gry. Ponieważ z różnych względów rozpoczynałem OP-2 już czterokrotnie, udało mi się zaobserwować pewną prawidłowość. Gdy rozpoczynałem i od razu na początku widziałem w okolicy jeden lub dwa artefakty (raz nawet zaraz za Astronomem leżał kotlet) to na całym Kordonie było ich pełno. Natomiast gdy po rozpoczęciu w okolicy nie było żadnego artefaktu to i na reszcie Kordonu też ich nie było. Być może później to się wyrównuje, może się respią po emisji albo coś ale faktycznie brak artefaktów do zebrania na początku może stanowić problem. Wtedy pozostają tylko te ze schowków/skrzyń a to niewiele.
Po emisji się respią. Na podstawowe pytanie zapraszam tutaj ->
Po emisji się respią. Na podstawowe pytanie zapraszam tutaj ->
Problem w tym że emisji żadnych nie był w ciągu 3 dni czasu gry.
Hejka,
po zabiciu snajpera koło Wioski Kotów znalazłem przy nim PDA z informacją o jakimś snajperze o ksywce “Fenrir”. W PDA nie pojawił się żaden wpis. Jeśli to jakieś zadanie to jak je odpalić?
Ja mam w PDA odnaleźć snajpera o ksywce “Fenrir” zadanie
Starość nie radość i cóż ślepemu po oczach… Faktycznie, jest takie zadanie.
Zna ktoś miejsce spawnu narzędzi Dla chudego? Wzmianka jest o kordonie-> ATP. Czytam ruski poradnik. Ciężko idzie ale jakoś idzie. niestety znaleźc nie mogę. Ktoś coś?
Schowki z kosmosu. Na ATP pusto. 2x sprawdzałem. Od sidora wziałem zestaw od broni i pancerzy ale nie wiem czy to to
PS : Znaleźć schowek Kuźniecowa na kordonie. W informacji mam Parowóz na Kordonie. Ogladałem 2 miesjca spawnu i klops.
PPS https://www.youtube.com/watch?v=L68Tl6grGvE Znalazłem. W poradniku ruskim tego wogóle nie uwzględniono. Komuś może się przyda
Zestawy remontowe do broni i pancerzy to nie to. Masz znaleźć skrzynkę z narzędziami, taką jak na screenach. Na pewno tam jest. U mnie były tutaj
Drogi Kobalu. Trafiony - zatopiony z tą herbatką we dwoje z Sacharowem.
A poważnie - wiem że się czepiam , ale do dziś pamiętam powiew świeżości podczas gry w TŚ.Totalne novum w kwestii podejścia do fabuły.Tym samym był dla mnie Fotograf.
Pozdrawiam
Wciąż czekamy na trzeci mod od twórców Fotografa - Terra Incognita
Drogi Kobalu. Trafiony - zatopiony z tą herbatką we dwoje z Sacharowem.
A poważnie - wiem że się czepiam , ale do dziś pamiętam powiew świeżości podczas gry w TŚ.Totalne novum w kwestii podejścia do fabuły.Tym samym był dla mnie Fotograf.
Pozdrawiam
Wciąż czekamy na trzeci mod od twórców Fotografa - Terra Incognita
Dzieki za infromację - dobra wiadomość.