@kilerstalker Nie bądź taki w gorącej wodzie kąpany. Nie musisz zaczynać od początku.
Na Agropromie bez zabranego kontenera w podziemiach, z Pulewiczem gadać nie mogłeś.
Byłeś na Jantarze, przez radiostację Pogadałeś z Pulewiczem? Pozrywałeś te naklejki ze ściany w bunkrze, mimo że Pulewicz mówił że nie trzeba? Na Jantar najlepiej wchodzić z Rudego Lasu, ale z Agropromu też można, tyle tylko że się nie wie o spadochroniarzach w zakładzie. Ale tam zaprowadzić może ten co pilnuje szczura, jak da się mu radę aby zabrał go bez klatki. Jak Pogadasz z Pulewiczem, idziesz zabrać wojaków i idziecie na Agro. Po dojściu do bunkra są dwie możliwości. Albo sam do niego wchodzisz, ze stolika zabierasz uszkodzone PDA przebite nożem, a z podłogi coś, co wygląda jak latarka. Z tym idziesz za wojakami do jamy snorków i będziesz od razu mógł otworzyć te okrągłe drzwi. Ta “latarka” ujawni Ci kod do ich otwarcia na ścianie. Jeśli jednak pójdziesz za wojakami bez wchodzenia do bunkra, to już w jamie dostaniesz od wojaka informację, aby się wrócić i PDA oraz “latarki” poszukać. Idziesz, znajdujesz, wracasz i szalejesz w podziemiach. Rozmowa z Pulewiczem będzie dopiero jak wyjdziesz.
Dolinę Mroku masz pustą, bo skrypt jej nie wypełnił.
@kondotier@mrozek Naprawdę dzięki wam za pomoc, ale ostatnio mam mało czasu na przyjemności, a jak znalazłem na trochę relaksu to …
Byłem na Jantarze, znaczniki mam, PDA mam, latarka w mobilnym labie jest ale nie do ruszenia. Rozmowa z Pulewiczem na Agropromie był po rosyjsku (tak sądzę że z nim gadałem)
@kilerstalker Tak trzeba było od razu, że nie zrozumiałeś rozmowy z Puliewiczem. Ale rozmowa z nim następuje dopiero po wyjści z kontenerem z podziemi. Więc jak mogłeś ją przeprowadzić? Wejdź przy pomocy “Latarki” i kodu ze zniszczonego PDA do podziemi, powojuj w nich, bo nie ma tam żadnych rozmów. Desant zabierze “coś”, ale się nie przejmuj, tak ma być. Jest za to problem z kodem z Apokalipsy ś.Jana. Albo trzeba znać tę przepowiednię z kodem bestii ( 666 ), albo poszukać w internecie. Ja Ci już kod bestti podałem.
Rozwiązanie zagadek kodu bestii:
Spoiler
Pierwszy raz piszesz dwukrotnie ten kod bestii - 666666 - i odejmujesz jeden, więc kodem do drzwi jest 666665.
Drugi raz mnożysz przez 2 i dostajesz 1332, odejmujesz 1 i masz 1331 jako kod do drzwi.
Jak tylko wyjdziesz przez szyb wentylacyjny, Pulewicz jako pierwszy Cię wywołuje i mówi abyś podszedł do lądowiska przy tym laboratorium. Jak śmigłowiec zostanie zestrzelony, musisz iść na bajoro go sprawdzić. Przy sprawdzaniu łapiesz filmową scenkę po której masz rozmowę z Dedmenem. Chce się spotkać przy labie idziesz. Rozmawiacie o zszywaczu horyzontu i on mówi abyście poszli na Wysypisko. To masz w dialogu do przeczytania. Tu zaczyna się radiowa rozmowa z Pulewiczem o tym co zdarzyło się ze śmigłowcem i dostajesz polecenie zanieść kontener na Perymetr do wojskowego dowódcy przy moście. Idziesz na Wysypisko, gdzie w tunelu siedzi Dedmen. Rozmawiacie i będą rozmowy z Pulewiczem. Ale łączność masz tylko poza tunelem, więc Dedmen musi z niego wyjść.
I na koniec pytanie. Czy przed pójściem na Jantar byłeś na Magazynach i od dcy Andrzeja wziąłeś zadanie dostarczyć fleszkę? Jeśli tak, to będąc na Agro znajdź chwilę, aby wejść do INB i znaleźć dyktafon i go odsłuchać. Musisz znaleźć Andrzeja. Gdzie? Daleka droga.
Obejrzy na tym filmiku od 14:00 co się wydarzy po zestrzeleniu śmigłowca.
Jego początek, to końcówka w podziemiach.
DODANO: Jeśli chciałbyś mając wątpliwość czy do tego momentu masz prawidłową grę, to dla v.2020 mogę dać Ci zapis w jamie snorków przed zejściem do podziemi. Napisz na PW.
@Kondotier a ja mam pytanie ( inaczej wapros ) na freeplay jest jakas systemowa metoda zdobycia pułapek parasolkowych? Bo przyznam szczerze specartów zebrałem z 15, nowe sie walają a pułapki mi się skończyły. Albo może pamiętasz listę schowków gdzie mógłbym nowe zdobyć ?
dobra zreszta nvm, zostawiam juz jak jest i koncze z tym modem : nie wiem jak wrocic na Generatory po ciało Nestora ( ktore przegapiłem w fabule) ani czy jest jakis watek z posiadaniem Czarnej Duszy ( po Zmieniajacym) : obstawiam ze to taki EsterEgg Zaurusa . A mod był fajny, zero wylotów praktycznie ( poza dwoma w freeplay w Limansku)