Patch 1.5.06 PL

Zapisane gry

Zapisane gry z wersji 1.5.04 oraz 1.5.05 są kompatybilne z wersją 1.5.06.

Zmiany w rozgrywce

1. Poprawiono błąd, który powodował, że zraniony przewodnik nie chciał nigdzie doprowadzić gracza

2. Zwiększono liczbę przedmiotów na sprzedaż u handlarzy

3. Dodano możliwość ulepszenia SVDm 2 u mechanika Wolności

4. Naprawiono błąd, który powodował zawieszanie gry podczas rozmowy z ranioną postacią

5. Naprawiono błąd, który powodował niemożliwość ukończenia fabuły w Jantarze (drzwi do bunkra Sacharowa były zamknięte)

6. Zwiększono liczbę pieniędzy u handlarza bandytów

7. Poprawiono rozmieszczenie magazynów wojskowych na mapie PDA.

8. Dodano możliwość wczytania ostatnio zapisanej gry poprzez wciśnięcie spacji po śmierci gracza.

Ulepszenia generowania grafiki:

1. Dodano wsparcie dla DX10.1.

2. Dodano MSAA dla obiektów z alphą (“alpha-to-coverage” dla DX10.0, zmodyfikowane “alpha-to-coverage” dla DX10.1 o większej wydajności, natywne DX10.1 o lepszej jakości).

3. Dodano nowy poziom jakości dla cieni (ultra)

4. Dodano nową technikę map cieni (która korzysta z DX10.1 w przypadku dostępności), która przyspiesza generowanie wysokiej jakości snopów światła na topowych układach graficznych i wysokich rozdzielczościach

5. Dodano wysokiej jakości snopy światła dla DX9

Gra wieloosobowa:

1. Poprawiono różne błędy związane z serwerem i klientem

2. Dodano szczegółowe dane serwera

3. Zmieniono plik zrzutu serwera (online-dump). Zrzut zapisywany jest teraz do pliku online_dump.ltx.

4. Dodano zmianę konfiguracji klawiszy skrótem LCtrl +LShift.

Download:

Przetestowałem i śmiga . Nie polecam serwera gram.pl żenująca prędkość , nawet 3,4 kb/s.

Słucham? Mi chodzi po ~600kb/s :slight_smile:

Patch 1.5.06 wyszedł pod numerkiem 1.5.07 :lol: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Pobierz z innego źródła. EDIT: Jest to początkowa wersja patcha.

Zdaje się, że ten patch został usunięty ze względu na jakieś błędy.

No i zrobione. Edit w treści tematu. Ściągajcie i instalujcie, a potem biegiem do Zony :wink: !

Ja sobie już ściągnę z tego serwera, ale zamiast tego pierwszego daj coś innego - 11 kb/s to jest żenada nie ściąganie. Na przyszłość się przyda

Chce ktoś patcha na inny serwer? Mogę zuploadować. P.S. Sprawdziłem i gra działa normalnie.

Ja po patchu 05 nie mogłem właśnie rozmawiać z rannymi aby im dać apteczkę - crash do windowsa, a nagle jakiś czas temu samo się naprawiło… Więc wiecie… Lubię tę grę, ale trzeba z nią ostrożnie…

Heh… To patchy mają chyba naprawiać te bugi :wink: Chociaż masz rację, nigdy nic nie wiadomo :smiley:

Ktoś testował? Ja nie chcę instalować tego patcha jeśli savy nie będą na 100% działać - a znam tę grę i wiem jakie mogą być bugi…

No nie mam już siły :slight_smile: Ciekawe, ile ich jeszcze będzie…