Последний Выброс ( Ostatnia Emisja ) [fabularny]

Ostatnia Emisja

Autor: Ulman

Data wydania: 2011

Kategoria: Globalno-fabularny

Wersja podstawki..1.004

Od autora..

Moim głównym celem było przybliżenie gry do rzeczywistości poprzez zmianę grafiki, a skończywszy na “realistycznej broni”. Chciałem pokazać, jak trudno jest przetrwać w takich warunkach. To były wielkie "plany ", które niestety nie zostaną doprowadzone do końca, z powodów, których nie chce ujawnić. Mogę powiedzieć tylko jedną rzecz … zrobienie moda bez żadnej pomocy jest niezwykle trudne.

Oczywiście, rozmawiałem z wieloma ludźmi i prosiłem o pomoc, niestety nikt nie mógł pomóc w tym czasie i wszystko robiłem sam. W tych warunkach próbowałem dołączyć szereg małych modów, ale z umiarem, tak aby nie odejść od koncepcji gry… gra nabrała nowego smaku, obraz stał się bardziej realistyczny, samotność również

Świata gry jest trochę więcej, ale nie dużo…Miałem możliwość dodania wszystkich lokacji które istnieją, ale by opracować całość, zasiedlenie i to wszystko co potrzebne ( jeśli jest to wykonalne samodzielnie ), to tylko temat planowania zajmuje sześć miesięcy. I nie przesadzam tutaj, więc jak widać jest to trudne zadanie. To przyczyniło się do zguby ogromnej liczby zespołów i ich modyfikacji, a w pojedynkę to czyste szaleństwo. Masz do wyboru albo nie robić moda, albo jakoś radzić sobie z projektem.

Trochę o grze, mogą pojawić się wyloty bez loga, oraz z przepełnienia bufora. Awarie są bardzo rzadkie, ale mogą się zdarzyć. Oczywiście, wsparcie high-end nie przyjdzie, ale co będę mógł, będę naprawiał. Dlatego będzie prośba do tych co chcą pomóc, pomagajcie w tych momentach, bo moja wiedza nie zawsze jest wystarczająca. Mam więc nadzieję na Waszą pomoc.

Fabuła z grubsza rzecz biorąc nie została zmieniona, w środku są wszystkie zadania z AMK, który jest właściwą podstawą tego moda, a także kilkanaście misji ode mnie. Są one dość trudne, podałem do zadań tylko kilka wskazówek, więc trzeba się będzie postarać.

W temacie scenariusza moje zamierzenia, jakie podałem poprzednio, to nie wszystko. Według wszelkiego prawdopodobieństwa zajmę się scenariuszem, ale wpływ na to będzie miało wiele czynników, więc mogę tylko powiedzieć tylko tyle, że aktualnie prawdopodobieństwo zajęcia się scenariuszem wynosi jakieś 12%. Pierwszym z czynników będzie Wasza ocena moda. Potem nastąpi montaż moda, ale nie będę się wdawać w szczegóły w rodzaju: “Dodano napis na śmietniku, w rejonie chutoru, na Magazynach Wojskowych”.

Screeny…

Co dodano i zmieniono w modzie…

Dodano wiele najnowszych animacji i efektów uszkodzeń, upadków itd.

Zmieniono parametry wszystkich żywych istot w Zonie, zaczynając od wytrzymałości, kończąc na celności NPC.

Dodano nowe zadania, około 10-ciu, lecz są to takie zadania, że trzeba się pomęczyć nad ich rozwiązaniem.

Dodano nowe pancerze i broń.

Pogoda zmieniona, teraz jest taka jak w maju, czerwcu.

Dodano 3 najnowsze lokacje, Błota, Wschodni Kordon i Ciemny Parów.

Dodano wiele nowych modeli, które zastąpiły przestarzałe.

Dodano mutanty, prócz wyciętych są też nowe, takie jak Bibliotekarz, Latające myszy (nietoperze?), prusaki.

Zmianie uległo wiele dźwięków, ok. 40-50%.

Tekstury zastąpione w 65-75%.

Zastosowano shadery z bildów.

Oczywiście grafika i atmosfera to jak mówią odrębny temat. Zmieniając pogodę i gigantyczną liczbę tekstur, autor obawiał się, by nie zgubić atmosfery, lecz grając zauważył, że chociaż słońce świeci i trawa zielona, to jednak jest samotnie i smutno. Myśli,że wy to też to poczujecie.

Podstawą moda jest mod AMK. Użyto też modów ARS i DMX. Dodano schematy Vergas’a.

Wiele czasu poświęcono realistyczności w grze, przy większych obrażeniach GG zaczyna okropnie widzieć, trudno mu iść, bywa, że nie może nawet strzelać. Hud został usunięty, została tylko mapa i indikatory. Samopoczucie GG, zmęczenie i radiacja będzie widać po tym, jak zmienia się ekran.

Przerobiono właściwości broni, strzały w głowę i szyję prawie zawsze sa śmiertelne, każde naboje zadają inne obrażenia, przypuśćmy kaliber 7.62 przeszywa ciało na wylot i krwotok możemy zatamować bandażami, a kaliber 5.45, z przesuniętym punktem ciężkości, może spowodować bardzo potężne wewnętrzne obrażenia, często śmiertelne. W zniszczonej broni, nabój może eksplodować w lufie, co może doprowadzić do zupełnego zniszczenia i ranić GG.

To bynajmniej nie jest pełny wykaz tego, co jest nowego w grze.

