drogi. Jak lubię Twoje wstawki filmowe - znajdujesz ciekawe pozycje z niepopularnych kinematografii - to proszę na wszystkie świętości -odpuść sobie wtręty etnograficzne.
A film faktycznie może być ciekawy - tak na pierwszy rzut okiem to chyba I WS.
BTW : z Ciebie i ze mnie taki Słowianian jak z węgra Awar.
No to formalnie “waląc totalnego off topa” polecam jeszcze E.M.Remarque w kolejności :
Na Zachodzie Bez Zmian
Czarny Obelisk
Łuk Triumfalny
Noc w Lizbonie
Czas Życia Czas Śmierci
Będziesz miał literacką wersję historii społecznej Niemiec od Cesarstwa , poprzez Weimar do agonii III Rzeszy. Oraz - bez fikcji literackiej niejakiego Hassela , czy jak mu tam naprawde było - "Zapomniany Żołnierz " Guya Sayera.
Właśnie obejrzałem tego Nieznanego Żołnierza z 2017. Dobry wojenny, fajne sceny batalistyczne takie na mniejszą skalę. Uzbrojenie, sprzęt. Nawet krajobrazy ładne
Z minusów jak dla mnie ciut za długi, z tych 3 godzin można było spokojnie uciąć 30 min tych nudniejszych i film by nic nie stracił. Warto obejrzeć.
W fachu zabójcy jest cezura, cezura wieku oraz kasa, że zbierałeś na tzw./ zus zbójców nie znaczy wcale, że dostaniesz kasę i będziesz na emeryturze, zwłaszcza jak masz ksywkę Czarny Kaiser.
Fabuła taka sobie, widzieliśmy to już nie raz, na podstawie “krwawego” komiksu. Mocno przerysowane postaci (także z wyglądem ) ale jak ktoś chce rozwałki i gore to w tej kwestii daje radę.
Dla mnie maks 5/10 i to jak się lubi filmy na podstawie komiksów.
Liczyłem na więcej bo sprytni marketingowcy podgrzewali atmosferę mówiąc o “Johnie Wicku”
Wielka Bitwa (2018) Korea Południowa, 140 minut, XI 2018.
Około 10 000 lat przed tzw. nasza erą ludy chińskie, mogolskie, tiurskie i tureckie przestały atakować na terenie Syberii ludy rasy białej ( Celtowie, Słowianie, Germanie i Tracy), teraz lud germański Hunowie zaczął atakować ich.
Dotarli aż do Pekinu i Okinawy przez cały półwysep Koreański, stąd mają oni od 10% do 40 %(Korea) nasz genotyp, część naszej religii itd/itp.
Chińczycy zaczęli mieć dość uciekania przed Hunami, ok III w przed tzw. naszą erą zaczęli budować mur.
Hunowie skierowali się do Europy - rejon Finlandii oraz Węgier/Panonii.
Teraz Chińczycy w wielu wojnach z 12 królestw poprzez 9, 7 i 3 stworzyli cesarstwo i zapragnęli nowej ziemi., Korei.
Rok 645 tzw. naszej ery - wojna obronna Korei z cesarstwem Chin, o tym jest ten film.