Download…

Pliki moda wielkość RAR..2,44 GB..http://narod.ru/disk…ission.RAR.html

Instalacja…

1. podstawka w wersji 1.004

2. wrzucamy folder gamedata

3. podmieniamy pliki shaders

4. mod ma swój plik fsgame.ltx…jest ustawiony na wykonywanie zapisów i logów w folderze gry… nie w moje dokumenty

5. podmieniamy plik user.ltx

6. standardowe ustawienia dla wersji rosyjskiej..pliki text, oraz lokalization.ltx

7. dodajemy skrót -nointro w element docelowy ikona na pulpicie…THQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of ChernobylbinXR_3DA.exe" -nointro

8. gramy

Źródło - http://www.amk-2.ru/…nij-vybros.html

Forum AMK..http://www.amk-team…pic=11768&st=20

1 polubienie

Kurde, nie ma nigdzie na tamtej stronie napisane pod jaka wersje gry ten mod ?
Opis wgniata w fotel, właśnie kończę pobrać i zaraz będę próbował to odpalić. Dam parę screenów i coś opiszę :slight_smile:
W pliku readme, tez nic a fsgame.ltx nie ma zmienionej linijki …
Edit:
Dobra udało mi się uruchomić na 1.0004 , trzeba dodać -nointro (brak jakiejś tekstury), ciekawe bo podczas pierwszej rozmowy z sidorem nastąpił emisjia, dałem jeszcze raz nowa grę i ok… Testuje dalej.

Właśnie nie pisze na jaką wersję gry. Szukałem na innych stronach, ale ten mod jest tylko na tej jednej.

http://narod.ru/disk…ission.RAR.html

Jak to pobrać?

Wiem że brzmi banalnie ale padłem przy próbie pobierania.

1 polubienie

Wpisujesz kod z kapatcha i klikasz na link.

// Kpuc czy ciężko użyć spoilera..

No właśnie tu się trzeba refleksem wykazać :slight_smile:
Przynajmniej u mnie

Znalazłem temat na AMK…wersja podstawki ..SOC 1.004.
Link tematu w 1 poście…

Nie wiem czemu ale każda kula jest osobnym magazynkiem i nie mogę strzelać maszynowo, każda bron strzela pojedynczo po czym aktor zmienia magazynek.

Jedyne co mi się na razie spodobało to moja ulubiona lokacja ‘‘Tajemnicza Dolina’’ :smiley: :stuck_out_tongue:

Kolejny problem jest z rozdzielczością ekranu na każdej są inne elementy, albo mapa znika albo pojawia się ilość naboi …

To zmniejsz rozdziałkę i będzie wszystko… :D..coś mi się wydaje że instalacja kuleje…( dobrze czasem poczytać opis )
//
W opisach jest wzmianka że usunięto HUD z moda, więc albo nowy HUD albo gramy bez …

To zmniejsz rozdziałkę i będzie wszystko… :smiley:

No wiesz na sporym ekranie grac przy 800x600 to trochę kicha..:slight_smile:

Potrzeba kogoś kto się zna i wytłumaczy jak zrobić patcha pod panoramę.

Pobiorę tego moda z ciekawości bo sam opis mnie zaciekawił…zobaczymy też te brakujące HUD…jeżeli HUD rzeczywiście ma problem trzeba edytować pliki ..UI…tam jest cały HUD.
Kpuc jeżeli chcesz robić patcha ..pobierz już gotowy do któregoś z modów do SoC, zobacz jaką ma zawartość i do pracy..

Wpisujesz kod z kapatcha i klikasz na link.

Dzięki bo nie wiedziałem :lol:

Ale serio to dzięki bo na Twoim obrazku widać ten zielony guzik to go sobie kliknę.

malakas // na forum obowiązuje zakaz gwiazdek i wulgaryzmów

Chodzi mi o to malakas’ie

Panorama i brak PDA, za to są ilość naboi, kwadraciak i mamy tylko PDA. (czytałem opis, powinno być tylko PDA, tylko grac na dużym monitorze na małej rozdzielczości :@ )

Na tych screenach widać co chciał uzyskać autor, podmieniłem plik unser, gra wygląda jak na dx8 (pełne oświetlenie) Szczególnie to widać w pomieszczeniu.

No ciekawe czy ktoś rozpoznaje tę mapkę :slight_smile:

Autor chyba podmienił twarz striełoka na swoją , bo coś jej nie pamiętam:D

Kpuc jutro postawie moda i spróbuje uruchomić z innym hud…
Inna opcja to jeżeli autor zerował elementy w HUD, albo są poprzesuwane poza ekran to da się je przywrócić..

Próbuję kolejny raz pobrać moda z http://narod.ru/disk…ission.RAR.html za każdym razem ściąganie dochodzi do 70-80% i wywala się. Znacie może inne linki do tego moda? Pozdrawiam

Z tym może być problem. Mod dostępny jest tylko na dwóch stronach z tym samym linkiem do pobierania. Może ktoś, kto już pobrał wstawi na inny serwer.

Zacząłem ściągać żeby wstawic na MU ale 160kb/s to jakaś porażka

wstawic na MU

A możesz robić reupy na http://www.wupload.com/ ? Są o wiele lepsze transfery, MU się popsuło jak RS.

Mogę,tylko najpierw musiałbym sciągnąć :slight_smile:
I jak reupy? Z Mega na Wup? Czy jak?

Zamiast uploadować na MU to wrzucaj na WU, oczywiście jak chcesz :slight_smile: MU się popsuł i ciągle są problemy z linkami, albo pobiera się kilka % i błąd.